20160108

8.1.

Marja-Leena kävi viemässä koululaiset - Emilian ja Danielin - kouluun aamulla. Pakkanen oli pienempi kuin eiliten - olisiko ollut 25 paikkeilla. Keittelin kahvit ja laittelin tulet tuikkuihin, kuuseen ja kynttelikköihin. M-L laitteli tultuaan aamupalaa. Luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Taivaanranta kauniin hillityn punertava. Taivas selkeä. 

Hain puita ja sytyttelin takkaan tulen. 

Kävin Päivärukoushetkessä helluntairukoushuoneen alakerrassa - 2 rukoilijaa. Palatessani kävin hakemassa Danielin koulusta meille. 

13 maissa hakaisin Emilian koulusta meille.

Vähän taas setvin näitä työhuoneen tavaroita - sitä ei tule ihan urakalla tehtyä, vaan vähän kerrassaan. Lapset pelasivat mummin kanssa jotain peliä keittiön pöydän ääressä. Ampumahiihtoakin tuli tsiikattua.

Söimme.

Terhi-Marja kävi töistä tullessaan hakemassa lapset.

Sytyttelin vielä takkaan tulen.

Poljeskelin kuntopyörää 30 min., jäykkyydellä 7 (janalla 1-10). Pienen tauon jälkeen poljin vielä 30 min. Ensin 10 min. jäykkyydellä 7 ja sitten 20 min. jäykkyydellä 10. Tein sarjoja kumilla ja vähän venyttelin.

Iltapalaa ja teetä. 

Pakkanen on vähentynyt pikkuhiljaa koko päivän - 21 jälkeen oli n. 15 astetta. Luntakin tuli hieman.

Sanomaa vuoden alkuhetkiin:

PYHÄ HENKI LAITTOI LIIKETTÄ KAUPUNKIIN

"Kun tämä ääni kuului paikalle kerääntyi paljon väkeä, ja hämmästys valtasi kaikki, sillä jokainen kuuli puhuttavan omaa kieltään" (Apost. teot 2:6).

Jerusalemissa vietettiin oikein todellisia karismaattisia helluntaijuhlia.

Opetuslasten ollessa yhdessä koolla, odottamassa Pyhän Hengen tuloa, tapahtui vähintäänkin ihmeellisiä asioita, kun Pyhä Henki vuodatettiin heidän ylleen:

1. "Yht´äkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat" (Apost. teot 2:2).

Voimme kuvitella itsemme odottamassa heidän kanssaan Jeesuksen lupaaman Pyhän Hengen tulemista. Varmaan tuo ihmeellinen lupauksen täyttymisen hetki oli heille yllätysten yllätys - niin kuin olisi ollut meillekin.
Ajatteleppa vaikka tuota korvin kuultavaa kohahdusta!

2. "He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itsekunkin päälle" (Apost. teot 2:3).

Jokaisen päälle. Kukaan ei jäänyt ilman.

3. "He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi" (Apost. teot 2:4).

Valtava muutos oli tapahtumassa maailman historiassa: Opetuslapset täytettiin Pyhällä Hengellä! He saivat vastaanottaa Pyhän Hengen kasteen:

"Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää" (Apost. teot 1:5).

Merkkinä siitä, että he olivat saaneet Pyhän Hengen kasteen - täyttyneet Pyhällä Hengellä - oli se, että he puhuivat eri kielillä. He eivät olleet koskaan opiskelleet näitä kieliä, vaan Pyhä Henki antoi heille yliluonnollisesti siihen mahdollisuuden.

Alussa oleva jae kertoo siitä, mitä tapahtui, kun ääni kuului: Paikalle kokoontui paljon väkeä ja ihmiset valtasi hämmästys. He riensivät uteliaina paikalle katsomaan mitä oli tapahtumassa:

"Jerusalemissa oli hurskaita juutalaisia, joita oli tullut sinne kaikkien kansojen keskuudesta, mitä taivaan alla on" (Apost. teot 2:5).

Kaikki he olivat hämmästyksissään siitä, että jokainen heistä kuuli Pyhällä Hengellä täyttyneiden puhuvan heidän omaa kieltään:

"He kysyivät ihmeissään: "Eivätkö nuo, jotka puhuvat, ole kaikki galilealaisia? Kuinka me sitten kuulemme kukin oman synnyinmaamme kieltä? ... me kaikki kuulemme heidän julistavan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja" He eivät tienneet mitä ajatella. Ihmeissään he kyselivät toinen toiseltaan: "Mitä tämä oikein on?" Mutta jotkut pilkkasivat: He ovat juovuksissa, makeaa viiniä täynnä" (Apost. teot 2:7,8,11 - 13).

Edellä oleva on kuvausta siitä helluntaipäivästä, jolloin Jeesus vuodatti Isän lupaaman Pyhän Hengen opetuslasten päälle ja heidät kastettiin Pyhällä Hengellä.

Tämän jälkeen tämä Pyhällä Hengellä täyttyminen on jatkunut läpi vuosisatojen ja -tuhansien. Se jatkuu yhä kaikkialla maailmassa.

Pyhän Hengen kaste on tarkoitettu jokaiselle Jeesukseen uskovalle.

Jokaisen uskovan tulee janota Pyhän Hengen kastetta. 

Pyällä Hengellä täyttyminen uskovien elämässä ensimmäisen kerran ja siitä edelleen, jatkuvasti, on elintärkeä asia. 

Pyhällä Hengellä täyttyneet uskovat muodostavat seurakunnan, joka kantaa hedelmää Jumalalle.

Yksi asia on varma - ja pysyy samana: Siellä, missä Pyhä Henki täyttää ihmiset ja toimii, kukaan ihminen ei jää asialle kylmäksi.  

Jouko Kuusjärvi

Siunausta!

Ps. "Mutta kun he näkivät Pietarin ja Johanneksen rohkeuden ja havaitsivat heidän olevan koulunkäymättömiä ja oppimattomia miehiä, he ihmettelivät; ja he tunsivat heidät niiksi, jotka olivat olleet Jeesuksen kanssa" (Apost. teot 4:13).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti