20160114

14.1.

Marja-Leena haki aamulla Danielin meille - oli poika vielä flussassa, eikä mennyt kouluun. Laittelin vähän aamupalaa ja keittelin kahvia. Laitoin valot sähkökynttilöihin ja elävään kynttilään. Sytyttelin tulet takkaan.Danielkin oli sitten aamupalalla. Pakkasta n. 11 astetta. Luin Markuksen evankeliumia. M-L luki hartauskirjasta kohdan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. Työntelin tuiskupäivänä kinostunutta lunta pois pihatieltä - sitä ei ollut jokapaikassa. M-L haki Emilian koulusta meille kauppareissullaan.

Jälleen tuli vähän setvittyä työhuoneen papereita ja heiteltyä osa pois. 

Söimme neljisin yhdessä lasten kanssa. M-L paistoi vohveliraudalla tavallisia vohveleita ja mantelileipiä - näin saakin parhaanmakuisia mantelileipiä. Kahvin kanssa maistuivat kohta liikaakin. 

Denis ja Terhi-Marja kävivät töistä tullessaan hakemassa lapset.

Ennen 18 lähdin lenkille. Lienen parisataa metriä tallustellut, kun käännyin takaisin - tuntui kirvelevältä siinä oikean isonvarpaan ulkonivelen kohdalla, jota eilen illalla M.L "operoi". Parempi antaa sen nyt rauhoittua. Samantien hain lumilapion ja aloin lumitöihin, kun oli vielä kolme kinospaikkaa meijjän tiessä. Rauhallisesti työjelin ulkona ollakseni - kuntoiluksihan se ei oikein minulle paljon vaikuta. Mukava oli tähtitaivaan alla oleskella. Kuunsirppikin oli taivaalla kirkkaana. Mukavata. 1 h 55 min. sain kulumaan tien putsauksessa. Olisi mennyt nopeamminkin, mutta oli mukava "hapittuakin". Hetken ajasta jutustelin lenkillä olevien naapureiden kanssa.

Palattuani lumitöistä sisälle oli verensokeri 6.3. Nousinkin heti "mankelin" - kuntopyörän - selkään. En sokeriarvon takia, vaan ihan siksi, että lenkki jäi tekemättä. Poljeskelin 60 min. Samalla oli hyvä olla rukouksen hengessä. Polkemisen jälkeen oli verensokeri 5.9.

M-L huolteli jalastani sitä vähän kipeää paikkaa.

Iltapalaa ja teetä. Pakkanen nousussa. Tultuani ulkoa sisälle oli 12.1. Pian 12.8.

Sanomaa vuoden alkuhetkiin:

USKONNOLLISUUS VAI UUSI LUOMUS?

"Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!" (2. Kor. 5:17).

Erilaisia uskontoja ja uskonnonperustajia on paljon.

Kaikki uskonnonperustajat ovat kuolleet, tai tulevat kuolemaan.

Kristinuskokin on muuttunut ihmisten käsissä suuressa määrin uskonnoksi, jossa ei ole ollenkaan Jumalan antamaa elämää. Kun sen tulisi olla Jeesuksen Kristuksen seuraamista, siitä onkin tullut ulkokohtaista, hyvin muodollista uskonnollisuutta.

Uskonto saa aikaan vain uskonnollisuutta ihmisten elämässä. Uskonnollisuus "vaanii" meitä kaikkia.

Jeesus ei tullut maan päälle perustamaan uskontoa, vaikka tällainen harhaluulo voi ollakin olemassa. 

Jeesus, Jumalan Poika, toi ristinkuolemansa, hautaamisensa ja ylösnousemisensa kautta uuden elämän mahdollisuuden jokaisen - synnin tähden Jumalasta eroon joutuneen - ihmisen ulottuville.

Uskonto ja uskonnollisuus ei voi tehdä ihmisiä uudeksi, koska se on vain ihmisen lihaan - tarkoittaa synnin tähden turmeltunutta luontoamme - luottamista.

Uskonnollisuus on ulkokohtainen asia, josta puuttuu elämä. Sen harrastaminen on raskasta.

Jeesus voi tehdä ihmisen uudeksi sisältä. Se tapahtuu silloin, kun avaamme sydämemme Jeesukselle. Tällöin ihminen uudestisyntyy ylhäältä Jumalan lapseksi ja Pyhä Henki tulee häneen asumaan;

"Jeesus vastasi hänelle (Nikodemokselle): Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa" (Joh. 3:3).

"Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: Teidän täytyy syntyä uudesti" (Joh. 3:7).

"Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Suuressa laupeudessaan hän on synnyttänyt meidät uuteen elämään ja antanut meille elävän toivon herättämällä Jeesuksen Kristuksen kuolleista" (1. Piet. 1:3). 

Jumalalla on vain syntyneitä lapsia. Syntyminen Jumalan lapseksi tapahtuu evankeliumin sanan ja Pyhän Hengen kautta. Pyhä Henki uudestisynnyttää ihmisen.

Uskonnollisen ihmisen elämä sensijaan on vain omassa voimassa tapahtuvaa elämän parantelua.

"Kumpaan joukkoon kuulunet, molempiin et kuulu et?" lauletaan vanhassa hengellisessä laulussa.

Kuinka sinusta tulee uusi luomus? Voit sanoa rukouksessa - sitä todellisesti tarkoittaen - esim. näin:

Uskon, Jeesus, että olet kuollut syntieni tähden ja ylösnoussut kuolleista vanhurskauttamiseni tähden! Kiitos, että sovitit kaikki syntini Isän edessä! Tahdon avata sydämeni ja elämäni sinulle. Tule elämääni! Anna kaikki syntini anteeksi! Tahdon olla sinun omasi ja seurata sinua! Aamen!

Jos rukoilit tämän syntisen rukouksen, haluan Jeesuksen omana, Jumalan palvelijana, julistaa syntisi anteeksiannetuiksi Jeesuksen nimessä ja maahan vuotaneessa sovintoveressä! 
Sinusta on tullut Jumalan lapsi! 
Siunausta! 
Hakeudu pikimmiten toisten Jeesukseen uskovien, Jumalan lasten, joukkoon.

Kenenkään ei tarvitse yrittää tulla kristityksi. Ristin sanomalla, evankeliumilla, vastaanotettuna, on voima tehdä meistä uusia luomuksia. Siksi Jeesus tuli maailmaan.

Jouko Kuusjärvi

Siunausta!

Ps. "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta" (Apost. teot 2:37-40).
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti