20180804

4.8.

Niinpä nukuimme edellisen yön - ainakin tämänvuorokauden puolella- kotisängyssä. Melko pitkäänhyän se meni tuo ylösnouseminen, mutta aikaisin mentiin nukkumaankin - tai myöhään, miten tuon nyt ottaa. Auringon puolella oli lämmintä 30 astetta, varjon puolella 26.5. nousun aikoihin.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia takapihan puolella. Luin Sakarjan kirjaa. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta takapihalla, jossa myös rukoilimme yhdessä.

Tyhjentelimme "Lentävää leppäkettua" matkan jäljiltä. Pyykkikone pyöri. 

Jossain vaiheessa kävin pienellä - 5 km - juoksuhissuttelulenkillä eilisen istumisen jäljiltä. Aurinko paistoi. M-L kävi kylällä kaupassa lenkkini aikana. Paluumatkalla heidän kohdallaan tuli Daniel pyörällä miltei samaan aikaan kun olin siinä. Oli meille lähdössä polkaisemaan - kun tulivat kaupunkireissusta kotiin. Jonkin matkaa mentyämme pyyhälsi Emiliakin pyörällä meillepäin. Mukavahan se oli taas kymmenen vuorokauden jälkeen tavata.

Meillä mummi antoi tuliaiset Lapista Emilialle ja Danielille. En muistanut alunperin kertoa eilisessä ns. blogijutussa, että kävimme eilen paluumatkalla Haaparannassa, Ruotsin puolella, ainoana tarkoituksena ostaa kengännauhoja tuliaisiksi - syötäviä kengännnauhoja. Lisäsin kyllä aamulla tuonkin tiedon eiliseen juttuun.

Laitoin pressusaunan kiukaan alle tulen. Daniel ja Emiliakin olivat siellä mukana. Mummikin istuskeli takapihalla. Tekaisin vastan takapihan pusikosta. Terhi-Marja ja Deniskin saapuivat meille. Joimme kahvia, jätskin ja Lapin hillojen kanssa. Käytyään välillä kotona, tulivat Denis, Emilia ja Daniel meille. Emilia kävi hakemassa tänään kaupungista saamiaan tavaroita, joita esitteli meillekin. Deniksen ja Danielin kanssa kävimme pressusaunan hyvissä löylyissä - ja useaan kertaan. Lehtevä vasta oli käytössä. Takapihalla oli mukava välillä vilvuutella.

M-L:n kanssa söimme varsinaisesti sekä lounaan, että päivällisen iltapalan aikaan - parsakaalia ja uunissa paistettua lohta.

Eiliten unohdin mainita myös sen, että Muonion ja Kolarin välillä pistäydyimme Kurjen Ilmarilla - n. 92 v - ja Aunella - n. 88 v. Oli mukava tavata. Muoniossa ja Vienan Karjalassa olemme yhdessä tehneet evankeliumin työtä. Ilmari oli se, joka minua oli 90-luvun alkupuolella pyytämässä Vienan Karjalaan. Tämänkin kyllä aamulla lisäilin eiliseen juttuun.

Siunausta!

Ps. "Minun on hopea, ja minun on kulta, sanoo Herra Sebaot" (Haggai 2:8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti