20160130

30.1.

Lauantai - ja niinpä jälleen heräsin kotona ja koti-Suomessa. Emme aikaisin, vaan emme niin kovin myöhäänkään. Ulkoa kuului moottorikelkan ääntä - Denis ja poikansa Daniel siellä laittoivat moottorikelkkaa reen eteen. Vai pitäisikö sanoa, että rekeä moturikelkan perään - kalareissua varten. Käväisivät ovella sen verran, että pääsimme tervehtimään "Vennään" reissun jälkeen. Pian saapuivat toisetkin kalamiehet - Jevgeni ja Aleksei, itärajan takaa Suomeen tulleet, sekä Samuli täältä. Menivät porukalla kalaan ja tulistelemaan. 

Takkaankin sain jälleen raapaista tulet.

Met Marja-Leenan kanssa söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Markuksen evankeliumia. 

Katselimme ja kuuntelimme Pohjoiskalotin Rukouskonferenssia Kolarista TV7 Plussalta, netin kautta. - niin kuin eri tilaisuuksia sieltä tänään. Mukava olisi siellä olla mukana, mutta on mahtavaa, että voi netin kautta seurata tuollaista konferenssia!

Jossain vaiheessa söimme.

Kun kalamiehet palasivat reissultaan. kutsuimme heidät syömään meille - olivathan kaikki tuttuja meillekin. Aleksei ollut tulkkina minullekin - samoin hänen äitinsä. Aivan erinomaisia tulkkeja miolemmat. "Senja" - Jevgeni - tullut muuten tutuksi. Ollut soittamassakin Uuden Elämän illassa Saarijärvellä. Aleksein kotona olen minäkin rajan takana usean yön viettänyt. Aleksei oli silloin pieni pojan nappula. 
Danielille sain antaa pienen "tuliaispussin" Komin matkalta - myös Emilialle Danielin mukana. Toisillekin lasten lapsille tuliaiset täällä odottavat.

Kävin illalla 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. Menopuolikkaan vähän alle 8.20 min/km, paluupuolikkaan hiukan alle 7.30 min/km. - 2.5 astetta. Mukava "tallailla" menemään hiljakseen.

Katselimme ja kuuntelimme Rukouskonferenssia Kolarista. Siinä samalla tuli otelluksi iltapalaa ja siemailtua kahvia/teetä.

Siunausta!

Ps. "Voi ihmistä, joka riitelee luojaansa vastaan, voi ruukunsirpaletta sirpaleitten joukossa! Sanooko savi muovaajalleen: "Mitä sinä pystyt tekemään?" Sanooko teos tekijälleen: "Ei sinulla ole taitajan kättä." (Jes. 45:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti