20161026

26.10.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut täältä meiltäpäin Puustellin Ninalle, Pimiän Ninalle ja Ruutisen Ninalle! Siunausta!

Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun aamulla. Lunta oli vähän maassa. Vajaan asteen pakkasella. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Galatalaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Pienet linnut, orava ja tikka ruokailivat - ovatkin nyt tyhjennelleet ruokinta-automaattejaan nopsemmin kuin aikaisemmin. Mukavahan se on, kun on elämää pihapiirissä.

Kävin kylällä asioilla - mm. ostamassa 25 kg auringonkukansiemeniä.

Menin rankoja karsimaan. Kuiva keli. Sellainen nolla. Rukkaset eivät kastuneet vaikka luntakin oli - olivatkin tosin sellaiset lämminvuoriset karheat kastumattomat. Mukava sää olla metsässä. 14.30 jälkeen tulin kotiin syömään ja puolen tunnin päästä uudelleen rankapaikkaan - kantelin karsimani kasaan. Siskoni Pirjokin oli soittanut. Soittelin sinnepäin. Kutsui meitä veljiään - Heimoa ja minua - vaimoinemme heille kylään, viettämään yhteistä hetkeä, äitimme kuolemasta kun on kulunut n. vuosi.

M-L oli laittanut tulen takkaan.

17.30 maissa lähdimme M-L:n kanssa kävellen helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan 19:ksi. Elävä ilta. Turusen Mika johteli ja puhui. Toikkasen Pentti ja Raija johtelivat yhteislauluihin Hengen tuli -vihkosesta. Pentti soitti myös huuliharpulla pari kappaletta. Rukoilimme. 21 henkeä kokouksessa. Kävelimme kokouksesta kotiin. N. 14 km lenkki yhteensä. Minä vähän ns. kilpakävelyäkin "vetelin" edestakaisin matkan varrella. Mukava sää - n. +1-2. M-L oli jo päivällä tehnyt sellaisen 2 km lenkin.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Usko ei ole vain Jeesukseen uskomista.

Usko ei ole vain uskoa siihen, että Jeesus voi vaikuttaa tänäänkin.

Usko on uskomista siihen, että Jeesus voi sen tehdä: että Hän voi täyttää tarpeita, vastata rukouksiin, muuttaa tilanteita, vaikka tähän vaadittaisiin ihmettä.

Kuinka voimme saada sellaisen uskon? Kuinka voimme soveltaa sitä käytäntöön, kun meillä se on?

"Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta" (Room 10:17). 
"Joka siis antaa teille Hengen, ja tekee voimallisia tekoja teidän keskuudessanne, saako hän sen aikaan lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta?" (Gal. 3:5).

Et välttämättä ole uskossa, jos kuljeskelet Raamattu kainalossa ja sanot: Tämä on Jumalan Sana, minä uskon siihen.

Jos todella uskot Sanan, annat sen vaikuttaa elämässäsi ja saat nähdä Jumalan tekevän, mitä Hän on sanonut tekevänsä, mitä Hän on luvannut.

Usko on:
Kuulla, mitä Jumala sanoo, hyväksyä se ja uskoa siihen sekä sitten toimia Sanan mukaan" (Colin Urquhart, Kaikki mitä te anotte, Pergamon, s. 65-66).

Siunausta!

Ps. "Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi" (Fil. 4:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti