20230518

18.5.2023.

 SEURAKUNTIEN PAIMENTEN PAIMENTEHTÄVÄSTÄ:

Seurakuntien vanhimmat tarvitsevat halua, näkyä ja varustamista paimentehtäväänsä 9.

Kun alan lopettelemaan tätä kirjoitteluani otsikon mukaisista asioista - ehkä tämän jälkeen vielä yksi kirjoitus - niin otan esille vielä pari kohtaa Raamatusta tähän; ne puhuvat seurakuntien vanhimmille, paimenille:

"Ottakaa siis ... vaari ... kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, ..." (Apt. 20:28).

"Vanhimpia teidän joukossanne minä siis kehoitan, ... kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ... niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet, ..." (1. Piet. 1-4).

Lukemamme on Jumalan Sanaa seurakuntien vanhimmille, paimenille, kaitsijoille. Teksti on hyvin selvää ja yksiselitteistä; sitä ei voi turhentaa selittämällä/selittelemällä, että siinä tarkoitetaan jotain muuta, kuin mitä siinä lukee.

Olemme aikaisemmin käyneet läpi sanojen merkityksiä. Ilman niitäkin nuo suomenkieliset sanat: paimen ja kaitsija, kertovat meille sen, mistä on kysymys. Tarvitaankin vain halua ja näkyä laittaa asia käytäntöön.

Seurakuntien vanhinten tehtävää ajatellen, on todellakin kysymyksessä siihen virkaan kuuluva, ehdottomasti tärkein  tehtävä, jonka tulee hallita koko viranhoitoa. Kun käytän sanaa "virka", tarkoitan, että Jumala on kutsunut sellaiseen tehtävään; en sitä, että haetaan ja päästään johonkin virkaan, johon Jumala ei ole kutsunut.

Oman kokemukseni mukaan - olen ollut mukana työntekijänä neljän seurakunnan vanhimmistotyöskentelyssä - paimentehtävä on laiminlyödyin "osa" vanhimpien työssä; sen hoitamattomuuden vuoksi voi sanoa, että siinä kohdassa on olemassa aukko vanhimpien toimenkuvaa ajatellen. Tämän laiminlyönnin vaikutus näkyy seurakunnan ja sen jäsenten elämässä. Haastan ajattelemaan tätä ja puhumaan siitä.

Kun Jumalan Sana sanoo, että "ottakaa siis vaari kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi paimentamaan Herran seurakuntaa" ja "vanhimpia teidän joukossanne minä siis kehoitan, kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet", niin tarkoitetaanko siinä sitä, mitä siinä lukee? Meillä ei ole olemassa kuin yksi vastaus: Tarkoitetaan sitä, mitä siinä lukee.

Kun vastaus on näin selvä. Voimme vain todeta, että Jumala on tarkoittanut seurakuntien vanhimmat ottamaan vaarin; pitämään huolta kaikesta laumasta; koko seurakunnasta; kaitsemaan ja paimentamaan Herran seurakuntaa niin, että tietävät, mitä jokaiselle seurakunnan jäsenelle kuuluu ja johdattamaan heitä eteenpäin. Jumala kehottaa vanhimpia kaitsemaan Hänen laumaansa - Jumalan laumaa - niitä, jotka ovat heidän osallensa tulleet.

Kuka korjaa sen aukon, joka on olemassa vanhinten paimentehtävää ajatellen? Seurakuntien vanhimmat itse. He voivat tehdä muutoksen siihen, kuinka toteuttavat vanhimman tehtäväänsä. Heidän itsensä täytyy haluta ja saada näkyä siitä, mikä on heidän tärkein tehtävänsä. Kun se nousee Jumalan sanasta, niin tarvitaan (vain) kuuliaisuutta asiaan paneutumiseen. Varmasti Jumala ja Pyhä Henki johdattaa Hänen tahtonsa mukaisissa asioissa. Valmiuksia vanhimmat voivat hankkia itselleen ja rukoilla yhdessä asian puolesta.

Seuraavassa, todennäköisesti viimeisessä, kirjoituksessa koetamme pohtia, onko se mahdollista, mistä on ollut puhe. Ja jos on, niin miten.

Jatkan - jHs.

_______________________

Hyvää nimipäivää Jaskarin Erkille, Aution Erkille, Mannin Erkille ja Sekin Eerolle!

Helatorstai, jota vietetään Jeesuksen taivaaseen astumisen muistoksi. Jeesus elää ja rukoilee omiensa puolesta!

8.4 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta, luin Malakian kirjaa.

Kahvia.

Otin takapihan laavupuiden - lapinlaavun tyylisen - päältä rikkinäiset pressut pois ja haravoimme M-L:n kanssa reunoille - ja sisäänkin - kertyneet lehdet pois.

Ruokaa ja kahvia.

15:ksi ajelimme M-L:n kanssa torille. Siellä oli Vapaaseurakunnan järjestämä Motoristikirkko, musiikkeineen, puheineen, lettu-, makkara-, kahvitarjoiluineen.

Kaupan kautta kotiin.

Laitoin takkaan tulen.

Terhi-Marja, Denis ja Daniel käväisivät. Toivat moottorikelkan hetkeksi meidän talliin ja veivät meiltä vapautuneita verkkoja, että saavat puita laittaa verkkohäkkeihin. Kahvisteltiin.

Kirjoitin.

Seurasimme klo 19 alkanutta tilaisuutta netin kautta TV7:sta. Se tuli River Uusimaasta. Puhujana oli Daniel Chand. Oli erinomainen tilaisuus! Vahvaa evankeliumin julistusta! Tämä oli koko viikonlopun kestävän sarjan ensimmäinen tilaisuus. Oli hyvä tulkkikin: Jussi Korvajärvi.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia.

Kirjoitin.

Kyykkyjä 30 kpl.

Siunausta!

Ps. "Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä" (Gal. 5:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti