20180825

25.8.

17.2 astetta noustessa lämmintä auringon puolella. Hieman tuuleskeli. Aamupalaa ja kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin n. 1400 m juoksuhissuttelulla - vähän niinkuin verryttelyksi.

11 jälkeen lähdimme M-L:n kanssa liikenteeseen. M-L jäi Myllymäen tienhaarassa pois ja käveli kylälle, jossa on tänään Hyvän olon festivaalit - tai jotain sinnepäin se nimi oli. Siellä on meidänkin seurakunta mukana oman sanomansa kanssa, myös paikallinen kristillinen moottoripyöräkerho ja muitakin hengellisiä yhteisöjä muiden seassa/joukossa.

Minä jatkoin Konttimäen koululle, jossa oli tänään Konttihölkkä - joka sekin kuului Hyvän olon festivaal-tapahtumiin. Aurinkoista. Vähän verryttelyä ja klo 12 oli yhteislahtö kaikille matkoille. Matti Vuorenmaa ampui lähtölaukauksen haulikolla. Juosta hölköttelin 3 km matkan, jolla olin 5. - juuri katsoin netistä tulokset. Aikani oli 10 sekuntia parempi kuin viime vuonna samaisessa hölkässä, samalla matkalla ja samalla lenkillä. Muita matkoja olivat 9 km ja 16 km. Kaikilla matkoilla miehet juoksivat omassa sarjassaan ja naiset omassaan. Sarjoja ei ollut iän mukaan. Edelläni olleet olivat nuorempia, minä vaarisarjalainen. Paluumatka oli rankkaa osuutta, nousua ja jyrkkää nousua. Mutta koska tällaisia hölkkiä ei oteta niin kilpailumielessä, niin se mäki oli vain hyvä ihan lenkin kannalta. Mukava, rento tunnelma. Kunkin matkan 3 parasta sai pokaalit miesten ja naisten sarjoissa. Kaikki osallistujat saivat arvontapalkinnon. Kun nimi huudettiin, niin sai käydä valitsemassa palkintopydältä haluamansa palkinnon. Sen saatuani ajelin takaisin keskustaan.

Menin suoraan yllätyssynttäreille - jotka kyllä olivat tiedossamme jo aikaa sitten. Juhlittavina olivat Rantalan Jussi, 50 v ja meijjän M-L, 70 v. Ennenkuin minä liityin juhlijoitten mukaan, olivat toiset olleet jo Hyvän olon festivaaleilla, jossa Rantalan Jussi oli yllätyksenä kutsuttu lavalle ja festivaaleilla esiintynyt yhtye lauloi Jussille onnittelulaulun, johon sanat oli tehnyt Bågmanin Tuula. M-L:kin oli siellä jo joutunut liittymään juhlinnan "kohteeksi". Vaikka M-L:n kohdalla ei ollut ollutkaan puhetta mistään yllätyssynttäreistä, sanoi M-L heti alusta alkaen, kun oli tiedossa nämä Rantalan Jussin synttärit, joihin meitäkin pyydettiin osallistumaan, että varmasti hänenkin kohdalleen on jotakin ajateltu. Niinkuin olikin. En oikein tarkkaan tiedäkään mitä kaikkea siellä on ollut - siis siellä festivaaleilla synttäreihin liittyen. Kuitenkin sekä Jussilla, että M-L:lla olivat kukkaseppeleet kallellaan kutreillaan kun minä tulin "leikkiin" mukaan. Olivat silloin juhlijat uudessa Runebergin puistossa leikkimässä ja kilpailemassa uusissa lasten leikkivempaimissa. M-L ja Jussi kilpailivat kuka pääsee radan nopeammin. Siinä meistä muutamat joutuivat myös Jussia vastaan kilpailemaan - ja vähän toisiakin. Olivat juoneet siinä myös täytekakku, pizzakahvit. Minäkin siinä ennätin kahvia maistelemaan. Lopuksi siinä lauloimme syntymäpäivälaulut molemmille syntytärisankareille. Tuula Bågman oli tehnyt sanat molempiin lauluihin samalla sävelellä. Seppelepäiset sankarit istuivat vieretysten kuuntelemassa.

Runebergin puistosta lähdimme autoilla peräkkäin vähän eri suuntiin. Välillä odoteltiinkin ja taas jatkettiin. Ajoimme Tarvaalaan, Paanasten rantaan, jossa oli heidän rantamökkinsä ja -saunansa. Rantalan Jussi tuotiin autossa silmät sidottuna paikalle, joten hän tiesi vasta perillä missä oltiin. Istuskelimme, odottelimme ja juttelimme. Jotkut sisällä valmistelivat kokoontumista, joka tiivistyi, kun viimeiset - vastuuhenkilöt - saapuivat paikalle. Pian kuului kutsu tulla sisälle mökkiin ja tarjoilut alkoivat. Oli salaattia, erilaista piirakkaa - suolaista, shipsejä, limsoja ja kivennäisvettä. Senjälkeen oli ohjelmassa Moision Siskon Salomo-peli kysymyksiä, Siskon runo, paikallaolijoiden muisteluja, missä olivat tavanneet Rantalan Jussin eka kerran ja muutakin hyvää hänestä. Jonkin verran myös M-L:sta. Täytekakku, mustikkapiirakka kahvitkin juotiin. Saunakin oli lämmite. Kun osa naisista kävi saunassa, meni osa meistä miehistä - ainakin 5 - meni löylyihin. Järvessäkin osa meistä pulahti. Kaunis paikka. Saunan vieressä oli tunnelmallinen laavu, jossa paistettiin vielä makkaroita. 22 jälkeen lähdimme M-L:n kanssa kotiin. Toiset jäivät vielä sinne - eivät aivan kaikki.

Kiitos juhlista kaikille asianosaisille!

Siunausta!

Ps. "Hän vastasi ja sanoi: Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa loi heidät mieheksi ja naiseksi ja sanoi: Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako" (Matt. 18:4-6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti