20160901

1.9.

Tämäkin on se päivä, jonka Herra on tehnyt - laulunsanoja mukaellen. Siirryimme ihan sujuvasti syyskuulle. Pilvistä - mutta ei sateista - noustessamme. Marja-Leena kävi laittamassa Emiliaa ja Danielia kouluun - ja veikin heidät sinne. Samalla kävi kylällä kauppareissulla - onhan tänään taas se nuotioilta -päivä.
Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Sataa tihkuttelikin.

12 maissa hain Emilian koulusta meille.

13 maissa hain Danielin koulusta meille.

M-L valmisteli lettutaikinoita, sekä laittoi kasseihin ja kylmälaukkuihin nuotioillan tarjoilutarvikkeita..

Söimme.

Emilia ja Daniel menivät kotiin jalan jo ennen äidin töistä tuloa.

Ennen 16 lähdimme M-L:n kanssa kohti Kannonkoskea - nuotioiltareissulle. Kaupan kautta mentiin, kun piti vielä hommata jotakin iltaa varten. Autrinko alkoi paistamaan kauniisti. "Sattui" niin mukavasti, että Lehtomäen Matti ja Tuula tulivat samaan aikaan matkan varrella samalle tielle kuin mekin. Kannonkoskella oli pilvistä. Pystyttelimme letunpaistokatoksen ja "esiintymiskatoksen" - ovat samanlaisia käteviä katoksia. Penkit paikoilleen. Denis toi kohta myös nuotionalustan ja puut - jotka Rautas-Jussa oli hakenut Humpin Laurilta, kun Lauri ei päässyt.
Klo 18 alkoi Syystulien kutsu - NUOTIOILTA - Kannonkosken torilla. Johtelin sen. Pilvistä. Ei satanut. Aurinkokin paistoi alkuhetkillä. Lauloimme muutaman laulun yhteislaulumonisteesta. Lauluryhmä lauloi laulun Lauluja Jeesuksesta -vihkosesta, Timo Kuusjärven kitarasäestyksellä. Ryhmässä lauloivat Timon lisäksi Raija Kalenius, Marketta Sekki, Liisa Pitkänen, Soile Ahola ja Jouko Kuusjärvi. Oli hyvä ryhmä. Kaleniuksen Raija soitti harmonikalla pariin otteeseen. Kuusjärven Timo lauloi omia laulujaan pariin otteeseen.
henkilökohtaisia puheenvuoroja käyttivät Samuli Lahtela, Pia Kuusjärvi ja Paavo Pitkänen. Iloitsin puheenvuoroista. Puhuin lyhyesti lopussa yksinkertaisesti evankeliumia - syy, miksi yksinkertaisesti, kun en muuta osaa (enkä myöskään halua). Johdin syntisen rukoukseen, johon kaikki saivat ääneen yhtyä - myös erityisesti ne, jotka rukoilivat sen rukouksen ensimmäistä kertaa. Kehotin niitä, jotka halusivat tulla uskoon tänä iltana, kertomaan uskoon tulostaaqn jollekin ihmiselle. Kehoitin myös opettelemaan rukoilemaan, lukemaan Raamattua ja hakeutumaan uskovien yhteyteen. Jossain vaiheessa iltaa se alkoi - nimittäin aikamoinen sade. Jatkoimme kuitenkin illan kulkua, kuin ei mitään, vaikka ihmiset hakeutuivat ensin räystään alle ja lopulta yhden torilla olleen katoksen alle, sekä esiintymis- ja paisto-/tarjoilukatokseen. Tarjoilu toimi muun ohjelman aikana non stoppina. Lettuja paistelivat Lehtomäen Tuula ja Matti. Niitä ihmisille tarjoili Kuusjärven Marja-Leena. Makkaroita grillaili Kuzminin Denis. Niitä ihmisille tarjoili Kuzminin Terhi-Marja. Parkkosen Henri keitteli nokipannukahvia ja kaateli ihmisille. Aholan Timo jutteli ihmisten kanssa ja oli sateessa purkamassa "leiriä". Kun olimme purkamassa "leiriä" tuli autolla paikalle nuoria miehiä. He saivat lettuja - ja jokainen myös Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosen. Yhteensä väkeä illassa oli 66 henkeä. Erilaisissa vastuissa/tehtävissä illassa ja sitä varten oli yhteensä 20 henkeä. Voisi vastuuhenkilöihin laskea myöskin pienen Milena Kuusjärven - niin kovasti hän ilmeillään nauratti joitakin ihmisiä. No, olihan se kyllä aivan verrattoman herttaista - jotenkin näin jos sen ilmaisisi. Erinomainen "tiimi" evankelioimiseen. Se oli sitten ensimmäinen nuotioilta, jossa satoi vettä. Sydämellinen kiitos jokaiselle illasta/illasta vastuuta kantaneelle! Kiitos ennenkaikkea Jumalalle! Saimme julistaa evankeliumia.

Ajellessamme kotia kohti sadekin miltei loppui. Siinäpä sitten kotona purimme "illan tavaroita".

"On kaunis tunnustus: En voi joutua kuoleman valtaan, sillä omistan hänet, joka on elämä. Elän vaikka kuolenkin" (J. A. Eklund).

Siunausta!

Ps. "Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle" (Luuk. 10:9). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti