20161028

28.10.

Marja-Leena kävi aamulla viemässä Emilian ja danielin kouluun. Satoi vettä. Söimme aamupalaa ja join kahvia - M-L ei nykyisin juo ainakaan aamulla - kahvia. Luin Galatalaiskirjettä.

Hyvissä ajoin menin rankojen pariin. Ensin tein kuormaa ja sitten karsin lisää. 13 kävin hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille. 

Söimme. Sytyttelin takkaan tulen.

Syönnin jälkeen menin jatkamaa rankojen karsimista. Illemmalla ilmakin selkeni - jopa sinistä taivastakin ja aurinkoa näkyi. Denis ja Daniel kävivät nelivedolla hakemassa rankakuorman. Alkoi aikalailla satamaan. Muutamaa minuuttia ennen 17 lähdin kotiin kun vaatteet alkoivat kastua läpi.

Denis ja Daniel kävivät meillä kahvilla. Perheen naiset olivat tyttökerhossa helluntairukoushuoneella.

19:ksi menimme Uuden elämän iltaan rukoushuoneelle. Pastoripariskuntamme - Turuset - johtelivat. Miko Puustelli saarnasi. Hänen vaimonsa - Nina - ja Martti Takalo hoitivat musiikkipuolen.

Tultuamme kotiin illasta söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Kuinka vaikeata onkaan käsittääJumalan teitä järjellä. Monien kirkkojen komiteat osoittavat rahasta puheen ollen yhtä paljon uskon puutetta kuin jokin maailmallinen organisaatio. He eivät ota huomioon Jumalan tietä - että annetaan ensin suoranaisesta köyhyydestä, ja sitten saadaan odottaa, että Jumala antaa runsaudessaan. He ajattelevat perin rajoittuneesti. He eivät ole kokeneet uskossa vaeltamista. He ovat älyttömiä. Mutta toiset elävät uskossa ja ovat kokeneet Jumalan uskollisuuden.

"Hän, joka antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekin ja enentävä kylvönne ja kasvattava teidän vanhurskautenne hedelmät" (2. Kor. 9:10).

Uskotko tämän? Uskominen ei merkitse vain, että kuulet ja myönnät Sanan, vaan että toimit Sanan mukaan.

Paavali sanoo, että Jumala antaa meille siemenen ja lisää sen monikertaisesti. Mutta ensin on siemen kylvettävä ja annettava maahan. Kukin siemen tuottaa tähkän, jossa on monta jyvää. Tämä on Jumalan tapa ottaa annettu ja moninkertaistaa se.

"...niin että te kaikessa vaurastuen voitte vilpittömästi harjoittaa kaikkinaista anteliaisuutta, joka meidän kauttamme saa aikaan kiitosta Jumalalle" (2. Kor. 9:11).

Kuta enemmän Jumala antaa lapsilleen, sitä enemmän heillä on muille annettavana. Ja Jumala on valmis antamaan "ylenpalttisesti kaikkea armoa".

Siunausta!

Ps. "Nainen, suuri on sinun uskosi. Tapahtukoon sinulle, niinkuin tahdot" (Matt. 15:28).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti