20230524

24.5.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 2.

Tähän alkuun sanon, että koetan pysyä näissä kirjoitelmissani Apostolien teoissa; vaikka sitä helposti lähtisi laajentamaan "juttua" muihinkin raamatunkirjoihin, joissa puhutaan samanlaisista asioista.

Ennen taivaaseenastumistaan, Jeesuksen ollessa vielä opetuslastensa kanssa, ylösnousseena Herrana, maan päällä, antoi Hän heille käskyn:

"Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän heitä ja sanoi: Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen" (Apt. 1:4-5).

Tämä oli viimeinen käsky, jonka Jeesus antoi opetuslapsilleen maan päällä, ennen taivaaseenastumistaan.

Syy, miksi opetuslapsia käskettiin odottamaan Jerusalemissa Pyhän Hengen vuodatusta - sillä Jeesus oli antanut heille myös lähetyskäskyn; lähteä saarnaamaan evankeliumia kaikkeen maailmaan - oli tämä:

"...kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka" (Apt. 1:8).

Jeesus kohotettiin ylös taivaaseen. Tämän jälkeen astui rukous mukaan kuvaan:

"Silloin he palasivat Jerusalemiin vuorelta, jota kutsutaan Öljymäeksi ja joka on lähellä Jerusalemia, sapatinmatkan päässä. Ja kun he olivat tulleet kaupunkiin, menivät he siihen yläsaliin, jossa he tavallisesti oleskelivat: Pietari ja Johannes ja Jaakob ja Andreas, Filippus ja Tuomas, Bartolomeus ja Matteus, Jaakob Alfeuksen poika ja Simon, kiivailija, ja Juudas Jaakobin poika. Nämä kaikki pysyivät yksimielisesti rukouksessa vaimojen kanssa ja Marian, Jeesuksen äidin, kanssa ja Jeesuksen veljien kanssa" (Apt. 1:12-14).

Rukouksen kautta otamme uskossa vastaan Jumalan Sanan lupausten mukaisia asioita. Nämä lupaukset ovat meille kuin luvattu maa israelilaisille. Jeesuksen nimessä "valloitamme lupausten maata" ja etenemme Jumalan Sanan mukaan.

Opetuslapset, Jeesukseen uskovien joukko, totteli Jeesusta ja odotti yhdessä sen lupauksen täyttymistä - Isän lupauksen - jonka he olivat kuulleet Jeesukselta. Ihmeellistä - mutta ei sittenkään yllättävää - on lukea, että heidän keskellään olivat myös Jeesuksen veljet odottamassa tämän lupauksen täyttymistä, äitinsä, Marian, Jeesuksen äidin, kanssa. Evankeliumeista saamme lukea, että Hänen veljensäkään eivät uskoneet Jeesukseen. Usko oli kuitenkin syntynyt heidänkin sydämeensä.

Yksimielinen rukous oli se asia ja olotila, jossa he odottivat tämän lupauksen - Pyhän Hengen vuodatuksen - toteutumista.

Jatkan - jHs.

_______________________

Keskiviikko. 24.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Auringon puolella. Sininen taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa - mm. VHH-smoothie, jonka M-L teki/tekee - ja kahvia.

Rukousta. Luin Matteuksen evankeliumia - takapihan puolella.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Kahvia.

Tyhjensin tuhkat takasta.

Kävin 8.5 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. Ja aurinko paistoi.

Ruokaa - takapihan puolella - ja kahvia.

Kirjoitin.

Luin hetken kirjaa.

18.30:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Pyhän Hengen iltaan, jossa Paavo Järvinen puhui, Timo Ahola johti ja Seija Suuronen oli musiikkivastuussa. Terhi-Marjan, Deniksen ja Emilian kanssa istuimme samassa penkissä.

Kaupan kautta kotiin.

Iltapalaksi lämmintä pizzaa - jota klo 20 jälkeen saa halvalla Sokkarilta.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä" (1. Joh. 5:13).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti