20160920

20.9.

Sydämelliset onnittelumme Salmen Ullalle - vielä täskii - täytettyäsi eiliten 60 vuotta siellä aidossa Tunturi-Lapissa, käsivarressa! Taivaan Isän siunausta tuleviin vuosiin. Kuvat synttärisankarista lapinpuvussaan olivat komeita - unohtamatta myöskään aviosiippaa - Paavoa - joka ainakin yhdessä kuvassa poseerasi juhlivan Ullan vierellä. Ovathan ne tietenkin molempien juhlat, koskapa aviopuolisot ovat yhtä lihaa. Olivat net kuvat niistä tarjoiluistakin kyllä komioita. Samoin kukista ja korteista. Oi, jospa oisi voinut olla mukana. Tällaisin ajatuksin kaksi harmaapäätä täältä menetetyn metsikön reunamilta - tosin sillä toisella ei ole sitä harmaatakaan enää paljoakaan jäljellä.

Noustuamme uuteen päivään - joka oli suhteellisen aurinkoinen, vaikkei ihan aamusta - söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Roomalaiskirjettä.

Ajelimme Marja-Leenan kanssa Höytiälle, Timolle ja Pialle. Matkalla M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme matkan autossa yhdessä. Jo aiemmin aamulla kiiri tieto, että Pia on saanut työpaikan. M-L osti Uuraisten Salesta ohimennessämme jätskiä onnitteluksi ja kahvin kanssa otettavaksi. Perhekuntanakin olemme saaneet olla yhdessä rukoilemassaasian puolesta. Jumala johdattaa. Hakijoita kuitenkin lienee ollut runsaasti - liki puolitoistasataa. Onnittelut vielä täskii ja siunausta uuteen työpaikkaan!

Kärräsimme ja kantelimme polttopuita M-L:n ja Pian kanssa pihalta liiteriin - ja olihan sää otollinen siihen hommaan. Puut kuivia. Olihan hommassa mukana myöskin pieni päivänpaiste - Milena. Välillä söimme  ja joimme jätskikahvit. Vielä myöhemmin toiset kahvit. Mukavahan se oli kiikutella puita suojaan säiden armoilta. Joitakin pöllejä haloinkin koneella, ynnä sahasin. Jonkun haloin kirveelläkin. Osan jätin Timolle, kun olivat sellaisia, etten viitsinyt alkaa niiden kanssa taistelemaan. Timokin ennätti tulla töistä kotiin ja vähän puunkantohommiinkin ennen kotiin lähtöämme. Olimme vähän pidempään kuin eilen. Paluumatkalla kävimme "Terheillä" pikaisesti asialla.

Laitoin tulen takkaan ja linnuille siemeniä. Ovat kovia syömään, mutta mukavahan se on kun niitä kuitenkin lentelee tuossa pihapiirissä. Muistuttavatpahan Jeesuksen sanoista, ettei tarvitse turhia huolia kanniskella. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä. Mukava aina raapaista tuli kynttilöihin.

"Sisäisen maailmani järjestys kasvaa, kun päätän joka päivä nähdä ajan Jumalan lahjana, joka kannattaa käyttää tarkkaan harkiten" (Gordon MacDonald).

Siunausta!

Ps. "Pyhitetty olkoon sinun nimesi" (Luuk. 11:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti