20230507

7.5.2023.

SEURAKUNNAN VANHINTEN OMINAISUUKSIA 11.

Taitaa käydä niin, että tämä kirjoitus on viimeinen, koskien 1. Tim. 3:1-7 ja Tiit. 1:5-11 jakeista löytyviä vanhinten ominaisuuksia. Tiedä sitten, jos näiden jatkeeksi vielä jotain yhteenvetoa - tai jostain muista paikoista löytyviä ominaisuuksia.

"...Sillä seurakunnan kaitsijan on, niinkuin Jumalan huoneenhaltijan tulee, oltava..., hänen tulee pysyä kiinni opinmukaisessa, luotettavassa sanassa, että olisi kykenevä sekä neuvomaan terveellä opilla, että kumoamaan vastaansanojain väitteet. Sillä paljon on niskoittelevia, turhanpuhujia ja eksyttäjiä, varsinkin ympärileikattujen joukossa; semmoisilta on suu tukittava, sillä he kääntävät ylösalaisin kokonaisia huonekuntia opettamalla sopimattomia häpeällisen voiton tähden" (Tiit. 1:7, 9-11).

Lukiessamme tällaista tekstiä, tulee eittämättä ajatuksiin, että vanhin ei voi olla kovin äskenkääntynyt - niinkuin aiemmin sellaisenkin ominaisuuden käsittelimme Raamatusta esille nousseena  On oltava sen verran uskossaan kasvanut ja Jumalan Sanaan perehtynyt, että kykenee neuvomaan toisia, ja jopa kumoamaan vastaansanojain väitteet. Jumalan Sanasta ei saa luisua pois, vaan siinä on pysyttävä, vaikka olisi vähemmistössä mielipiteineen. Jumala vastaa aina sanastaan.

Raamattu käyttää selkeää kieltä: "semmoisilta on suu tukittava", tarkoittaen niitä, jotka opettavat sopimattomia häpeällisen voiton tähden. Olkoot he ketä tahansa. Tietenkään "suun tukkiminen" , "vastaansanojain väitteiden kumoaminen". "niskoittelevien", eksyttäjien" ja "turhanpuhujien" ojentaminen ja neuvominen ei tule tapahtua lihallisesti eikä vihassa, vaan hengellisesti. Sillä emme ole omalla asiallamme, vaan Jumalan asialla.

Tämäkin ominaisuus on - Sanan mukaan - sellainen, että "jos missä olisi joku" sellainen mies. Kaikki käsittelemämme ominaisuudet ovat sellaisia, joita vanhimmaksi asetettavalla on ennen vanhimmaksi asettamista.

Jatkan - jHs.

_______________________

Toissapäivänä oli Milenan nimipäivä, siksi vähän myöhäiset onnittelut - vielä tässäkin - Milenalle vaarilta ja mummilta! Ja tänään olevan nimipäivän johdosta Helmi-koiralle!

Sunnuntai. 10.6 astetta lämmintä ylösnousun aikaan, auringon puolella. Sininen taivas.

M-L meni Terhi-Marjan kanssa jo varemmin helluntairukoushuoneelle tarjoiluja laittelemaan.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Sakarjan kirjaa.

Kävin hakemassa Emilian kyytiin ja ajelimme 11:ksi Ehtoollisjuhlaan rukoushuoneelle. Denis siunattiin tilaisuudessa vanhimmistoon.

Tilaisuuden jälkeen alakerrassa Terhi-Marjan ja M-L:n tarjoamat lähetyskahvit.

Kotiuduttuani kirjoitin.

M-L tuli kotiin myöhemmin.

Ruokaa ja kahvia.

Luin kirjaa.

Kyykkyjä 30 kpl.

Kahvia.

HIIT-treeni: 10 x 1 min. kuntopyörällä kovalla teholla. Väleissä 1 min. rauhallista polkemista palautteluksi. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Luin kirjaa.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat" (Ps. 1:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti