20160927

27.9.

Jos ei het illasta, niin kuitenkin aamusta - tuli nukutuksi pidempäänkin. Marja-Leena jo valmisteli noustessani lettutaikinoita illan nuotioiltaa varten. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. M-L luki hartauskirjasta paikan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä erilaisten aiheiden puolestra. Aurinkoista.

Kävin hiljakseen kävelemässä mukavassa syysilmassa vajaat pari kilometriä. Aikaahan kyllä kului kun juttelin yhden tutun kanssa, sekä myös vuokraisännän kanssa, jonka kohtain hallinsa päässä. Emiliankin näin kotitiensä haarassa kun porhalsi pyörällään koulusta.

M-L oli kasaillut tarjoilutarvikkeita nuotioiltaa varten. Kanniskelin niitä autoon. 15.30 jälkeen lähdimme liikenteeseen. Kaupan kautta menimme hakemaan Salmen kyytiin ja ajelimme Muittarinkylälle. Sinne saapuivat myös Lehtomäen Matti ja Tuula. Penkit laitoimme ympyrään nuotiopaikan ympärille. Paistokojun ja esiintymiskojun laitoimme pystyyn. Aurinkoinen ilma - +17 - vaihtui pilviseksi - +15 - mutta olimme kiitollisia Jumalan antamasta säästä. Huomiseksihan se onkin luvannut sadetta. 

Denis toi nuotioalustan, kun Humpin Lauri oli estynyt sitä tuomaan - tuli myöhemmin. Pianpa alkoivatkin savut nuotiosta kohoilla ja nokipannun kylki kuumeta. Väkeäkin alkoi vähän kerrassaan saapua paikalle Muittarinkosken sillanposkeen - sitä kertyi kaikkiaan 42 henkeä. Heistä kolme oli maahanmuuttajia, jotka Deniksen mukana tulivat paikalle. Kaksi heistä puhui Venäjää. Yksi "nuori mies" keskuudestamme tulkkasi heille illan aikana. Hieno juttu! Tulien kutsu - NUOTIOILTA - Muittarinkylällä alkoi klo 18. Sekin on kahden seurakuntalaisen rukousaiheena jatkuvasti - kuten muutkin Saarijärven kylät. Meidän tulee vain jatkaa rukousta kestävästi kylien puolesta - kunkin oman rukouskylämme puolesta. 

Johtelin illan Yhteislauluja lauloimme monisteesta, joka on tehty iltoja varten. Lauluryhmä lauloi Lauluja Jeesuksesta -vihkosesta. Yhteislauluja ja lauluryhmää säestivät Tarmo Moisio ja Teppo Lehtomäki kitaroilla. Ryhmässä lauloivat heidän lisäkseen Pirkko Paananen, Raija Kalenius, Liisa Pitkänen, Tuula Porkka ja Jouko Kuusjärvi. Henkilökohtaisia puheenvuoroja käyttivät Matti Kinnunen ja Teppo Lehtomäki. Olivat erinomaisia puheenvuoroja. Raija Kalenius soitti harmonikalla pariin otteeseen. Lettuja paistelivat Lehtomäen Tuula ja Matti. Niitä ihmisille tarjoili Marja-Leena Kuusjärvi. Makkaroita grillaili Denis Kuzmin. Nokipannukahveja kiehautteli Henri Parkkonen. Puhuin lopuksi yksinkertaisesti evankeliumia - jonka vastaanottaessaan voi kyllä pelastua. Evankeliumi itsessään ei ole yksinkertaista - se on Jumalan viisaus ja Jumalan voima - mutta sen voi jokainen ymmärtää ja ottaa vastaan. Olihan se riemukas "leiri" siinä hienossa maisemassa - halkopinojen ja parin vanhan traktorin vieressä. Kylämaisemaa kauniin kosken partaalla. Kyllä minä iloitsin, että saimme pitää evankeliumia esillä yhdessä - ja Jumalan työtovereina. Mukavasti ilta alkoi hämärtyä kun liopettelimme ja kasailimme "leirikamat" pois. Se kävi rivakasti kun oli rivakoita ihmisiä hommissa. Yhteensä - eri vaiheissaan - oli 21 ihmistä rakentamassa tätä nuotioiltaa. Kiitän jokaista vastuunkantajaa osuudestaan! Teemme sen, minkä teemme, Hänelle, jonka työtovereita olemme. Hänelle kuuluu suurin kiitos! Odotamme kokevamme enemmän Hänen johdatustaan ja voimaansa kylätyössäkin. Eiväthän kaikki asiat ole toteutuneet, niinkuin alussa oli "kaavailua", mutta kuitenkin olemme "ottaneet askelia" siihen suuntaan kuin Jumala oli puhunut. Näemme arvokkaana - kuten Isä, Poika ja Pyhä Henkikin - yhden etsimistä taivasten valtakunnan kansalaiseksi.Yhdy rukoilemaan kanssamme johdatusta kylätyöhön!

Olihan se jo ihan pimeää kun purkailimme penkit, kojut ja muut Jussin, yhden "nuoren miehen", Hannun ja Pekan kanssa rukoushuoneen varastoon. Kärryn kävimme M-L:n kanssapalauttamassa Pitkästen pihaan. Palailtuamme kotiin purkamaan lastia, oli +12.5 - tähän vuodenaikaan nähden saimme hyvän sään tähän iltaan. Hiukan satoi sumua autonikkunaan kotiin tullessamme.

Iltapalaa ja teetä.

"Sisäisen maailmani järjestys kasvaa, kun tahdon tietoisesti oppia näkemään tapahtumat ja ihmiset Kristuksen silmin, niin että rukoukseni ilmaisevat haluni myötäillä Hänen päämääriään ja lupauksiaan ihmisille" (Gordon MacDonald).

Siunausta!

Ps. "Tiedä siis sydämessäsi, että Herra sinun Jumalasi, kasvattaa sinua, niinkuin isä kasvattaa poikaansa" (5. Moos. 8:5).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti