20220130

29.1.2022.

Suomi tarvitsee NYT meidän kaikkien sydämen rukousta!

Pelastuksemme on, että käännymme kansana Jumalan puoleen.

Edessämme on vaikeita aikoja. Jos niin ei käy, kansamme on vaarassa.

Yhdistykäämme rukoukseen!

_____________________________________________

PYHÄN HENGEN KASTE KUULUU KAIKILLE 

"...mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää" (Apt. 1:5).

Ollessaan opetuslastensa kanssa ylösnousemisensa jälkeen, ennen taivaaseen astumistaan, Jeesus antoi tuon valtavan lupauksen. Tosin voimme lukea tuon lupauksen Jeesuksen antamana evankeliumeistakin, useasta kohdasta. Voisitko käydä läpi evankeliumit ja etsiä sieltä lupauksen Pyhästä Hengestä? 

Vanhan testamentin profeetat ovat tuoneet useassa kohdassa lupauksen Pyhän Hengen tulemisesta kaikkien uskovien osaksi. Esim. profeetta Jooel, muutamaa sataa vuotta ennen lupauksen toteutumista, profetoi näin: "Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät. Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni" (Jooel 2:26-29).

Tässä on kirjoitettuna se Isän lupaus, johon Jeesus viittaa: "Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän heitä ja sanoi: Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet" (Apt. 1:4).

Aikaisemmin Pyhä Henki vuodatettiin vain Israelin kansan joillekin jäsenille, määrättyjä tehtäviä varten. Nyt luvattiin vuodattaa Pyhä Henki kaiken lihan päälle. Se tarkoittaa kaikkia ihmisiä maailmassa: Kaikille, jotka uskovat Jeesukseen, tuo lupaus kuuluu. Maailma, ne, jotka eivät usko Kristukseen, eivät voi tätä lahjaa vastaanottaa: "Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva" (Joh. 14:16-17).

Pyhän Hengen kautta voimme voimme kuulla Jumalan puhuvan meille. Pyhä Henki on profeetallinen Henki. Siksi puhutaan profetoimisesta, näkyjen näkemisestä, jne. Armolahjat, joita Pyhä Henki jakaa uskoville, ovat täysin yliluonnollisia lahjoja (lue esim. 1. Kor. 12 luvusta). Nämä lahjat, joista voimme lukea Raamatusta; Apostolien teoista ja Uuden testamentin kirjeistä, ovat tarkoitetut myös nykypäivän seurakunnille ja uskoville. Ilman Pyhän Hengen kastetta jäämme niistä osattomiksi.

Jeesus sanoi samassa yhteydessä, josta olemme jo lainanneet jakeita: "...kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka" (Apt. 1:8). Kun jumaluuden kolmas persoona, Pyhä henki, tulee heihin, niin Hän antaa heille voiman olla Kristuksen todistajia; viedä evankeliumia kaikkialle ja tehdä niitä tekoja, joita Jeesus oli luvannut heidän tekevän. Omassa voimassa se ei olisi onnistunut. Eikä se onnistu tänäkään päivänä. Siksi meidän on yhä edelleen täytyttävä Pyhällä Hengellä! Se on etuoikeutemme, mutta myös velvollisuutemme. Pyhä Henki on salaisuus siihen, että uskovat voivat olla Kristuksen todistajia oikealla tavalla ja että ihmiset tulevat uskoon oikealla tavalla.

Meidän on uudelleen etsiydyttävä niille lähteille, joista Jumalan Sana opettaa. Loppuun katkelma apostoli Pietarin saarnasta. Hän piti tämän saarnan heti sen jälkeen, kun se lupaus oli täyttynyt, josta olemme puhuneet (lue Apostolien tekojen luku 2. Siellä kerrotaan kuinka odottavat ja rukoilevat uskovat täytettiin Pyhällä Hengellä: he saivat Pyhän Hengen kasteen). Pietari puhui rohkeasti kyselevälle ja ihmettelevälle kansalle. Puheen jälkeen ihmiset esittivät kysymyksen, jonka soisi kuultavan usein nykypäivänäkin:

"Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?" Vastaus heidän kysymykseensä on sama, jollainen sen tulee olla tänäänkin:

"Niin Pietari sanoi heille: Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu" (Apt. 2:38-39). Tämä lupaus kuuluu meillekin. Ottakaamme se todesta!

                                                                                                       Jouko Kuusjärvi

________________________________________

Lauantai. Ylösnousun aikaan 4.3 astetta miinuksella. Taivas oli harmaa. Lunta oli satanut.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Psalmien kirjaa.

Klo 11 seurasimme M-L:n kanssa Pohjoiskalotin Rukouskonferenssia, Kolarista, Ylläkseltä, Pyhän Laurin kappelista. Voimallinen tilaisuus.

Vähän suuhun jotakin.

13.30 maissa kävin hakemassa äidin ja tyttären, Terhi-Marjan ja Emilian kyytiin. Lunta satoi aika lailla. Ajelimme Hirvaskankaalle, Herätyskeskukseen, Suomi Kristukselle-tilaisuuksiin, joista ensimmäinen alkoi klo 14. Hanna Puustelli johteli ja puhui alkusanoja. Timo Puustelli saarnasi. Ylistystä johtivat Timo Kuusjärvi ja Nina Puustelli.

Väliajalla sai ostaa kahvia. Mukana kokouksissa olivat myös Pia ja iloiset "pienet tytöt", Milena ja Minja.

Klo 16 alkoi toinen kokous. Sen johteli ja alkupuheenvuoron käytti Timo Puustelli. Saarnan piti Miko Puustelli. Ylistystä johtivat tässäkin kokouksessa Timo Kuusjärvi ja Nina Puustelli.

Olivat hyviä tilaisuuksia.

Kokousten jälkeen piti putsailla lumia auton päältä, sillä lumisade jatkui ja tuuli; oli menossa ns. Valtteri-myrsky. Ajelimme Emilian ja T-M:n kanssa koteihimme.

Tultuani kotiin, tuli ovelta heti vastaan leipomisen tuoksut. M-L oli tehnyt hyvää pizzaa ja parhaillaan paistoi pullaa. Haettuani puut ja laitettuani tulen takkaan, "iskin pizzan kimppuun." 

Klo 19 aloimme M-L:n kanssa seurata tilaisuutta Pohjoiskalotin Rukouskonferenssista, Kolarista. Oli ilo seurata. Samalla tuli "naukkailtua" kahvia - juuri paistetun pullan kanssa. Huomenna siellä on vielä klo 11 tilaisuus. TV7:lta se näkyy. Myös muutkin tilaisuudet ovat katseltavissa jälkikäteen.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, mitä minä olen teille sanonut" (Joh. 14:26).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti