20160104

4.1.

Noustessamme pakkasta yli 12 astetta. Söimme tuikkujen ja kynttilöiden tuikkiessa aamupalaa ja joimme kahvia. Marja-Leena kävi hakemassa Emilian ja Danielin meille. Saapuivat tavaroita mukanaan - Danielilla iso arkku, jota raahasi ja Emilialla legoja, yms. Mukava oli tavata Venäjän reissun jälkeen. Luin Matteuksen evankeliumia. 

M-L meni kylälle kauppa-asioille tuotuaan lapset meille. Hain puut ja iskin tulen takkaan. 

Söimme. Lapset leikkivät ja katselivat netin kautta lastenohjelmia - omakin "raina" heillä oli mukanaan. Välillä olimme kaikki sulloutuneena työhuoneeseen. Minä jatkoin urakkaani työhuoneen setvimisessä - papereita roskiin, yms. "inventaariota". Mummi teki hommiaan tietokoneella. Lapset siinä mukanamme.

M-L paistoi lettuja - lapsille oikeita, meille VHH. Kahvin ja mehun kanssa maistuivat.

Terhi-Marja kävi hakemassa lapset - ehti kuiten lettukahvit ryyppäillä. Mukava "pakkaskaamospäivä". Pakkanen nousi yli 16 asteeseen iltapäivällä.

Kävin 10 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä tähtitaivaan alla. Himpun yli 8 min/km-hitaudella. Eiliten tuli lisää lumikerrosta radallekin. Se ei kuitenkaan minun lenkkiäni haitannut. Kun tulin kotiin 20 jälkeen, oli pakkasta 18.5 astetta. Olihan sitä parta aikalailla kuurassa - jäässä. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Sanomaa vuoden alkuhetkiin

PYHÄN HENGEN KASTE KUULUU NYKYPÄIVÄÄN

"... mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää" (Apost. teot 1:5).

Ollessaan aterioimassa opetuslastensa kanssa ylösnousemisensa jälkeen, Jeesus antoi tuon valtavan lupauksen. Tosin voimme lukea tuon lupauksen Jeesuksen antamana evankeliumeistakin, useasta kohdasta. Voisitko käydä läpi evankeliumit ja etsiä sieltä lupauksen Pyhästä Hengestä!

Vanhan testamentin profeetat ovat tuoneet useassa kohdassa lupauksen Pyhän Hengen tulemisesta kaikkien uskovien osaksi. Esimerkiksi profeetta Joel, muutama sata vuotta ennen lupauksen toteutumista, profetoi näin: "Tämän jälkeen on tapahtuva, että minä vuodatan Henkeni kaikkiin ihmisiin. Ja niin teidän poikanne ja tyttärenne profetoivat, nuorukaisenne näkevät näkyjä, vanhuksenne ennusunia. Myös orjiin ja orjattariin minä vuodatan Henkeni noina päivinä" (Joel 3:1,2).
Tässä on kirjoitettuna Isän lupaus, johon Jeesus (Apost. teot 1:4) viittaa.

Aikaisemmin Pyhä Henki annettiin vain Israelin kansan joillekin jäsenille, määrättyjä tehtäviä varten. Nyt luvattiin vuodattaa Pyhä Henki "kaikkiin ihmisiin". Se tarkoittaa kaikkia ihmisiä maailmassa. Kaikille, jotka uskovat Kristukseen, tuo lupaus kuuluu.

Pyhän Hengen kautta voimme kuulla Jumalan puhuvan. Pyhä Henki on profeetallinen Henki. Siksi profetiassa puhutaan profetoimisesta, näkyjen näkemisestä ja ennusunista.

Armolahjat, joita Pyhä Henki jakaa uskoville, ovat tarkoitetut samalla tavalla tämän päivän seurakunnalle, kuin alkuseurakunnallekin, mistä Apostolien teot puhuu.

Vielä Jeesus sanoi samalla aterialla oltaessa: "Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka" (Apost. teot 1:8).

Kun jumaluuden kolmas persoona, Pyhä Henki, tulee heihin, Hän antaa heille voiman olla Kristuksen todistajia. Omassa voimassa se ei olisi onnistunut. Eikä se onnistu tänäkään päivänä. Siksi meidän on yhä edelleen täytyttävä ihmeellisellä Pyhällä Hengellä! 

Pyhä Henki on salaisuus siihen, että uskovat voivat olla Kristuksen todistajia oikealla tavalla ja että ihmiset tulevat oikeassti uskoon.

Jouko Kuusjärvi

Siunausta!

Ps. "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta se, joka minun jäljessäni tulee, on minua väkevämpi, jonka kenkiäkään minä en ole kelvollinen kantamaan; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella" (Matt. 3:11, Johannes Kastajan sanat Jeesuksesta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti