20160924

24.9.

Harmaa aamu ja päivä - mutta kuitenkin kuiva. Illalla jonkin pisaran antoi. Noustuamme lauantaihin söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Roomalaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Daniel hurautti pyörällään työvaatteet päällä meille jatkamaan eilen aloittamaansa työtä. Se oli yöpöytä Emilialle, niinkuin hän sanoi. Niin vain poika teki sen valmiiksi - eikä linksuttanut yhtään. Oli laittanut yhteen reunaan myös aika kookkaan ristin pystyyn. Sähköruuvaria käytteli kuin vanha tekijä. Mummi siinä loihekin lausumaan - valmiin työn nähdessään - että sehän on parempi kuin vaarin tekemä. Taisi muistella varmaan niitä minun tekeleitäni vuosien varrelta - erityisesti sitä Terhi-Marjan syntymisen aikoihin tekemääni vauvankopan jalustaa. Siinäpä olikin naurussa pitelemistä. Mutta eipä siitä sen enempää.

Vähän kasailin kokoonpanoa ensi tiistain nuotioiltaan - tietenkin perusjuttu on ollut jo valmiina.

Kävin 5.5 km:n "elimistön herättelylenkillä" Mannilan pururadalla. Eikäpä tuo pahalta tuntunut. Flunssan takia en olekaan käynyt lenkillä vähään aikaan. 17.9. juoksemani Finlandhia puolimaraton on edellinen lenkkini. Rohkenin sinne lähteä varovasti juoksemaan kun ei ollut lämpöä. Siitä taaksepäin oli 11.9. maantiekävelyn SM-kymppi, jonka jälkeisenä päivänä kävin jonkinlaisella palauttavalla lenkillä. Muuten sekin viikko meni ilmaqn lenkkiä. Samallahan tätä taukoa voi pitää sellaisena välitaukona ajatellen edellistä kautta ja uuden kauden harjoittelua - jos sitä kuitenkin jollakin tavalla jatkuu tämä harjoittelu ja numerolappuakin rintaan silloin tällöin tulee laitettua.

Lenkin jälkeen sytyttelin tulen takkaan.

18.40 maissa menin saunaan Deniksen ja Danielin kanssa, kun sieltä tuli kutsu. Hyväthän ne ioli taas löylyt. Daniel sanoi, että äiti oli pyytänyt häntä tekemään vielä kaksi yöpöytää - alakertaan ja ihan alakertaan.

Palattuani kotiin olivat kynttilät ja tuikut palamassa. Söimme iltapalaa ja joimme teetä. 

Huomasin, että jostakin syystä su. 18.9. pitämäni puhe ei ainakaan vielä ole UskoTV:ssä kuunneltavana Saarijärven Helluntaiseurakunnan kohdalla. Ei siksi, että juuri minun pitämäni puhe siellä pitäisi olla - tai että jotenkin pahalla mielellä näin sanon - vaan kun sinne yleensä tulevat sunnuntaikokouksissa - ja joissakin muissakin - pidetyt puheet. Ja koin kyllä, että ainakin osa siitä oli Herralta saatua - eli siinä oli sanoma.

"Sisäisen maailmani järjestys kasvaa, kun päätän jatkuvasti laajentaa elämäni hengellistä keskusta" (Gordon MacDonald).

Siunausta!

Ps. "Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ... ilman minua te ette voi mitään tehdä" (Joh. 15:8,9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti