20160111

11.1.

Syvämmelliset nimpäeväonnittelut ainskii Hokkasen Karille, Lakosen Karille, Liimataisen Karille ja Auton Karille!

Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun heiltä. Palattuaan tuli vielä jatkeleen unia. Minä siinä vaiheessa nousin "jalan viljaan". Pakkasta n. 14 astetta. Kuusen kynttilät, amppelit ja tuikut palamaan ja sitten aamupalaa ja kahvia. Laitoin tulen takkaan. Luin Markuksen evankeliumia.

12 maissa hain Danielin koulusta meille.

Velj´mies kotipalkisilta soitteli.

13 maissa hain Emilian koulusta meille. 

M-L luki hartauskirjasta paikan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Emilia ja Danielkin mukana.

Laitoin tulen takkaan - toisen kerran tälle päivälle.

Lisäilin linnuille ja oraville ruokaa.

Söimme. 

Terhi-Marja haki lapset töistä tullessaan. taisivat päästä uimaan tänään.

Kävin 8.3 km rauhallisella, "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. Pakkasta 11 ja risat - vähentynyt koko ajan päivän kuluessa. Tuulta oli, joten pirteä lenkkisää. Hiukan ennen 19 tulin kotiin. Lenkin jälkeen vähän venyttelin - ennen lenkkiä vetelin kumia.

Iltapalaa ja teetä.

Sanomaa vuoden alkuhetkiin:

PIENI SUURI ELÄMÄNI

"Yhdestä ihmisestä hän on luonut koko ihmissuvun, kaikki kansat asumaan eri puolilla maan päällä, hän on säätänyt niille määräajat ja asuma-alueiden rajat, jotta ihmiset etsisivät Jumalaa ja kenties hapuillen löytäisivät hänet. Jumala ei kylläkään ole kaukana yhdestäkään meistä: hänessä me elämme. liikumme ja olemme. Ovathan muutamat teidän runoilijannekin sanoneet: me olemme myös hänen sukuaan" (Apost. teot 17:26-28).

Luin vuosia sitten Saarijärveläinen -lehdestä yhden, aika tunnetun, saarijärveläisen henkilön kirjoituksen, jonka otsikkona oli: Elämän tarkoitus. Kirjoitus ei ollut hengellinen, mutta sisälsi aidon- ja avoimentuntuista pohdiskelua aiheesta.

Elämän tarkoituksen ajatteleminen on tärkeä asia jokaiselle ihmiselle: Mikä on minun pienen suuren elämäni tarkoitus?

Pieneksi elämäni tekee mm. sen lyhyys, sekä se, ettei "tässä nyt niin ihmeellinen tyyppi olla". Senkin elämä opettaa. 

Suureksi elämäni tekee erityisesti se, että se on Jumalan antamaa - ja se, että elämälläni on suuri tarkoitus. Oikeasta näkökulmasta katsellessani voin todeta, että olenkin "aikalailla ihmeellinen tyyppi", Jumalan ainutkertaiseksi tekemä. Olen ihme. Maailmassa ei ole toista sellaista kuin minä.

Lähtökohtani on jo edellä käynyt ilmi: Katselen elämää Jumalan Sanasta käsin. Ts. olen tullut vakuuttuneeksi, että sieltä löytyy vastaus kysymykseen: Mikä on elämäni tarkoitus?

Alussa siteeratussa Raamatun paikassa puhutaan siitä, että olen Jumalan luoma. Siitä johtuen myös Hänen sukuaan.

Raamatun mukaan Jumala on luonut ihmiseen hengen, sielun ja ruumiin. Voimme lukea esim.:

"Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan ja varjelkoon koko olemuksenne, teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne, niin että olette nuhteettomat Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa" (1. Tess. 5:23).

Alussa oleva Jumalan Sanan kohta kertoo, että Jumala on säätänyt ihmisille - minulle ja sinullekin - määräajan. Elämme täällä maan päällä tietyn ajan. Luemme:

"Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut" (Ps. 139:16).

Mielestäni todella varteenotettava asia löytyy alussa olevista jakeista: "Jotta ihmiset etsisivät Jumalaa."
Tätä pidän kaikkein tärkeimpänä asiana ihmisen elämässä. 

Voimme etsiä Jumalaa vain elämämme aikana. Kun on vuoromme lähteä täältä pois, emme voi sitä enää tehdä. Mahdollisuutemme oppia tuntemaan Jumala - ja Hänen Poikansa Jeesus Kristus - pelastajana, on maanpäällisen elämämme aika

Sen jälkeen, kun meille annettu määräaika loppuu maan päällä, alkaa iankaikkisuus.

Ihminen on iankaikkisuusolento. Iankaikkisuus ei lopu koskaan.

Raamatun mukaan ihminen on tarkoitettu elämään iankaikkisuutensa Jumalan taivaassa. Siitä syystä saamme lukea:

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi  ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan" (Joh. 3:16-18).

Uskoessamme rajallisen elämämme aikana Jeesukseen pelastajanamme, omistamme paikan taivaassa. 

Toinen vaihtoehto iankaikkisuutta ajatellen on iankaikkinen kadotus, helvetti. Raamattu opettaa, että sielläkin ihminen on tietoisessa olotilassa - ikuisesti. Jumalan Sanan mukaan - joka on totuus, kuten Sana itse sen sanoo - tiedämme, että siellä on jatkuva tuska.

Jumala ei ole tarkoittanut ihmistä kadotukseen, vaan taivaaseen. Jokainen saa valita - päättää itse - haluaako taivaaseen. Jumala on omalta puoleltaan tehnyt kaiken valmiiksi Poikansa Jeesuksen Kristuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Pelastus on täysin valmis. Jeesus kantoi ruumiissaan syntimme ristillä. Syntimme on sovitettu. Osuutemme on ottaa pelastus lahjana vastaan elämäämme.

Elämäni suurin tarkoitus on löytää yhteys elävän Jumalan kanssa tämän ajanrahtusen aikana, jonka elän täällä maan päällä.

Raamattu kehottaa vakavasti:

"Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää, huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä! Hylätköön jumalaton tiensä ja väärintekijä juonensa, kääntyköön takaisin Herran luo, sillä hän armahtaa, turvautukoon Jumalaan, sillä hänen anteeksiantonsa on runsas" (Jes. 55:6).

Elämän karuihin tosiasioihin kuuluu se, että ihmisen elämä voi katketa, ennen kuin hän itse haluaisi. Tästä johtuen todella tärkeät asiat pitäisi laittaa ensin kuntoon. Jumala-suhteeni on tärkeistä tärkein asia.

Jumalan rakkaus minua kohtaan, sai Jeesuksen tulemaan taivaan kirkkaudesta maan päälle sovittamaan syntini. Jeesuksen kautta löytyy yhteys Jumalaan. Olen kokenut tämän elämässäni. Jumala-suhteeni alkoi siitä, että kutsuin Jeesuksen elämääni, sydämeeni, Vapahtajakseni ja Herrakseni. Sain syntini anteeksi ja uuden elämän. Minusta tuli Jumalan lapsi ilman omia ansioitani.

Ihmisen elämän tarkoitus on elää kunniaksi Jumalalle, palvellen Häntä ja lähimmäisiään Jumalan suunnitelmissa:

"Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut" (Ef. 2:10).

Vieläkin korostan: Tärkein asia on kuitenkin: Jumala itse haluaa tulla henkeeni asumaan Pyhän Hengen kautta. Näin elämääni tulee iankaikkisen elämän ulottuvuus. Kun Jeesus tulee noutamaan omansa, saan uuden kirkastetun ruumiin. Vajaa lakkaa ja täydellisyys alkaa Jumalan taivaassa.

Lue: Room. 8:1, Jaak. 4:5, Ef. 1:13-14, Room 8:16, Fil. 3:20-21, 2.Tess. 4:13-18, 1.Kor. 15:50-54.

Jouko Kuusjärvi

Siunausta!

Ps. "Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niin kuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä" (1. Joh. 1:7). 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti