20160117

16.1.

Sydämelliset Ilmarin-päivän onnittelut Kurjen Ilmarille, Muonion Kihlankiin! Paljon muistuu yhteistä työtä Herran elopellolla mieleen - Lapissa ja Vienan Karjalassa, silloin kun rautainen esirippu kaatui.

Sytyttelin piisiin tulen.

Pakkanen alkoi lukemalla 14 noustessamme uuteen päivään - joka oli lauantai.Aamupalaa - joka oli erinomainen VHH - ja kahvia. Lintujakin oli runsaasti ruokailemassa - Marja-Leena niistä koetti kuvia napsia. Luin Markuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta - joka muuten on neljäntenä vuonna peräkkäin sama. Ei olla saatu aikaiseksi vielä hommata muuta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. Hommailin hommiani. 

Kävin liiterissä pinoilemassa puita lähemmäs ovensuuta - että on M-L:n helpompi ottaa kun olen "Vennään maalla". Pakkasta 16 ja jotain.

Timo, Milka ja Milena tulivat iltapäivällä meille - niin, ja Helmi-koira. Milena on kova hommailemaan. 

M-L laittoi hyvää VHH-ruokaa jälkiruokineen, jota sitten pääsimme nauttimaan Timon ja hänen tyttöjensä kanssa. 

17 jälkeen saapuivat Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel jäätelökakun kanssa - Emilian 10 v-synttärit jatkuivat tänään kaverisynttäreillä, siksi sitä kakkua meillekin. Emilialla oli lahjoja mukana iso kassillinen - joita kaverit olivat tuoneet. 

Kävimme Timon ja Deniksen kanssa saunan löylyissä. Milka ja Emilia meidän jälkeen.

Saunan päälle joimme kahvit - ja minäkin söin aika runsaasti - seuraukset arvateb/tieten - sitä jäätelökakkua, jossa oli päällä vaahtokarkkia ja muutakin karkkia, sekä sivuilla pystyssä "pillikeksejä". Kyllä se oli imelän makuista, vaikkei varmaan niin imelää ollutkaan.

Ennen kuin "omat" lähtivät koteihinsa, rukoilimme yhdessä. Rukous - silloin kun se ei ole vain muotomeno - on osoitus siitä missä on turvamme ja kenenkä haluamme elämäämme johdattavan.

Kun väki oli meiltä lähtenyt, nousin minä "rukouspyörän" satulaan. Jätskikakun syönnistä oli kulunut n. tunti - silloin, klo 20.05. oli verensokerini 13.7. Poljin "Kettler Sporttia" 6 x 15 min., melko tasan 2 h sisällä. Verensokeri näytti seuraavanlaiselta jokaisen 15 minuutin "session" jälkeen: 10.5., 7.2., 7.5., 6.4., 5.3., 4.3.

Iltapalaa ja teetä. Tänäänkin on tullut muun ruuan lisäksi otettua kalanmaksaöljyä, oliiviöljyä (neitsyt), kookosöljyä (kylmäpuristettua), sellaisenaan. Pähkinöitä pyrin myös syömään vähintään kourallisen joka päivä. "Ohjelmaan" kuuluu myös Heraproteiini 80:ntä.

Sanomaa vuoden alkuhetkiin:

"OI, JOS VUOSI ALKAVA, OISI HERRAN SIUNAAMA, HERRAN SIUNAAMA...!"

"Tämän päivän on Herra tehnyt, iloitkaa ja riemuitkaa siitä! Hoosianna! Herra, anna meille apusi! Oi herra, anna menestys!" (Ps. 118:24-25).

Me tarvitsemme menestymistä - Jumalan tahdon mukaan. 

Jumala on tarkoittanut meidät menestymään - Hänen tahtonsa mukaan.

Uskon isällämme Aabrahamille Jumala sanoi hänen ollessaan 99 vuoden ikäinen ja lapseton:

"Kun Abram oli yhdeksänkymmenenyhdeksän vuoden ikäinen, Herra ilmestyi hänelle ja sanoi: "Minä olen Jumala, Kaikkivaltias. Vaella koko sydämestäsi minun tahtoni mukaisesti, niin minä otan sinut liittoon kanssani ja teen suureksi sinun jälkeläistesi määrän." ... "sinusta on tuleva monien kansojen kantaisä. Älköön siis nimesi enää olko Abram, vaan olkoon se Aabraham, koska minä teen sinusta kansojen paljouden isän ... Pysykää uskollisesti tässä liitossa, sinä ja sinun jälkeläisesi sukupolvesta toiseen" (1. Moos. 17:1-9).

Jo aikaisemmin Raamattu kertoo Aabrahamista näin:

"Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, asuinsijoiltasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Minä teen sinusta suuren kansan ja siunaan sinua, ja sinun nimesi on oleva suuri ja siinä on oleva siunaus. Minä siunaan niitä, jotka siunaavat sinua ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille" (1. Moos. 12:1-3).

Edelleen voimme lukea:

"Ja Herra vei hänet ulos ja sanoi: "Katso taivaalle ja laske tähdet, jos kykenet ne laskemaan. Yhtä suuri on oleva sinun jälkeläistesi määrä. Abram uskoi Herran lupaukseen, ja Herra katsoi hänet vanhurskaaksi" (1. Moos. 15:5-6).

Voit lukea vielä, 1. Moos. 22 luvusta, siitä, kuinka Jumala koetteli Aabrahamia kovimmalla mahdollisella tavalla, ja mitä Hän Aabrahamille tämän koettelemuksen jälkeen sanoi:

"Näin sanoo Herra: Koska sinä tämän teit etkä kieltänyt minulta ainoaa poikaasi, minä vannon itseni kautta, että siunaan sinua runsain määrin ja annan sinulle jälkeläisiä niin paljon, että ne ovat kuin taivaan tähdet tai hiekanjyvä meren rannalla, ja sinun jälkeläisesi valloittavat vihollistensa kaupungit. Sinun jälkeläistesi saama siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille, koska sinä olit minun äänelleni kuuliainen" (1. Moos. 22:16-18).

Aabraham menestyi, koska:

1. Hän uskoi Jumalaa
2. Hän oli kuuliainen Jumalan äänelle
3  Hän vaelsi koko sydämestään Jumalan tahdon mukaan
4. Hän oli uskollinen Jumalalle
5. Uskoi Herran lupaukseen

Voisimme kirjoittaa edellä olevista minkä kohdan tahansa ja se kuvaisi kaikkia viittä.

Aabrahamista tuli Jumalan siunaama - hänestä tuli hedelmällinen.

Joosuan elämässä oli sama periaate. Hänelle sanottiin:

"Ole rohkea ja luja. Sinä saat jakaa israelilaisille tuon maan: minä olen luvannut sen heidän omaksensa valalla, jonka annoin heidän esi-isilleen. Ole vain rohkea ja ole luja. Noudata tarkoin sitä lakia, jonka palvelijani Mooses sinulle antoi. Älä poikkea siitä oikealle äläkä vasemmalle. Silloin menestyt kaikessa mihin ryhdyt. Pidä tämän lain kirjan sanat aina huulillasi. Tutki lakia päivin ja öin, niin pystyt tarkoin noudattamaan kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu. Silloin menestyt ja onnistut kaikissa toimissasi. Muista, että olen sanonut sinulle: Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi" (Joosua 1:6-9).

Joosua onnistui ja menestyi kaikessa, kun hän vaelsi Herran yhteydessä ja noudatti Jumalan Sanaa.

Näiden miesten elämässä oli oikea tärkeysjärjestys.

Olkoon heidän elämässään voimassaolleet periaatteet meidänkin periaatteitamme. Silloin mekin menestymme ja tulemme siunatuiksi.

Jouko Kuusjärvi

Siunausta!

Ps. "Usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan" (Hebr. 11:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti