20161017

17.10.

Harmaa maanantai - no, se nyt oli vain ulkonaisesti. Puolisenkymmentä astetta lämmintä. Eläkeläiset eivät niinkään varahin pomppineet tänään(kään) jalanviljaan. Heräsimme, kun ulkona kuului tömähdys - taisi olla Daniilin tai Emilian pyörä. Tulivat nimittäin meille - syyslomalaiset. Iloinen kälinä alkoi kuulua. Daniel oli laittanut kuusi (6) puseroa päälleen - sanoi olleen kylmä. Olisiko ollut lämpöä, kun eiliten oli ollut huonovointinen.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/mitä kukin. Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä - lapset mukana.
Emilia ja daniel pelasivat Afrikantähteä. M-Llaittoi koristeita ikkunaan - aikaisemmin jo laittanut jouluisentuntuisia valoja ulos, etuoven ympärille.

Daniel tekaisi autotallin edessä hyllyn Emilialle - sellaisen taiteilijan suunnitteleman.

Tein yksinkertaisen julisteen - josta tehdään myös kutsuja - Rahkolan kylätalolla olevaa KYLÄILTAA varten. Info siitä tuossa oikealla reunalla blogia. Laitoin myös lehteen ilmoituksen samasta tilaisuudesta.

Emilia laittoi ruokaa mummin kanssa.

Söimme. Sen jälkeen Emilia lähtikin meiltä uudessa takissaan.

Kävin Rantalan Jussin kanssa laittamassa kyläilta -julisteen Tarmolle ja Nikolle.

Palattuani kylältä olivat Daniel ja mummi pelaamassa Afrikantähteä. Terhi-Marjakin oli hakemassa poikaansa kotiin.

Kävin viemässä Rahkolaan ilmoituksen kyläillasta - kutsuja jaetaan myöhemmin.

Käväisin rauhallisella 10 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä - nopein kilometri oli 7.26. Lopettaessani oli pimeää. Palatessani kotiin klo 19.30 oli +3.7.

Lenkkireissullani kävin ostamassa kukkasen - sillä vasta lenkille lähtiessäni "tulin tietämään" - muistin - kun M-L mainitsi, että on kulunut 48 v siitä, kun menimme kihloihin - eikä ole kaduttanut! Se päivä oli 17.10. ja kihlautuminen tapahtui Järvenpäässä. Yksinkertaisesti, niinkuin tavallisille ihmisille - rahvaaseen kuuluville - kuuluukin. Kiitollinen olen silloiselle morsiamelle, nykyiselle vaimolleni, että saimme kihlata toisemme!

Iltapalaa ja teetä.

"On olemassa kaksi yhtäläistä, mutta toisilleen vastakkaista virhettä, joihin ihmiskunta lankeaa suhteessaan pahoihin henkiin. Yksi on olla uskomatta niiden olemassaoloon. Toinen on uskoa ja tuntea niitä kohtaan ylenmääräistä, epätervettä mielenkiintoa. Riivaajat itse ovat yhtä mielissään molemmista virheistä. Ne hurraavat samalla innolla sekä materialistille että noidalle (C. S. Lewis, Paholaisen kirjeopisto).

Siunausta!

Ps. "Ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdas, sitten rauhaisa, lempeä, taipuisa, täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä, se ei epäile, ei teeskentele" (Jaak. 3:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti