20160917

17.9.

Saimme heräillä lauantaihin. Aurinko paistoi, eikä ollut kiire peittoa päältään viskata. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Roomalaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. M-L käväisi aamulla kylällä kauppa-asioilla.

12.30 maissa lähdin ajelemaan kohti Jyväskylää ja Finlandia Marathonin puolimarathonia, johon oli tullut aikoinaan ilmoittauduttua. Koko viikon olen ollut sisällä ja liikkumatta flunssan takia, joka vieläkin on päällä. Rohkenin lähteä kun ei kuumetta ollut. Tiedän vaarat, jos juoksee liian flunssaisena. Elimistössä on silloin aikamoinen rasitustila. Ajattelin kuitenkin, että otan rauhallisesti. Juoksuun olin ilmoittautunut oman seuran - JKU:n - kautta, sekä sen lisäksi kannatus-ja paitamaksulla Marttyyrien Ääni -järjestölle, nyt toisen kerran Finlandia Marathonin yhteydessä järjestettävään Run 4 Your Life -juoksuun vainottujen kristittyjen puolesta. Se on kansainvälinen juttu. 

Parkkipaikkoja ei ihan heti löytynyt lähitienoilta, sillä Marathon tapahtuma järjestettiin Paviljongin viererssä ja samaan aikaan oli Paviljongilla toinenkin iso tapahtuma. Niinpä ajoin Sokoksen p-halliin ja kävelin siltaa pitkin kilpailualueelle. Ensimmäinen asia oli hakea kilpailunumero D-hallista, josta niitä sai klo 14:ään asti. Klo 14 oli myös Run 4 Your Life -juoksijoiden kokoontuminen. Siitä sain paidan. Lämmittelimme myös yhdessä. Ainakin minun juoksumatkalleni - puolimaratonille - näitä juoksijoita oli 7. Etukäteen puolimaratonille oli ilmoittautunut yli 1200 juoksijaa. Varmasti aika runsaasti ilmoittautui vielä paikan päällä, sillä se oli mahdollista, mutta kalliimmalla maksulla. Sen lisäksi oli runsaasti osallistujia klo 12 alkaneella maratonilla ja eilen illalla olleella Valon kympillä. Iso tapahtuma.

Vähän ennen lähtöä oli yhteinen lämmittely ja lähtö oli klo 15.15. Olihan sitä porukka paljon. Alussa sai vain kävellä hiljakseen, ennen kuin porukka alkoi soljua kapeille radoille. Aikahan kyllä tulee jokaiselle oikea, koska numerolapuissa on sellainen siru, jonka laite lukee. Olin koko matkan väliajoissa ja myös maalissa 13. Sattui minulle sopivavauhtinen porukka, jonka kanssa juoksentelin rauhallisesti flunssasta johtuen. Silti lopussa huomasi jaloissa, että on ollut viikon flunssassa ja liikkumatta. Mutta maaliin tultiin - muuta tavoitetta ei tällä kertaa ollutkaan. Aikani oli n. 20 min. huonompi kuin viime vuonna. Se oli 2.29.30.1. Olihan siellä eri sarjoissa runsaasti minua hitaampia - nuoremmissa suuremmaksi osaksi, koska juoksin vanhimmassa sarjassa, jossa juoksivat kaikki yli 65 vuotiaat. Yhteisajoissa taisin olla puolenvälin paremmalla puolella.

Tapasin Paviljongin edessä siskoni Pirjon pojan, Matin, Vili-Valtteri sylissään. Annankin näin jätskikioskilla, mutta en jutellut - Matin kanssa kyllä.

Kilpailun jälkeen lähdin pusseineni autolle - sillä jokainen kilpailija saa ihan mukavan pussillisen erilaisia tuotteita, joita järjestäjät ovat lahjoituksena saaneet. Päästyäni P-hallille, huomasin, että siellä olivatkin jo ovet kiinni - menneet klo 18, jota en tiennyt. Ovessa oli kuitenkin puhelinnumero, johon sai soittaa. Empä siinä 3-4 minuuttia enempää joutunut odottelemaan, kun avaaja tuli. Ei ottanut mitään maksua, vaikka olisi voinut ottaa - ovessa olleen kirjoituksen mukaan - 20 euroa.  

Kotiin päästyäni 19 maissa, maistuikin ruoka hyvälle. Denis kutsui saunaan - tai Terhi-Marja ja Emiliahan sitä kutsua välittivät. Niinpä menin - M-L:kin mukana - hyviin löylyihin ja pesemään juoksuhikiä pois. Deniksen ja Danielin kanssa saunoimme.

Taivaalla täysi kuu. Mennessämme ja palatessamme oli tuossa Rajalantiellä, meidän lähellä ihmeellinen näky, kun siihen oli kokoontunut lähemmäs 100 kuin 50 mopoilijaa, taisi olla mopoautojakin ja muita kulkuneuvoja. Savu nousi ja kumi paloi. Mikähän kokoontuminen lienee ollut. Tuollaiseen porukkaan kun saisi yhteyden ja kontaktin, niin siitähän voisi alkaa hengellinen liikehdintä.

Tervetuloa huomenna helluntaiseurakuntaan Saarijärvellä - ihan siitäkin huolimatta, että olen siellä puhumassa klo 11 kokouksessa. Kaleniuksen Raija soittaa harmonikkaa.

"Sisäisen maailmani järjestys kasvaa, kun tunnustan taipumukseni noudattaa elämässäni malleja ja järjestelmiä, jotka eivät ole Jumalan antamia, vaan sekasortoisen menneisyyteni muovaamia" (Gordon MacDonald).

Siunausta!

Ps. "Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan" Luuk. 4:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti