20230523

23.5.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 1.

Tällainen ajatus "tupsahti" mieleen; lehteillä Apostolien tekoja ja katsella, mitä siellä puhutaan rukouksesta. En yhtään tiedä, kuinka monta kirjoitusta näitä aiheesta tulee; mutta sehän taitaakin olla sivuseikka. En itsekään niin tarkkaan hahmota, mitä siellä rukouksesta puhutaan; jotain tietenkin tiedän, Raamattua sen verran lukeneena. Sekin asia selvinnee.

Tekstit - tuli niitä vähän tai paljon . ovat kuitenkin hyvin ruohonjuuritason tekstejä; sillä niiden kirjoittajakin on sellainen ruohonjuuritason mies. Asialla ei ole teologi; omasta mielestäni ei kuitenkaan myöskään liberaaliuskovainen, vaan sellainen, joka haluaa pitäytyä Jumalan Sanaan. Jos en jotakin ymmärrä siitä, mitä siellä lukee, niin rukoilen, että Pyhä Henki joskus avaa senkin.

Kun puhumme apostoleista - niistä ainutkertaisista, joille Jeesus antoi apostolin nimen - niin he olivat miehiä, jotka eivät käyneet sellaista raamattukoulua, kuin me tänä päivänä tuolla nimellä tarkoitamme. Heidän oppinsa oli lähtöisin Mestarin, Jeesuksen, kanssa elämisen kautta saatua. Hän vietti opetuslastensa kanssa muutaman vuoden, opettaen heitä ja jakaen elämäänsä heidän kanssaan. Jossain vaiheessa Jeesus lähetti heidät pareittain, laittamaan käytäntöön opetusta. Palattuaan lähetetyt olivat innoissaan, nähdessään ja kokiessaan, että "!homma toimi." Palaute Jeesuksen puolelta kuului oleellisena osana asiaan/opetukseen.

Jeesus itse oli elävä esikuva/esimerkki siitä, mitä Hän opetti. Näin myös koskien rukousta. Opetuslapset pyysivät Häntä opettamaan heitä rukoilemaan. Varmaankin he "ynnäsivät" asioita yhteen mielessään; ts. näkivät, että Jeesus vetäytyi usein/jatkuvasti  olemaan kahden Isänsä kanssa; Hän rukoili illalla, yöllä, aamulla. Hän eli koko ajan elämää, jota voimme nimittää rukouselämäksi. Opetuslapset näkivät hedelmän kaikesta tästä Jeesuksen elämässä; Hän puhui niinkuin se, jolla on valta, vapautti riivattuja, antoi syntejä anteeksi, paransi sairaita, ruokki nälkäisiä yliluonnollisten ihmeiden kautta, ja teki monenlaisia muita ihmeitä ja tunnustekoja. Opetuslapset näkivät, että, Jeesus, joka oli ihminen, niinkuin hekin, vietti aikaa lähettäjänsä, Isänsä, kanssa, ja sen seurauksena tapahtui kaikkia em. asioita. Hekin halusivat oppia rukoilemaan. Jeesus opetti.

Kun Jeesus valitsi opetuslapsistaan ne, joille Hän antoi apostolin nimen, niin evankeliumeista saamme lukea, että Hän vietti edellisen yön rukouksessa Isänsä edessä. Hän sai Isältä sen, kenelle annettiin apostolin nimi. Kaikessa muussakin, näin luemme evankeliumeista, Jeesus puhui ja teki  vain sitä, minkä sai/kuuli/näki Isältään.

Nämä sanat olkoot johdantona otsikonmukaiseen aiheeseen.

Jatkan - jHs.

____________________________

Tiistai. 16.6 astetta lämmintä ylösnousussa. Pilvistä. Selkeää. Vähän tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Matteuksen evankeliumia takapihalla.

Kahvia.

Työntelin ruohonleikkurilla nurmikkoa etupihan puolelta - sellaisista kohdista, joissa se oli jo tarpeeksi pitkää.

Vettäkin tänään tihkutteli.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Luin hetken kirjaa.

Torkuin.

Kyykkyjä m30 kpl.

HIIT-treeni: 10 x 1 min. kuntopyörällä kovalla teholla. Väleissä 1 min. hiljaista polkemista palautteluksi. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Iltapalaa.

Uutisia - myös Israelista.

Saimme kuvan tänään Timon, Pian ja "pienten tyttöjen"; Milenan ja Minjan, kanoottiretkeltä.

Kirjoitin.

Auringonlasku oli mukavannäköinen.

Siunausta!

Ps. "Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta" (Room. 10:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti