20161019

19.10.

Sydämelliset onnittelumme vielä tässäkin Pialle, mukavalle miniällemme, Timon vaimolle, syntymäpäivän johdosta! Tulikin puhutteleva kuva - vaikkapa esikuvaksi meille kaikille - M-L:n älykkääseen puhelimeen, perhekunnalle jaettuna - jossa Timo pesi Pian jalkoja. Lienee(kö) ollut jalkahoito meneillään - tai sitten/ja myös vain jalkojen pesu, eli toisin sanoen sen toteuttaminen käytännössä, että joka teistä tahtoo olla suurin, se olkoon kaikkien palvelija. Siunattuja vuosia ethenkin käsin!

Aamu oli aika selkeä - aurinkokin yritteli näkyä. Marja-Leena kävi aamulla hakemassa syyslomalaiset lapsenlapset - Emilian ja Danielin - meille. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia, yms. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä - lapsetkin mukana. Luin 2. Korinttolaiskirjettä.

Lähdimme käymään neljisin - Emilian ja Danielin kanssa - Julmilla lammilla. Aurinkoista. +5. Hyvin liikkuvat Emilia ja Danielkin - vaikka vaellukselle voisi lähteä heidän kanssaan. Joitakin kertoja on tullut Julmilla lammilla käydyksi. Veteraanisaarnaajaveljen - Matti Ränttilän - kanssa kävin kerran. Siellähän sitä luonnonhelmassa oli/on mukava jutustella. Joskus olimme jollakin porukalla varhain keväällä - uimmekin ja vesi oli kuin lähteessä. Liekkö ollut sama vai eri reissu kun ainakin meijjän Timo - liekkö ollut Terokin - hyppivät sieltä jyrkältä kallioseinämältä uimaan. Varmaan muutkin, mutta kun ei muista. Mukava reissu oli lasten kanssa käydä käpöttelemässä 3 km - ja voihan olla, että niistä parhaimmillaan jää mukavia muistojakin. Oli hyviä puolukoita lammen kankaalla.

Meillä ei ollut nyt mitään suuhunpantavaa mukana, emmekä jääneet tulille istuskelemaan. Ajelimme näet suoraan retkeltämme keskustaan ja kebab-pizzeriaan. Lapset söivät kebabit ranskalaisilla, mummi noutopöydästä lounaan, minä kebabit salaatilla. Mukavahan se on omien lapsenlasten kanssa pizzseriassakin herkutella.

Syötyämme ajelimmekin kotikulmille - veimme Emilian ja Danielin kotiin. 

Palattuamme kotiin lueskelimme lehtiä. "vetelin myös lonkkaa" sohvalla, kun kebakit menivät jäseniin. 

Kävin 10 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. Nopein km oli 7.06. Rauhallinen lenkki.

Palattuani kotiin riensimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan 19:ksi. Reenilän Jouko johteli. Johtelivat Rautasen Jussin kanssa yhteislauluihin - Jussi soitteli bassoa ja Jouk osähkökitaraa. Jussi piti puheen. Rukoilimme. 14 henkeä paikalla.

Rukousillan jälkeen sain Marketan avustuksella monisteet Rahkolan KYLÄILLAN kutsuista. Infoa illasta blogijutun oikealla reunalla. Huomenna olisi sopiva päivä - sopiva etäisyys tilaisuudesta - jakaa kutsut.

Tultuamme Rukousillasta kotiin söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Tämä on väkevä Pyhän hengen todistus, että Jeesuksessa kristuksessa olemme täydellisen vapaat kaikista pakonomaisista tavoista, traditioista ja käytännöistä. Toki juutalaisen uskonnon harjoittajat ovat luonnollisesti oikeutettuja harjoittamaan uskontoaan. Sitä oikeutta tulee kunnioittaa. Meidän tulee osoittaa kunnioitusta toisia ihmisiä ja heidän tapojaan kohtaan. Mutta se kuuluu rakkauden lain piiriin jossa evankeliumi on voimamme, eivät uskonnolliset tavat" (Ilkka Vakkuri, pääkirjoituksessa, Shalom-lehdessä, nro 8/2016, lokakuu, s. 4).

Ilkka Vakkurin olen tullut tuntemaan, kun hän vieraili työntekijäaikanani seurakunnassamme, Israel-tilaisuuksissa eseammankin kerran. Viime vuosina olemme tavanneet aikuisurheilun merkeissä kilpakentillä, Suomessa ja ulkomaillakin.

Siunausta!

Ps. "Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun!" (2. Kor. 2:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti