20161030

29.10.

Noustessamme lauantaihin oli sää harmaa, mutta kuiva. Joitakin lämpöasteita oli. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Galatalaiskirjettä.

10 jälkeen lähdimme kohti Kangasniemeä. Matkalla Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä ajellessamme eteenpäin.

Matkalla alkoi sadella vettä. Kangasniemellä menimme ensin syömään Teboilin seisovasta hyvän lounaan.

TB:ltä huristelimme Rasaniemen rantaan. Soutelin melkein myötätuuleen Mäntyluotoon - moottori ei suostunut lähtemään käyntiin - joka oli ihan mukavaa liikuntaa. Himpun ennen 14 olimme perillä. Moottorin laitoin varastoon sinne. Mökissä taisi olla 5 astetta lämmintä kun menimme. Kaasulämmittimellä se nousi nopeasti. Heti kohtahan me lähdimme takaisin - soutamaan vastatuuleen. Se teki vain hyvää. Tulihan sellainen n. tunnin soutulenkki tälle päivälle. 

Rantaan päästyämme ajoimme kotitantereille, Haarajoelle. Heimo ja Arja olivat kotona. Lähdimmekin Heimon kanssa heti takaisin Rasaniemeen kääntämään meidän veneemme talviteloille.

Palattuamme joimme hyvät kahvit. ja sitten navettasaunaan Heimon kanssa. Löylyt olivat hyvät.

19:ksi ajoimme kirkolle kirkkoon peräkkäin Heimon ja Arjan kanssa - luterilaiseen. Siellä oli Uskon yö -tilaisuus - niitä pidetään tänä iltana ja yönä eri puolilla Suomea eri tunnustuskuntiin kuuluvissa seurakunnissa. Anna-mari Kaskisen aloitteesta alkanut asia. Siskoni Pirjo ja hänen miehensä Kari olivat myöskin siellä. Kolmen tunnin tilaisuus. Kolme osiota - jokaisen niistä johti eri pappi. Ensimmäisessä osiossa laulettiin yhdessä vanhoja lastenlauluja. Tyttöjen lauluryhmä lauloi myös. Toisessa virsikirjan lisävihkon lauluja - lisävihko otetaan käyttöön ensimmäisenä adventtina. Painosta olivat antaneet käyttöön 50 kpl lisävihkoja. Osa oli hyvinkin tuttuja lauluja, osa tuntemattomia. Syvä huokaus -yhtye lauloi myös. Kolmas osio oli konsertti. Siinä lauloi naiskuoro Niemettäret, Kangasniemen mieskuoro, Kirkkokuoro, Jokin mies myös yksin. Syvä huokaus. Lopussaq kaikki kuorot yhdessä. Yhdessäkin veisattiin. Tilaisuus loppui klo 22. Ensimmäisen osion lopussa oli kirkossa kahvitarjoilu käytävillä. 
Saarijärvelläkin oli ainakin Vapaakirkossa Uskon yö -tilaisuus.

Tilaisuuden jälkeen huristelimme kotiin saarijärvelle, jossa olimme puolenyön jälkeen. +3. Matkalla tihkutteli vesiä.

Onnittelut "Timoille" uudesta vanhasta autosta! Sellaisen kuvaoli tullut M-L:n älykkääseen puhelimeen. 

Tänään olisi ollut myös Pekka Simojoen uuden levyn julkkaritilaisuus Kuokkalan kirkossa, Jyväskylässä. Samassa kaupungissa taisi vierailla myös Palo -yhtye Oulun seurdulta. Olisihan niissäkin ollut mukava olla mukana.

"Nooa oli mies, jonka usko oli suuri. Hänellä oli yhteys Jumalaan ja sen vuoksi hän saattoi kuulla Jumalan äänen ja uskoa Jumalan hänelle puhumat sanat.

Jumalaan uskominen merkitsee Hänen Sanansa mukaan toimimista. Mutta niiden mukaan toimiminen! Sitä että annat niiden tulla todellisuudeksi elämässäsi" (Colin Urquhart, Kaikki mitä te anotte, Pergamon, s. 18).

Siunausta!

Ps. "Uskon kautta rakensi Nooa, saatuaan ilmoituksen siitä, mikä ei vielä näkynyt, pyhässä pelossa arkin perhekuntansa pelastukseksi" (Hebr. 11:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti