20180819

19.8.

Sunnuntaihin nousun aikoihin oli lämmintä 16.8 astetta. Taivas alkoi sinistyä ja poutapilviä ilmestyä. Valmistauduin sporttipyhäkoulua varten. Parkkosen Hannu soitti ja pyysi puhumaan huomenaamulla majakalle. Lupasin. Luin Matteuksen evankeliumia. Aamupalaa söin hiukan ennen toisia. Meillä olivat edellisen yön Tero, Mari, Eelis ja Nooa. 

Menin 10:ksi helluntairukoushuoneelle rukoushetkeen alakertaan. Salmen hain mukaan mennessä.

11 alkoi tilaisuus yläkerrassa. Jouko reenilä johteli sen. Musiikkiryhmä Tikkakoskelta lauloi - ja mukanakin sai laulaa. Heikki Raatikainen puhui. Väkeäkin oli hyvin. Itse olin vain musiikin ajan tilaisuudessa, sillä pyhäkoulut alkoivat. Olin lupautunut mukaan sporttipyhäkouluun - Terhi-Marja sen pyynnön minulle ainakin esitti. Ensin olimme kaikki alakerrassa, jossa katsottiin ketä on paikalla. Pidin siinä pienen alkuhetken molemmille ryhmille. Kerroin pienen tarinan ja mukaan myös Sanaa. Johdin rukoukseen. Pienten ryhmä jäi rukoushuoneen alakertaan. Sporttipyhäkoululaiset 12 henkeä lähtivät Deniksen ja minun kanssani Mannilan pallokentälle. tehtäväni oli opettaa kilpakävelyn alkeita - sellaista pyydettiin kun kutsu kävi. Niinpä tein. Hyvinhän ne lapset innostuivat. Deniksen johdolla pelasivat jalkapalloa muutaman minuutin. Sitten vain kävelimme takaisin rukoushuoneelle. Annoin kaikille monistetun kuvan Raamatun paikasta johon viittasin alkuhetkessä, sekä myös sen Raamatun kertomuksen. Rukouspalvelu oli kokouksessa menossa kun palasimme. Sitten vain alakertaan kahville. Tero, Mari, Eelis ja Nooa, sekä M-L heidän kanssaan olivat kokouksessa - Nooa sporttipyhäkoulussa.

Ajelimme kotiin - Tero perheineen kohta myös. M-L laittoi hyvää ruokaa. terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel olivat meillä myös. Jonkin ajan kuluttua joimme kahvit hyvien tarjoilujen kanssa. Nämäkin olivat vähän niinkuin M-L:n 70 v juhlintaa - vaikka ei nyt varsin juhlintaakaan. "Terot" kuitenkin toivat kukkapuskan ja muuta onnittelua. Rukoushuoneellakin M-L sai neljän hmisen antaman yhteisen lahjakortin seurakunnan kirjanmyyntiin.

Kun "omat" olivat lähdössä koteihinsa, lähdin minä 18:ksi ajelemaan karstulaan, jossa olin puhumassa Vapaaseurakunnassa. Tilaisuuden jälkeen joimme pienemmällä porukalla hyvät kahvit. 

Ajeltuani kotiin söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Siunausta!

Ps. "Söittepä siis tai joitte tai teittepä mitä hyvänsä, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi" (1. Kor. 10:31).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti