20160101

31.12.

"Lapsi on kirja, jota meidän täytyy lukea, ja jonka lehtiin meidän on kirjoitettava" (Princess-teelipukkeessa). Herra, auta jatkuvasti meitä muistamaan, kuinka sen teemme!

Nukuimme tänään tarpeeksi pitkään. Lämpötila ulkona -0.3. Taivas harmaa. Vuoden viimeistä vedeltiin - pois meiltä - menemään. Mitä me tästä vuodesta sanomme? Kiitämme Jumalaa: Otamme opiksemme onnistumisista ja epäonnistumisista. Pyydämme amteeksi, sitä, mikä pitää anteeksi pyytää - Jumalalta ja ihmisiltä. Jatketaampa ajattelemista... - kaivella ei tarvitse, kuin korkeintaan uudenvuoden aaton nakkeja hampaiden välistä. Onhan se ollut monella tavalla rikas - ja monella tavalla ihmeellinenkin vuosi. Riippuen miltä oksalta riippuen asiaa katselee.

Söimme hyvän ja terveellisen - ei kalliin - aamupalan ja joimme kahvia. Mukavaa kun jouluiset valot loistavat... Luin Matteuksen evankeliumia. Marja-Leena luki hartauskirjasta sen viimeisen tekstin. Rukoilimme yhdessä erilaisten asioiden puolesta - sillä uskomme, että rukous on käsi, joka liikuttaa sitä kättä, joka liikuttaa koko maailmaa. Rukoukseen käytetty aika ei mene hukkaan. 

Oli ilo hakea kuivia puita liiteristä ja sytytellä takkaan tuli.

M-L:n lähtiessä kylälle kauppareissulle, lähdin minä 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille - uudenvuodenaaton hissuttelulle - (on ilo, ettei tarvitse tissuttelulle) Tarvaalan suuntaan. Erinomainen lenkkisää. Ajattelin, että tuntuvatkohan jalat väsyneille eilisen kuntopyörän polkemisen jälkeen. Eivät tuntuneet. Ei tarvinnut nastalenkkareita. Menopuolikkaan menin n. 7 min/km - hiukan yli. Paluumatkan alle 7 min/km. Palatessani kävin viemässä laatikosta "Terhien" postit heille. Samalla juotin siellä joulukuusta. 

Palailtuani kotiin poljin kuntopyörää rauhallisesti 15 min. - jäykkyydellä 8 (janalla 1-10). Tein myös kumilla 6 vetelysarjaa - net, jotka normaalistikin. Jotakin myös käsipainoilla ja jokunen venyttelyliike. 

Kävin saunan löylyissä - jotenkin se tuntuu, että uudenvuoden aattona on käytävä saunassa pesemässä vanhan vuoden tomut pois. Oisko ollu huumoria. Oikein vastan kanssa lauteille kipaisin. Olihan se nautinto. Mieli oli siitä - ja kaikesta kiitollinen.

Söimme maukkaan aterian, jonka M-L valmisti. Eli, se oli sellainen "kolmiottelu" itsensä kanssa peräperää, lajeissa: lenkki, ym. kuntoilu, saunominen ja syönti. Lapissa meillä oli myös kolmiottelu viimevuosituhannella, Metsälän Matin ja mein poikien kanssa. Lajit olivat hiihto, syönti ja sauna. Se oli sitä aikaa, kun miehet olivat rautaa ja sukset puu..., ku lasikuitua. 

16.15. olimme valmiit, kun TV7:sta alkoi Taivas keskellämme -tapahtuman ensimmäinen tilaisuus, Vantaalta, Energia-areenalta. Tapahtuman järjesti Missiomaailma. Tykkäsin - molemmat tykättiin - kaikesta, mitä siellä tapahtui. Soisi Suomessa olevan tulevaisuudessa enemmänkin tuollaisia tilaisuuksia. Todellista - ei esitystä/esityksiä. Brasiliasta oli vieraita. Ana Paula Valodao oli johtamassa ylistystä & Northwinth Collective. Pääpuhujana oli Ana Paulan mies, pastori Gustavo Bessa. Voimallinen sanoma. Hän puhui kahdessa tilaisuudessa - klo 16.15 ja klo 19. Patrick Tiainen - 22 v uskonhenkinen pastori - puhui klo 22 alkaneessa tilaisuudessa. Mikavelikin oli viimeisessä tilaisuudessa. Paljonkin voisi tapahtumasta kirjoittaa - totean vain, että erinomainen tapahtuma. Tämän vuoden puolella saapuu Missiomaailman tilaisuuteen Heidi Baker. Ehkäpä oletkin lukenut hänen hedelmällisestä työstään. 
Kahvia tuli keiteltyä ja juodeskeltua. Siinä ennen viimeisen tilaisuuden alkua söimme - perinteellisesti - nakkeja ja salaattia. Perunasalaatti jätettiin välhin. Myös rahkaa oli, jossa seassa puolukoita. Terhi-Marjalta tuli kuva Venäjältä heidän hienosti katetusta pöydästään M-L:n älypuhelimeen - tekstillä: Ensimmäinen kattaus. M-L lähetti takaisin kuvan nakkipaketista - tekstillä: toinen kattaus. Tulipa niiden innoittamana "Timoiltakin" kuva lenkkimakkaroista. "Teroilta" tuli jo aiemmin päivällä uudenvuodentoivotukset kaukomailta.

Niin on vuosi vaihtunut - sen numerot kirjoitetaan: 2016. Toivotuksemme tuossa blogijutun oikealla puolella. Eläkäämme vuotta entistä kokonaisvaltaisemmin Herralle!

"Azusan ainutlaatuisuus 

1900-luvun alku johti meidät tapahtumiin, jotka olivat niin voimalliset, että ne muuttivat koko kristillisen maailman suunnan. Vuonna 1906 Jumala tuli todellisesti ja fyysisesti asumaan Azysa-katu 312:een Los Angelesiin Kaliforniaan. Se oli ensimmäinen kerta, jolloin israelilaisten erämaavaelluksen jälkeen Jumalalla oli fyysinen osoite täällä maan päällä. Silloin hänen osoitteensa oli Mooseksen hoidossa ollut ilmestysmaja, vuosina 1906-1910 hänen osoitteensa oli Azusa-katu!
Jeesuksen Kristuksen maanpäällisen palvelutyön ja helluntain jälkeen kaikkein tärkein, kaikkein vaikuttavin ja kaikkein eniten elämää muuttava tapahtuma kristillisyydessä oli 1906 alkanut Jumalan vierailu Azusassa. Noin 2000 vuotta aikaisemmin Jeesus syntyi ja kapaloitiin kehtoon halpa-arvoisessa tallissa ja Jumala asui julkisesti meidän keskellämme Poikansa hahmossa kolmen ja puolen vuoden ajan. Vuonna 1906 Jumala päätti vierailla julkisesti luonamme ja valitsi tallin - vanhan metodistikirkon, joka oli muutettu talliksi - viihtyäkseen luonamme kolme ja puoli vuotta.
Azusa oli Jumalan hyvin suunnittelema ja johtama työ, joka toteutui kaikkien palasten ollessa kohdallaan, ja vähintään pieni ryhmä ihmisiä oli valmisteltu ottamaan vastaan hänen vierailunsa. Jumala esitteli jälleen valtavan voimansa - voiman, joka on tarjolla jokaiselle, joka haluaa antautua Hengelle, joka asuu meissä. Yli kolmen vuoden ajan Jumala teki ihmeitä ihmeiden jälkeen ja paransi parantamistaan ihmisten tullessa hänen pyhään läsnäoloonsa. Taivas tuli todella alas ja tuhannet hänen läsnäoloonsa tulleet saivat kokea hänen kirkkauttaan" (Azusa-kadun siunaus, mukana olleet kertoivat minulle tarinansa, Ton Welchel, Kristillinen Kirja ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2011, s. 123-124).

Siunausta!

Ps. "Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme" (1. Joh. 1:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti