20161113

12.11.

Hyvissä ajoin heräilimme uuteen päivään - lauantaihin. Lienee ollut siinä n.-5. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Valmistelin hieman puhumista tälle päivälle.

10.40:ksi ajelimme kylälle hakemaan Rautasen Jussia ja Tuijaa. Sieltä menimme ottamaan kyytiin Aholan Soilen. Jatkoimme matkaa Jyväskylään, Viherlandiaan, syömään. Sinne tulivat myös Bågmanin Tuomo ja Tuula, Moision Sisko ja Tarmo, Rantalan Jussi, Marja-ahon Sanna, Tuulan sisko ja veli tulivat myös. Kyseessä olivat Bågmanin Tuomon yllätyssynttärit - 60 v - syntymäpäivä oli eilen. Täskii vielä Tuomolle sydämelliset onnittelut mukavan pyöreistä (numeroista) vuosista! Taivaan Isän siunausta! Oli kuulemma onnistunut aika hyvin kaikki jutut, ettei Tuomo tiennyt, että tällaiset juhlat on tulossa. Meijjän Timo ja Piakin olivat juonessa mukana. Ruoka oli Viherlandiassa hyvää, eikä kovin kallista. Sinne voipi mennä uudestaankin syömään. Laulaessamme Tuomolle onnittelulaulua Viherlandian alakerrassa, ennenkuin menimme yläkertaan syömään, innostui papukaija pitämään oikein kovaa ääntä. 

Viherlandiasta menimme Pandan tehtaalle. Tehtaanmyymälästä ostivat porukat makkeisia.

Pandalta posottelimme Tikkakoskelle Ilmailumuseoon. Se oli mukava paikka. kaikki kohteet olivat Tuomolle yllätyksiä. Museossahan sitä aikaa vierähtikin.

Tikkakoskelta menimme Aholoille - me Terhi-Marjalta hakemassa ohimennessämme hänen tekemänsä syntymäpäiväkakku. Oli muuten erittäin maukas kakku - eikä vain minun mielestä. 

Aholoilla sitten jatkoimme Tuomon synttäreitä. Joimme kakku/piirakkakahvit, pidimme ohjelmaa, lopuksi söimme hyviä suolaisia piirakoita salaatin kanssa. Ohjelmapuolella oli Tuomon ja Tuulan kerrontaa kuinka syntymäpäivät oli saatu "juonittua" Tuomon tietämättä ja miten Tuomo oli asian kokenut ja missä vaiheessa jotenkin "haistelllut, että mikä onkaan homman nimi." Lahjakortinkin Tuomo vielä sai - Ilmailumuseon lentosimulaattoriin. Minä pidin Tuomolle juhlapuheen. Tarmo luki kirjoittamansa tarinan Tuomosta - tarinan, jossa kaikki sanat alkoivat T-kirjaimella. Aikamoinen sananiekka on kyllä Tarmo. Jussikin esitti oman runonsa - ilman paperia. Katsoimme tykin kautta liikkumattomia ja liikkuvia kuvia Tuulan esittämänä. Loppuun yhteinen rukous. Marja-ahon Alpokin tuli iltajuhliin.

Kiitos kaikille juhlista, joissa saimme olla mukana! 

Lähdimme 21 jälkeen M-L:n, Tuijan ja Jussi nkanssa pois. Toiset vielä jäivät. Vietyämme Rautaset kotiin, piti M-L:n vielä käydä kaupassa - onhan huomenna niin monien juhlien päivä meillä. 

Palattuamme kotiin oli -5 astetta. Aikaisemmin kävi jo paljon leudommissa lukemissa.
Nousin vielä kuntopyörän selkään ja poljeskelin 60 min. 

Iltapalaa ja teetä.

"Eikö Paavali ollut aivan erikoinen myrskykeskus? Minne ikinä hän tuli, oli sitten kysymys juutalaisista tai pakanoista, nousi aina suuri meteli, joskus niin suuri, että kokonainen kaupunki joutui liikkeelle. Valheen vallat eivät voineet sietää sitä, että Jeesuksen kristuksen kirkas totuus ja armo pääsivät valaisemaan ihmisiä.

Eikä Lutherkaan tavanomaisessa mielessä ollut mikään rauhantekijä, vaan päinvastoin, kaukana siitä. Hänenkin ympärillään myrskysi niin, että sikäläisen kirkon perustukset tärisivät.

Ja jos ajattelet ketä tahansa herätyssaarnaajaa ja Jumalan totuuden julistajaa, on suorastansa mahdotonta, etteivät pimeyden vallat joutuneet liikkeelle silloin, kun Pyhän Hengen voima alkoi vallata ihmissydämiä.

Ja kuitenkin Jumalan lapsen tulee olla rauhan lapsi ja rauhantekijä" (Urho Muroma, Kristuksen jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 43, 44).

Siunausta!

Ps. "Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen" (Joh. 12:46).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti