20150801

1.8.

Lauantai. Jotenkin se on tämä lauantai sellainen päivä, että tuntuu kuin silloin voisi nukkua pidempään - nukuttiinkin. Yli 20 lämmintä. Paistoi aurinko. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - mukava oli kuppinsa kanssa mennä takapihan raikkauteen. Luin siellä myös Jeremian kirjaa. Marja-Leena luki hartauskirjasta paikan. Rukoilimme yhdessä olohuoneessa.

M-L työnteli ruohonleikkurilla nurmikon takapihalta - eiliten kun jo etupihalta. Haluaa hyötyliikuntaa. Minä sen verran auttelin, että otin kalusteet ulos takapihan "huvimajasta", että sai senkin lattian ajella. Kahvia piti välillä maistella. Aurinko edelleen paistoi.

Mitä lie ollut 16 maissa, kun M-L lähti mustikkaan tuohon lähelle ja minä meinasin lähteä lenkille, niin alkoi aikalailla satamaan. En lähtenyt, vaan odottelin sateen loppumista. M-L:kin meni mustikasta kylälle käymään kaupassa. Kun hän tuli kotiin, lähdin minä 12.3 km "kävelynomaiselle" lenkille . menin tuon voimalaitoksen lenkin. Ennen voimalaitosta alkoi satamaan kovasti. Vaastaantullut nainen kysyi, että onko vielä pitkä matka jäljellä. Ylläni oli hihaton paita ja shortsit, joten eipä siinä paljon kastunut - ja kesähän nyt on, eikä kylmä. Rakeitakin oli satanut, sanoi M-L kun tulin kotiin. Sellaisia minä en nähnyt - no, yhden sellaisen valkoisen pallon näin, mutta sitäkin epäilin näköharhaksi. M-L oli laittanut saunan kuumaksi, niin mikäpä oli lenkin jälkeen kipaistessa lauteille löylynottoon ja vilvoittelemaan takapihalle.

19 maissa söimme päivällisen - taisi enemmänkin mennä jo illallisen puolelle. Ainakin normaali-ihmisten aikatauluissa.

Kuuntelimme netin kautta Usko-tv:n lähetystä Kuopiosta, Minä uskon -tapahtumasta. Suzette Hattingh puhui.

Tällä hetkellä on 594 euroa puheena olleen rakenteilla olevan rukoushuoneen lämmitysjuttuihin. 404 e puuttuu.

Söimme iltapalaa myöhään.

Jatkan lainailua:

5. Pienikin epärehellinen teko voi olla tuhoisa

Jumala vaatii meiltä ehdotonta rehellisyyttä, koska pieninkin epärehellinen teko on synti. Pieninkin "valkoinen valhe" voi paaduttaa sydämemme niin, että omantuntomme herkkyys synnille heikkenee vähä vähältä. Tämä voi tehdä korvamme kuuroiksi Herran hiljaiselle äänelle. Yksi ainoa pienen epärehellisyyden syöpäsolu voi moninkertaistua ja kasvaa suureksi epärehellisyydeksi. "Joka on vähimmässä luotettava, se on luotettava paljossakin, ja joka on vähimmässä vilpillinen, se on vilpillinen myös paljossa" (Luuk. 16:10).
Eräs tapahtuma Aabrahamin elämässä on haastanut minua olemaan rehellinen pienissä asioissa. Sodoman kuningas tarjosi Aabrahamille kaikkia tavaroita vihollisten ryöstösaaliista, jotka aabraham oli saanut haltuunsa pelastaessaan Sodoman asukkaita vihollisten leiristä. Aabraham vastasi kuninkaalle: "Minä vannon: minä en ota mitään sinun omaasi, en edes langanpätkää tai sandaalinhihnaa" (1. Moos. 14:22-23).
Aivan kuten Aabraham ei halunnut ottaa edes langanpätkää tai sandaalinhihnaa, haastan sinua tekemään samanlaisen lupauksen rehellisyyden alueella. Lupaa tai sitoudu siihen, ettet varasta ainuttakaan valokopiota, kynää, paperiliitintä tai kaukopuhelua, et lanttiakaan työnantajaltasi, valtiolta tai keneltäkään muultakaan.
Jumalan kansan täytyy toimia rehellisesti pienimmissä ja vähäpätöisiltäkin vaikuttavissa asioissa" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 79).

Siunausta!

Ps. "Hiljenny Herran edessä ja odota häntä" (Ps. 37:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti