20151231

30.12.

"Pidä kiinni unelmistasi! Haaveet tekevät hyvää sielulle." (teksti Isänpäiväkortista rakkaalta vaimoltani, Marja-Leenalta, v. 2011).

"On mahdotonta kantaa totuuden soihtua tungoksen halki - jonkun partaa kärventämättä" (G. C. Lichten-Berg, Princess-teelipukkeesta).

"Saanko jakaa kanssasi jotakin koskien siveltimiä, joilla maalata elämäntaulua vuonna 2016?
Käytä ennenkaikkea kahta pääsivellintä. Ensimmäinen on rakastavan palvelun sivellin. Toinen on yhteyden sivellin. Maalaa näillä, ja jokaisessa vedossasi suorastaan räjähtää toimimaan Pyhän Hengen luova voitelu" (Leo Meller, Ystäväkirje, Patmoslähetyssäätiö 31.12.2015).

Em. ystäväkirjeessä Leo Meller mainostaa Sarah Horsbyn kirjaa: Jeesuksen nimeen. Kirja ilmestyi Kuvan ja Sanan kustantamana tässä ennen joulua 2015. Kirjan kirjoittaja tutki Raamattua ja löysi 366 nimeä Jeesukselle. Kirja on hartauskirja vuoden jokaiselle päivälle - karkausvuottakin ajatellen. Taidamme hankkia - onhan aihe, Persoona, josta siinä puhutaan, meille uskoville niin keskeinen. Tämän vuoden loppuun mennessä tuleekin jo kolme vuotta, kun olemme käyttäneet samaa hartauskirjaa - ja ammennettavaa riittää. Ovathan päivittäiset kohdat Sanan pohjalta kirjoitetut. Lujemme met kyllä Raamattuakin - tittenki.

Jonnoo, eiku nojjoo! Kaamospäivä, johon M-L:n jälkeen nousiskelin, oli sellainen pilvinen ja - n. 3 asteinen. M-L oli laittanut aamupalaksi hyvää terveellistä "apetta" - ihan noin niinku ranskalaisittain sanottuna. Kahviakin joimme - se ei kyllä ole muutamana aamuna maistunut niin hyvälle kuin aikaisempina aamuina. Sellaista se on kun menee merkkiä vaihtamaan - vaan en nyt kehtaa merkille nimeä kirjoittaa. Taidamme palata vanhaan - sillä siinä on - sanotaan - vara parempi. Luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydänääressä. Linnut ahkeroivat syömäpuuhissaan. Eilen oli M-L taas nähnyt - tullessaan kävelyltä pihaan - liki kymmenen pyrstötiaista ruokailemassa. Se on kaunis lintu, joka aina silloin tällöin ilmestyy meilkii.

Rukouksen jälkeenpä olikin vanhan vaarin hommissa puiden haku liiteristä ja niiden sytyttäminen tuleen takassa. Ja niinhän net savut alkoivat nousta meinkii vuokratorpasta. Joulukuusessa kynttilät loistivat - ja muutkin jouluiset valot. Radiosta - Dei - soivat jouluiset musiikit. Uutisten aikaan kuiten piti laittaa Radiosuomi kuulumaan - välillä kuuluivat samhan aikhan myös Deistä tulevat uutiset.

Kun tulet oli saatu papelemaan, jatkuivat vaariskan hommat työhuoneessa papereiden läpikäymisellä ja tavaramäärän pienentämisellä - tulihan sitä poisheitettävää kilotolkulla. Tulee kyllä hetki, jolloinka vielä käyn läpi niitä, mitä nyt jätän jäljelle. Helpompi tunteelliselle muistojenkerääjälle hävittää vähän kerrassaan - nääs. Hitaasti - mutta varmasti - etenen. Ja homma jatkuu - jHs.

Söimme terveelliset ruuat tunnelmallisessa valaistuksessa.

19:ksi ajelimme Rukousviikon Rukousiltaan helluntairukoushuoneelle. Reenilän Jouko, Rautasen Jussi ja Lampisen Janne johdattelivat meitä lauluihin. Turusen Ann-Nina puhui sitä, mitä Jumala oli antanut. Rukoilimme - 13 rukoilijaa.

Palailtuamme rukousillasta lähdin heti pyöräilemään - poljin 60 min. kuntopyörää, jäykkyydellä 7 (janalla 1-10). Poljin koko ajan aikalailla reipasta vauhtia - sen jälkeen oltiin kyllä niin märkää poikaa, että. Verensokeri oli ennen polkemista 7.3. Polkemisen loputtua se oli 5.3. Aikamoinen pudotus. Suosittelisin meille makeille tyypeille! Mutta, jos et ole kovin sykettä nostavaa liikuntaa harrastellut, aloita hitaalla tempolla - ja tee niin ihan viikkoja. Pienillä rasituksilla. Tarkoitushan on parantaa asioita, eikä tulla kuntoilemalla sairaammaksi.

Iltapalaa ja teetä.

Muutamat venyttelyliikkeet.

"MITA SHEKINA-KIRKKAUS ON?

Läpi tämän kirjan tulet lukemaan shekina-kirkkaudesta, joka lankesi Azusa-kadun herätyksessä. Vaikka sanaa "shekina" ei löydy Raamatusta, juutalaiset rabbit käyttivät tätä termiä, jonka he olivat johtaneet hebrean sanasta, joka tarkoittaa "Hän johdattautui asumaan", merkitsemään sitä, että tuo asuminen oli Jumalan läsnäolon vierailu maan päällä.
Shekina-kirkkaus on sumu tai pilvi, joka näkyy paikalla, jossa Jumala on fyysisesti läsnä. 2. Mooseksen kirjan kohdassa 24:16-17 sanotaan: "Ja Herran kirkkaus laskeutui Siinain vuorelle, ja pilvi peitti sen kuusi päivää; ja seitsemäntenä päivänä hän huusi Moosesta pilven keskeltä. Ja Herran kirkkaus vuoren kukkulalla näytti israelilaisten silmissä kuluttavalta tulelta."
Termiä "shekina-kirkkaus" käytetään kuvaamaan täsmällisesti sitä, mitä tapahtui Azusa-kadulla vuosina 1906-1910" (Azusa-kadun siunaus, mukana olleet kertoivat minulle tarinansa, Tom Welchel, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK 2011, s.16).

Hommasin tuon kirjan, josta edellä oleva lainaus on, 10.5.2012. Jos sinulla on jano - tai kaipaat janoa - Jumalan asioiden puoleen, niin suosittelen sinulle tuota kirjaa. Sinnehän - Azusa-kadulle, Los Angelesiin, norjalainen medotistipastori, Thomas, Ball Rarratkin meni - jakoki Pyhän Hengen siunauksen ja voiman. Hän oli myös se, joka toi tämän helluntaitulen Suomeen - lestadiolaisten sisarten kutsumana. Barratistakin kertovia kirjoja ja "juttuja" kannattaa lueskella.

Siunausta!

Ps. "Sillä lihan mieli on kuolema, mutta Hengen mieli on elämä ja rauha" (Room. 8:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti