20181001

1.10.

Niin kääntyi lehti kalenterissä kuuhun nro 10. Tuomisen Raunolle sydämelliset nimipäiväonnittelut! Samoin Nykäsen Raunolle, poikavuosien tutulle - silloin kotikylän ajoilta!

5.4 astetta lämmintä noustessani lokakuuhun. Taivas oli harmaa. Join aamupalaa ja kahvia. Luin Markuksen evankeliumia.

Kävin viemässä Danielin kouluun 9:ksi. Emiliassa ollut kuumetta.

Ajelin kylälle. Ensin vein postiin viisumianomuksen. 10:ksi menin Majakalle puhumaan evankeliumia. Oli avointa puhua.

Tultuani kotiin meni kohtapuolin M-L käyttämään Emiliaa tk:ssa. Kirjoittelin laulujen sanoja. Emiliakin tuli meille kun tulivat pois kylältä.

Lounasta.

14 hain Danielin koulusta meille. M-L paistoi pizzaa. Neljisin söimme. kahvin kanssa oli hyvää - ja muutenkin.

Koetin vähän kirjoitella...

Denis tuli töistä meille - lyhyempi päivä. Terhi-Marjalla on vastapainoksi oikein pitkä päivä töissä. Söimme. Jälkiruuaksi M-L paisteli lettuja, joita kahvin kanssa pistelimme suihin.

Kävimme M-L:n kanssa sauvakävelemässä hissukseen Summassaaren reiteillä 5 km lenkin. Oli hieno sää. Aurinkoista, vaikka pilvistäkin.

Palattuamme kuuntelimme Leo Mellerin puhetta - joka jokatapauksessa oli mielenkiintoista kuunneltavaa. Jotkut pitävät sensaatiohakuisina hänen puheitaan. Mutta, joka viimeksi nauraa, se parhaiten nauraa. Joka tapauksessa hän on vaikuttanut elämänsä, tekojensa ja puheidensa kautta suuresti siunaukseksi. Meidän kyllä kannattaa ajatella kaksi kertaa, ennenkuin alamme arvostelemaan Herran palvelijoita. Mieluummin rukoilisimme heidän puolestaan ja katselisimme jumalan kasvojen edessä omaa elämäämme - jos emme kovin omahyväisiä ole, niin silloin kevyet arviointimme voivat vähentyä.

Laitoin takkaan tulen.

Teen kanssa vähän hapankorppuja.

"Tarvitsemme yhteyttä kaikkialla. Pyhäkoulunopettajien ja -avustajien kesken tarvitaan yhteyttä. Tarvitsemme yhteyttä kirkkokuntien ja seurakuntalaisten välillä. Tarvitsemme yhteyttä kristillisissä laitoksissamme - kouluissa, kustantamoissa ja sairaaloissa. Ennen kaikkea yhteyden täytyy vallita kodeissamme" (Wesley L. Duewel, Aika Oy 2000, s. 136).

Siunausta!

Ps. "Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa" (Room. 12:15).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti