20161022

22.10.

Sydämelliset onnittelut Paanasen Juha-Pekalle mahtavasta saavutuksesta! J-P:n kuva valittiin vuoden luontokuvaksi. Jos muistan, niin 900 henkilöä lähetti kilpailuun yhteensä 13 000 kuvaa, joista J-P:n kuva - joka taisi olla nimeltään: Kiiruna maailman laidalla - nousi voittajaksi. Upea kuva! Median kautta J-P:stä tuli tunnettu Suomessa - ja uskon ulkopuolella rajojemmekin. Tällaisia ihmisiä löytyy Saarijärveltä - ja kuuluuhan J-P meidän seurakuntaamme. Onhan sekin ilo mainita.

Päivä oli harmaa kun kömmimme ylös vällyistämme. Taisi olla n. +1. Linnut ruokailivat ikkunan takana ja me söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Marja-Leena meni kylälle kauppa-asioille. Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukoilin - jota jatkoin eri tilanteissa päivän mittaan. 

Kun M-L tuli kylältä kotiin, lähdin rankametsään. Daniel oli soittanut jo aikaisemmin puhelimeeni. Hain hänet mukaan. Karsimme rankoja ja laitoimme kasaan.

Palailtuani pois karsinnasta kotiin - vein ensin Danielin kotiin matkan varrella - oli M-L paistelemassa pihvejä, sekä tekemässä sämpylöitä. Sytyttelin tuikkuja eri puolille huushollia palamaan ja takkaan tulen.

Join kahvia ja söin - mm. niitä hyviä juuri paistettuja pihvejä. Ruoka oli VHH-ruokaa - joka sopii erinomaisesti sokeritautisille, mutta myös kaikille.

Poljeskelin kuntopyörää 60 min. Sen aikana meille saapuivat Terhi-Marja, Emilia, Daniel, sekä myöhemmin Timo, Pia, Miro ja Milena. Se oli mukava asia. Kuntopyörän polkemisen jälökeen menimme heti Timon kanssa saunan löylyihin. Joimme kahvia ja söimme hyviä pöydän antimia. "Terhit" lähtivät vähän aikaisemmin saunan lämmitykseen. Sitten myös "Timot".

Tuli katselluksi Pyhän Hengen iltaa ja Israel -uutisia TV7-netin kautta. Kohokohta oli elokuva, nimeltään Jonathan Sperryn salaisuudet. Se oli syvästi koskettava elokuva, jossa on vahva sanoma. Varmaan löytyy TV7:n arkistosta. Sopii kaikenikäisille - ja aivan erinomaisesti myös lapsille. Suosittelen - myöskin meidän lapsien lapsille. Ainoastaan Milenalle se nyt ei vielä sovi, kun se ei osaa lukea ja on vasta 2 v.

"Oppikaamme tuntemaan Herra. Nämä sanat ovat sinulle. Sillä uusi liitto on jo tehty, ja Jumala toivoo, että sinusta tulisi Hänen kansansa jäsen.
Hän tahtoo antaa sinulle uuden sydämen.
Hän tahtoo antaa sinulle Henkensä.
Hän tahtoo auttaa sinua kulkemaan Hänen teillänsä.
Hän tahtoo, että tunnet Hänet.
Hän on tehnyt kaiken tämän mahdolliseksi Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta" ( Colin Urquhart, Kaikki mitä te anotte, Pergamon, s. 38).

Siunausta!

Ps. "Tapahtukoon teille uskonne mukaan!" (Matt. 9:29). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti