20230513

13.5.2023.

SEURAKUNTIEN PAIMENTEN PAIMENTEHTÄVÄSTÄ:

Seurakuntien vanhimmat tarvitsevat halua, näkyä ja varustamista paimentehtäväänsä 

Seurakunta ei ole koskaan sielunvihollisen, saatanan, armoilla, mutta kuitenkin aina sen kohteena, koska se on enemmän kuin vannoutunut Jumalan vihollinen - mutta jo täysin voitettu:

"Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri miinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää" (1. Piet. 5:8-9).

Yksi saatana ase on valhe. Jeesus sanoo hänestä näin:

"...Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä" (Joh. 8:44).

Saatana pyrkii löytämään tavan, jolla se pääsisi käsiksi seurakuntaan. Sen tarkoituksena on aina tuhota, hajottaa, saada aikaan hämmennystä, lyödä maahan, saada pois Jumalan Sanan mukaisesta elämästä ja saada seurakunta ja uskovat häväistyksen alaisiksi. Saatana koettaa tekeytyä valkeuden enkeliksi, pettääkseen. Kirjoittaessaan Korintton seurakunnalle, Paavali sanoo:

"...Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudella petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan. Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte. ... Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. ..." (2. Kor. 11:3, 4, 13, 14).

Eläessämme aikoja, jotka eivät ole pelkästään lopunaikoja, vaan viimeisiä päiviä, on sielunvihollinen erittäin aktiivinen. Vaikka Jeesus on saanut saatanasta voiton riemun - riemuvoiton - kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta, niin me emme pärjää sille uskonnollisina ihmisinä, vaan koko sydämisesti Jeesukseen uskovina ihmisinä. Tarvitsemme Jeesuksen veren voimaa ja Pyhän Hengen voiman, pysyäksemme voitollisina. Saamme kuitenkin aina muistaa sen, mitä Jeesus sanoi:

"...Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita" (Matt. 16:18).

Vaikka Pietarin nimi merkitsee (kreik.) kalliota (petra), niin Jeesus ei rakenna seurakuntaansa Pietarin varaan, vaan hänen tunnustuksensa; itsensä, varaan: "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika" (Apt. 16:16).

Mitkään sielunvihollisen voimat eivät voi voittaa seurakuntaa. Jeesuksen voitto saatanasta on sen takeena. Kuitenkin, jos sallimme, niin vihollinen ottaa voittoja seurakunnasta ja voi tehdä sen kykenemättömäksi tekemään sitä, mihin Jumala on sen tarkoittanut.

Seurakunnan vanhimmilla on erittäin suuri vastuu erilaisten tilanteiden ja vaiheiden keskellä. He tarvitsevat Pyhän Hengen antamaa selvänäköisyyttä, johdatusta ja voimaa, sekä Sanan tuntemusta. Otan tähän vielä esille jo useamman kerran lukemamme jakeen;

"...Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä in itselleen ansainnut" (Apt. 20:28).

Jae, jonka jälleen luimme, on vanhimpien - ja koko seurakunnan - elämää ajatellen niin tärkeä, että sitä kannattaa lukea rukoillen.

Paavali jarkaa jäähyväispuhettaan tuon jakeen jälkeenkin, luokseen kutsumilleen Efeson seurakunnan vanhimmille. Se sopii siihen yhteyteen hyvin, mitä olemme vähän aikaisemmin puhuneet:

"...Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa" (Apt. 20:29-30).

Paavali valmisti profeetallisessa hengessä seurakunnan vanhimpia tulevaan. Julmat sudet" ovat aina saatanan asialla, tulkoot he seurakunnan keskuuteen miten tahansa. Seurakunnan paimenten on oltava valmiina toimimaan, silloin kun sellaista tapahtuu. "Julmat sudet" eivät säästä laumaa, jos ne pääsevät vapaasti "mellastamaan."

Efeson seurakunnan kohdalle Paavali sanoo, että teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa" (Apt. 20:30). Jos seurakunnan keskeltä nousee tällaisia ihmisiä, joutuvat paimenet, vanhimmat, siihen puuttumaan. Niin on tehtävä pian, eikä "kuukausien päästä." Vielä vakavampi on tilanne, jos paimenten omasta joukosta nousee näitä "väärää puhetta puhuvia miehiä." Tarvitaan paljon viisautta ja lujuutta näissä tilanteissa - ja jopa ulkopuolista apua.

Paavalin ohje Efeson vanhimmille on:

"...Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin" (Apt. 20:31).

Vanhimpien on valvottava Herran kasvojen edessä omaa tilaansa ja seurakunnan tilaa, ettei sielunvihollinen pääse tekemään tuhojaan. Kuulemme Paavalin sanoissa paimenen sydämenlyöntien äänen.

Jatkan - jHs.

_______________________

Sydämelliset onnittelumme, vielä tässäkin, Lotan Elsalle, Rovaniemelle, syntymäpäivän johdosta!

Lauantai. 16.5 astetta lämmintä ylösnousussa, auringon puolella. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Sakarjan kirjaa.

Kahvia.

Kävin kylällä asioilla. Samalla ostin yhden ison leikkoruusun M-L:lle - sellainen tyyli minulla on ruukannut viimevuodet olla. Se kun on huomenna tuo äitiittenpäivä. 

Kahvia.

Kärräilin puita verkkohäkistä liiteriin pinoon.

Ruokaa ja kahvia.

Jatkoin puiden kärräilyä.

Kahvia.

Kirjoitin.

Kyykkyjä 30 kpl.

HIIT-treeni: 10 x 1 min. kuntopyörällä kovalla teholla. Väleissä 1 min. hiljaista polkemista palautteluksi. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Luin vähän kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Ennen uutisia satuimme hiukan katsomaan TV7;n puolelle. Hetken katsoimme Kosketus taivaasta, Paavo Järvi sen ohjelmaa, joka oli alkanut klo 20. Siinä oli musiikkivastuussa Timo Kuusjärvi, kitaroineen.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Olkaa siis Jumalan seuraajia, niinkuin rakkaat lapset" (Ef. 5:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti