20230508

8.5.2023.

SEURAKUNNAN VANHINTEN OMINAISUUKSIA 12.

Seuraavassa "koontia" näistä ominaisuuksista, jotka olemme kaikki käsitelleet, alla olevien raamatunpaikkojen perusteella. Ominaisuudet on kirjoitettu KR 1938 mukaan, jota itse käytän:

1. Tim. 3:1-7:

Nuhteeton

Yhden vaimon mies

Raitis

Maltillinen

Säädyllinen

Vieraanvarainen

Taitava opettamaan

Ei juomari

Ei tappelija

Lempeä

Ei riitaisa

Ei rahanahne

Joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina (sillä jos ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?)

Ei äsken kääntynyt

Hänellä tulee olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta


Tiit. 1:5-11:

Nuhteeton

Yhden vaimon mies

Jonka lapset uskovia, eivät irstaudesta syytettyjä, eivätkä niskoittelevia

Nuhteeton

Ei itserakas

Ei pikavihainen

Ei juomari

Ei tappelija

Ei häpeällisen voiton pyytäjä

Vieraanvarainen

Hyvää rakastava

Maltillinen

Oikeamielinen

Pyhä

Itsensähillitseväinen

Hänen tulee pysyä kiinni opinmukaisessa, luotettavassa sanassa, että olisi kykenevä sekä neuvomaan terveellä opilla että kumoamaan vastaansanojain väitteet


Tässäkin vielä sanon, kuten aiemminkin, että nämä ominaisuudet eivät ole Jumalan Sanassa turhanpäiten, vaan siksi, että niihin pyrittäisiin. Se, mitä Jumala on Sanaansa kirjoituttanut, on siellä sitä varten, että voitaisiin kokea Hänen siunaustaan.

Ennenkuin joku asetetaan vanhimman tehtävään seurakunnassa, on hän osoittanut omalla elämällään sen, onko hänet tarkoitettu kyseiseen virkaan. Yksi tällainen ominaisuus - joka liittyy varmasti käsittelemiimme asioihin - on se, että hän on vähässä uskollinen. Muuten hän ei voi olla sitä suuremmissa asioissa.. Tällaisten asioiden kautta Jumala yleensä suosittelee ihmisiä eri tehtäviin "suuressa taloudessaan."

Edellytykset, jotka ovat olleet esillä, ovat sellaisia, että ne eivät muutu aikojen vaihteluissa, vaan ovat aina voimassa, kun vanhimpia seurakuntaan valitaan.

Loppuun haluan vielä sanoa sen, että tuskin kukaan ihminen on elämässään täydellinen. Tämä koskee myös seurakunnan vanhimman tehtävään asetettavia. Täydellistä on turha etsiä. Silti nuo ominaisuudet, joista on ollut puhe, ovat sellaisia, joita ei saa unohtaa; ja ne on huomioitava. Siinä vaiheessa, kun vanhimpia valitaan, ei ajatella erityisesti sitä, millaisia heistä mahdollisesti tulee, kun he ovat vanhimman tehtävässä, vaan onko heillä Jumalan Sanan esille tuomia ominaisuuksia ennen kuin heidät asetetaan vanhimman tehtävään.

Vanhimpina ollessaan hän on kasvamassa toisten vanhimpien kanssa vanhimman tehtävässä. Kuitenkin hänen on hyvä ottaa ohjeensa erityisesti Jumalan Sanasta, sillä jo aikaisemmin vanhimman tehtävässä olevat saattavat olla omaksuneet tehtäväänsä, toimia vanhimpana, sellaisia asioita, joissa voidaan laiminlyödä tehtävän hoitoon liittyviä ensisijaisia tehtäviä, kuten paimenuutta.

Jatkan - jHs.

______________________

Maanantai. 1.2 astetta plussalla klo 5.45. Auringon puolella. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Aamurukoukseen. 4 henkeä.

Samalla reissulla kävin hakemassa Danielin kouluun.

Rukousta. Luin Sakarjan kirjaa.

Kahvia.

Kärräilin loput tekemäni puut entiseen asuntovaunukatokseen. 

M-L kävi hakemassa Danielin koulusta 14.

Ruokaa ja kahvia. 

Aloin kärräillä yhdestä verkkohäkistä vanhempia puita ent. asuntovaunukatokseen.

Kahvia.

Kirjoitin.

Luin hieman kirjaa.

Kuuntelin Patmosta.

Kyykkyjä 30 kertaa.

Iltapalaksi kaupan pizzaa.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Ja Herra ohjatkoon teidän sydämenne Jumalan rakkauteen ja Kristuksen kärsivällisyyteen" (2. Tess. 3:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti