20161002

2.10.

Mahtava on ollut sää tänään - auringonpaiste ja sininen taivas. Marja-Leena nousi valmistelemaan päivän tarjoiluja seurakunnassa, ennenkuin minä pääsin ylös sängystä. Oli minulla kyllä herätys päällä, mutta kun tuo uni voitti uudestaan. No, ei siinä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

10:ksi ajelimme kaupan kautta helluntairukoushuoneelle - M-L tarjoilujen valmisteluun Terhi-Marjan kanssa, minä rukoushetkeen, jossa oli n. 13 henkeä.

Klo 11 alkoi Ehtoollisjuhla yläkerrassa, jonka jonteli Ann-Niina Turunen. Kuoro lauloi. Mika Turunen puhui voimallisesti. Osallistuimme ehtoolliseen. Alakerrassa oli tilaisuuden loputtua kahvitarjoilu lähetystyön hyväksi.

M-L jäi T-M:n kanssa selvimään tarjoilujen jälkijuttuja. Minä ajelin kotiin ja vaihdettuani kamppeet sytyttelin tulen takapihan pressusaunan kiukaan alle. Puiden lisäämisen väliaikana hiukan haravoin lehtiä pihasta. 

Timo, Pia, Milka, Miro ja Milena tulivat meille - niinkuin oli ollut puhettakin. T-M ja Emilia toivat M-L:n rukoushuoneelta. Pian saapuivat Terhi-Marja, Emilia ja Danielkin - joka oli ollut jalkapallo-ottelussa Jyväskylässä isän käyttämänä. Sarjassa kun pelaa. Denis tuli pienen lenkin jälkeen myös meille. 

Juotuamme kahvit ja otettuamme monenlaista tarjoilua, kävin heittelemässä häkälöylyt. Vedimme pressun kehikon päälle ja kipaisimme Timon, Deniksen ja Danielin kanssa lauteille. Ihan hyvät löylyt. Vanhan vastankin otin mukaan. Mukavahan sillä kin oli edes näön vuoksi vähän ropsia.

Pianhan net omat sitten lähtivätkin saunassa käynnin jälkeen koteihinsa.

Tuli katselluksi joitakin ohjelmia TV7:sta ja AlfaTV:stä. Ovat erinomainen asia nuo Mahdollisuus muutokseen -missiot Suomessa - nytkin menossa oleva Pohjois-Karjalan missio, sekä siihen liittyvä sateliittimissio Lohjalla.

Olisihan niitä ajatuksia kirjoitettavaksi, mutta jääköön toiseen kertaan.

"Myrskyä ja hälinää on elämä sen silmissä
jonka vaellus on viisas ja taidollinen.
Mutta viisaus on helmi joka löytyy parhaiten
jos sitä etsitään tyynistä vesistä" (William Cowper).

Siunausta!

Ps. "Niin apostolit sanoivat Herralle: "Lisää meille uskoa" (Luuk. 17:5).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti