20220106

6.1.2022.

Torstai. Ylösnousussa oli 9.6 astetta pakkasta. Taivas oli harmaa. Lunta tullut hivenen lisää. Tuiskuttanutkin.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Pottosen Harrille!

Tänään olemme viettäneet loppiaista, jota vietetään sen muistoksi, että Itämaan tietäjät toivat Jeesus-lapselle lahjoja; kultaa, mirhaa ja suitsuketta. Tästä voi lukea Matteuksen evankeliumin alkupuolelta. Raamattu ei kerro kuinka monta tietäjiä oli. Varsinkin lännessä on satoja vuosia Jeesuksen syntymän jälkeen alettu ajatella, että heitä oli kolme. Legenda kertoo myös heidän nimensä: Caspar, Melchior ja Balthasar. Useissa muissa kulttuureissa heidän lukumääränsä ja nimensä ovat erilaiset. Kukaan ei tiedä tietäjien lukumäärää. Sepä siitä ja sen kestävyydestä.

Oli mukava harmaa aamu sytytellä tuikkuja, kynttilöitä, ynnä sähköisiä jouluvaloja.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Ilmestyskirjaa. Rukousta.

Menin ulkoilmaan jatkamaan rukousta. Putsasin vähät lumet etupuolelta taloa. "Luikuttelin" menemään 60 min. pihaladulla. M-L kävi pienellä "happikävelylenkillä." Koko ulkona olo ajan paisteli aurinko siniseltä taivaalta. Hangen pinnalla tuikkivat pienet timantit.

Kahvia.

"Kävin käsiksi" ns. työhuoneen tavaroihin. Yhdestä nurkasta huonetta ja kirjahyllyä kävin läpi kaikki paperit, vihkot, ym. Imuroin niitä samalla. Siinä ne ovat olleet vuositolkulla. Vihkotkin selasin läpi. Niissä on runsaasti Venäjän matkojen päiväkirjoja. Erilaisten konferenssien ja koulutustapahtumien vihkoja on myös paljon. Karttoja, ym, ym. Nyt ne ovat röykkiönä lattialla ja pöydällä. Josko huomenna saisi niitä lajitella kannellisiin laatikoihin. Järki sanoo, että surkeilematta pitäisi heittää paljon menemään. Mutta, tunne ei tahdo oikein aina yhtyä samaan mielipiteeseen. 

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin takan piipusta savut nousemaan. Tämä on sellainen yhden savun talo. Kylissä, joissa on vain yksi talo, sanotaan olevan vain yksi savu.

Poljeskelin kuntopyörää 30 min. Samalla luin kirjaa. M-L:kin luki. Jatkoimme lukemista.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Hiljenny herran edessä ja odota häntä..." (Ps. 37:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti