20230512

12.5,2023.

SEURAKUNTIEN PAIMENTEN PAIMENTEHTÄVÄSTÄ:

Seurakuntien vanhimmat tarvitsevat halua, näkyä ja varustamista paimentehtäväänsä 4.

Toistan kolmannen kerran seuraavan raamatunjakeen, joka on Paavalin kehotus Efeson seurakunnan vanhimmille - Mutta Jumalan sanan kehotus myös tämän päivän seurakuntien vanhimmille: 

"...Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut" (Apt. 20:28):

Eilen puhuimme lammaslauman kaitsemisesta. Paimen voi olla töissä jollakin lampaankasvattajalla. Seurakunnan paimenet, vanhimmat, kaitsevat Herran seurakuntaa, jonka Hän on ostanut, ansainnut, itselleen. 

Hinta jokaisesta "seurakuntalauman lampaasta", jokaisesta sen jäsenestä, oli suunnattoman kallis:

"Sillä te olette kalliisti ostetut..." (1. Kor. 6:20).

"Te olette kalliisti ostetut..." (1. Kor. 7:23).

"...tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut ... vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan" (1. Piet. 1:18, 19).

Jeesukseen uskovat ihmiset eivät ole itsensä omia, vaan he kuuluvat Hänelle, joka on ostanut heidät vapaaksi synnin orjuudesta verellään. Seurakunnan vanhimmat, kaitsevat tällaista laumaa, Herran seurakuntaa. Jokaisen seurakunnan jäsenen sydämeen on hyvä oikein syöpyä tämä totuus; minä en ole itseni oma, vaan minä kuulun Herralle. Samoin jokaisen seurakunnan vanhimman, kaitsijan, sydämeen syöpyköön, uskon kautta, tosiasia, että minä olen kaitsemassa Herran seurakuntaa. Kun Pyhä Henki saa sisäistää seurakunnan vanhimpien henkeen tämän ihmeellisen asian, saa tehtävään sisäisen näkökulman, jolla on suuri vaikutus paimentehtävän hoitamiseen.

Maan päältä ei löydy toista seurakuntaan verrattavaa yhteisöä. Jumala on säätänyt, että seurakuntaan asetetut vanhimmat, paimenet, kaitsevat tätä ainutlaatuista yhteisöä, Herran seurakuntaa. Tältä pohjalta meidän on helppo ymmärtää, että seurakuntaa ei johdeta niinkuin maallista yritystä, järjestöä, tai yhdistystä. Vaikkakin seurakunnan johtamisesta voidaan ottaa mallia e,. johtamiseen.

Paavali kehotti Efeson seurakunnan vanhimpia pitämään huolta "kaikesta laumasta"; koko seurakunnasta, jokaisesta seurakuntalaisesta. Siinä tarkoitetaan juuri tuota; ketään ei saa unohtaa. Tämä on ydinasioita paimentehtävässä. Kaitsijan tehtävää ei voi hoitaa "silloin kun sattuu mieleen juolahtamaan", aivankuin "kevyenä harrastuksena", tai "toisella kädellä."

Jumala, taivaallinen Isämme, antaa kaiken apunsa vanhimmille heidän tehtävässään. Jeesus, seurakunnan "itselleen ansaitsija" - seurakunnan Pää - antaa ohjeensa niille, jotka seurakuntaa johtavat. Pyhä Henki, seurakunnan Henki, antaa voiman, johdattaa ja vie eteenpäin yliluonnollisella tavalla - sillä Herran seurakunta on yliluonnollinen yhteisö maan päällä - työtään seurakunnassa myös vanhimpien palvelutehtävän kautta. Me emme voi käyttää Häntä, mutta Hän haluaa käyttää meitä. Antakaamme Hänelle siihen mahdollisuus.

Jatkan - jHs.

_________________________

Sydämelliset onnittelumme Huttusen Markulle - M-L:n veljelle - Haminan Pyhältöön, syntymäpäivän johdosta! Samoin Krookin Laurille, Saarijärvelle!

Perjantai. 15.1 astetta lämmintä ylösnousussa. Auringon puolella. Sininen taivas.

M-L vei Danielin kouluun 8:ksi. Menevät luokan kanssa Salamajärven kansallispuistoon "yökuntiin."

Rukousta. Luin Sakarjan kirjaa.

9.55:ksi ajelin tk:een verikokeisiin.

Kahvia.

Sitten vaan äijä kärräilemään puita kottarilla verkkohäkistä liiteriin, pinoon.

Ajelimme M-L:n kanssa Äänekoskelle, kun M-L:lla oli sinne asiaa. Samalla kävimme syömässä thailaisessa. Vielä huoltoasemalla munkkipossukahvilla. 

Kotiuduttuamme meinasin lähteä "kotikäynnille", mutta en saanut puhelinyhteyttä. Niinpä vedin työkuteet päälle ja menin kärräilemään hetkeksi puita liiteriin.

Lueskelin hetken kirjaa.

Kirjoitin.

M-L teki pizzaa. Sitä iltapalaksi teen kanssa.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Kirjoitin.

Kyykkyjä 30 kpl.

Siunausta!

Ps. "Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti" (Ps. 107:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti