20220101

 31.12.2021.

"Syvällä surulla on todettava kaikissa nykyisissä herätysliikkeissä yliluonnollisen väheneminen, joka on kaiken kaavoittumisen alku. Niinpä eräänkin herätysliikkeen tunnetuimpia johtomiehiä kirjoittaa: "Olen havainnut kaikkialla, että kokoukset kulkevat määrättyä latua. Kaikki käy säännöllisen ohjelman mukaan. Yliluonnollinen on vähentynyt vähentymistään. Tunnen, että tulisin hyvin toimeen ilman kuoroja ja orkestereita, mutta antakaa minulle takaisin vanha voitelu"

(Ensio Lehtonen, Viimeinen aika, Kristuksen tuleminen peto ja Karitsa, Kuva ja Sana (painovuotta en tiedä, mutta alkusanat on kirjoitettu ainakin v. 1950) s. 49).

Jumalan siunaamaa vuotta 2022 sinulle ja perhekunnallesi!

Vuoden 2021 tiimalasista hiekka on valunut. Olemme uuden edessä. Herra tietää, millainen uusi vuotemme tulee olemaan. Halutkaamme, että voisimme elää sitä kokosydämisesti Hänelle! Tulkoon siitä vuosi, jolloin kotipaikkakunnillamme ja maassamme saamme kokea yliluonnollisen - Jumalan asioiden - lisääntymistä. Maamme tilanne on paljon vakavampi kuin osaamme tiedostaakaan. Rukouselämämme on muututtava. On rohjettava olla Herran kasvojen edessä monien muiden asioiden - toiminnan - kustannuksella. Muuten emme voi kokea keskuudessamme yliluonnollisen läsnäoloa, emmekä Jumalan voimaa.

Tämän vuoden viimeiseksi päiväksi sattui perjantai. 0.4 astetta miinuksella ylösnousun aikaan. Taivas oli harmaa. Mukavasti kynttilät harmaudessa loivat tunnelmaa. Näkyy tuo tunnelma olevan yksinkertaiselle eläjälle, takametsien miehelle, tärkeä.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Jaakobin kirjettä. Rukousta.

Lähdin jatkamaan rukousta pihaladulle, jota kahluttelin 1 tunnin verran. Orava oli kuusen alla syömässä ruokintapaikalla auringonkukan siemeniä. Ei lähtenyt karkuun, vaikka latu meni vierestä. Alkoi satamaan lunta kevyesti. Mukava tunnelma. Hiukan tuulikin tuiskutteli lunta katolta.

Ruokaa ja kahvia. M-L keitti hernekeittoa. Lihaksi siihen leikkelin kinkun loput. Mukava sitä oli suuhunsa lusikoida.

Seurasin mc-hiihtoja. samalla poljeskelin kuntopyörää 60 min.

Kävin viemässä Danielin luistelemaan Mannilan pallokentälle.

Kävin saunassa.

Kahvia.

Seurasin mc-hiihtoja. Naisten kisaa.

Laitoin takkaan tulen.

Lueskelin kirjaa.

Klo 19 seurasimme M-L:n kanssa Loimaan uusivuosi tilaisuutta. Sen järjesti Loimaan Elävät Virrat-seurakunta. Erinomainen asia, että tuollaisia tilaisuuksia järjestetään ja lähetetään TV7:ssa. Ne ovat siunaukseksi monelle - jopa uskoontuloa ajatellen. oli hyvä tilaisuus.

M-L valmisteli tänään Uudenvuoden aaton suuhunpantavia meille kahdelle - eihän se meilläkään suu tuohesta ole. Niinpä tilaisuuden jälkeen söimme pitaleipiä, joissa sisällä oli salaattia, kananlihaa ja mitä nyt olikaan. Hyviä olivat. Minä vielä pidin perinnettä yllä ja söin nakkejakin aika monta. Perhekuntamme perheiltä tuli kuvia heidän syömisistään. Olihan siellä monenlaista herkkua. Tero kommentoi minun nakkikasaani, että siellä on hirsirakennus. Olin laittanut ne lautaselle niin kuin hirsikehikon. Kahviahan sitä piti ottaa moneen otteeseen.

Uutisiakin seurattiin.

Klo 22 aloimme seurata Loimaan Uusivuosi -tilaisuutta. Loppui 00.30. Huomenna taitaa olla ensimmäinen tilaisuus klo 16 sieltä. Varmaan tämänpäiväisetkin TV7 arkistosta löytyvät. 

Itänaapuriin laitoin Uudenvuoden ja siellä myöhemmin vietettävän Joulun tervehdyksiä.

Siunausta!

Ps. "Missä ohjausta ei ole, sortuu kansa, mutta neuvonantajien runsaus tuo menestyksen" (Snl. 11:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti