20161109

9.11.

Sydämelliset onnittelut nimipäivän johdosta Lotan Teuvolle, sinne Muonioon, jossa tällä hetkellä kuulemma olette!

Tänkii aamun Marja-Leena kävi viemässä lapsoset, Emilian ja Danielin, kouluun. Lienee n. -6 ollut lämpötila. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. Luin Filippiläiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kävin kantamassa/vetämässä vähän kauempana kasapaikasta olevat rangat. Se kyllä sopii minulle - siinä saa mukavaa liikuttelua itselleen. Sää oli mukava, kun sateli tunnelmallisesti lunta isoilla hiutaleilla. Saatuani rangat kannettua menin "Terhien" pihaan mättelemään rankakasaan maassa olevia puita - illalla oli Terhi-Marja purkanut kärryä kasaan ja osa oli siinä maassa. 

Palattuani kotiin hommistani laitoin tulen takkaan. Sittenpä se hernekeitto maistuikin

14 maissa kävin hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille. Vähän aikaa joutuivat istumaan autossa ja odottelemaan, kun kävin Niemelän Harrilla monistuttamassa Palomäen koululla olevan KYLÄILLAN julisteet/kutsut. Samalla kertaa myös SAARIJÄRVI RUKOILEE -illan julisteet/kutsut.

Tultuamme meille oli meillä Terhi-Marja, joka oli töistä tulossa ja hakemassa lapsosiaan. Menivät kylääe asioille. Minä heille karsimaan loput oksat pihasta kasaan. Kun vielä saa rangat sieltä vähän kauempaa kuormaan ja pihaan, niin on tämänkertainen "rankasesonki" ohi. Deniskin ennätti tulla töistä kun viimeisiä "päkäleitä" laitoin kasaan. Joimme kahvit. Lapset tekivät läksyjä. T-M pipareita ja ruokaa. Mukava tunnelma sielläkin.

Selvittyäni kotiin vaihdoin kevyemmät vaatteet ylle ja nousin kuntopyörän selkään. Poljin 60 min.

19:ksi menimme M-L:n kanssa Rukousiltaan helluntairukoushuoneelle - 15 henkeä.

Tulimme kokouksesta kaupan kautta kotiin.

Iltapalaa ja teetä.

En malta olla kertomatta hauskaa - minun mielestäni - juttua. Tuossa illanpuolessa tuli Timolta viesti M-L:n älykkääseen puhelimeen (minulla kun ei sellaista ole, vaan sellainen perusmallinen Nokia, joka sopii minunlaiselleni vaariskalle, joka ei oikein opi mitään uusia juttuja kovin nopeasti räpläilemään), koska siinä se leviää kerralla koko perhekunnalle. Niinni, se juttu oli seuraavanlainen. Timo kertoi edellisenä yönä nähneensä unta, jossa isä (siis minä) oli kävellyt vedenpäällä mustavetisellä joeklla. Timokin oli ajatellut, että pystyisiköhän hänkin kävelemään - ja oli se onnistunut. Terolta tuli sen jälkeen kysymys: Oliko pakkasta? Olen kyllä muutenkin huomannut, että Terolla välähtää. 

"Jokaisen ihmisen sydämessä on puhtauden kaipuu. Ja jokainen Jumalan lapsi on kokenut, että vasta sitten, kun hän on tullut puhdistetuksi Kristuksen veressä, hänen sydämensä on saanut täyden tyydytyksen...

...Likaisuus tuottaa aina rauhattomuutta. Synti on likaisuutta. Tästä syystä jumalattomalla ei ole koskaan rauhaa. Hänellä voi olla monenlaista ajallista hyvää, mutta kaiken tämän hyvän keskellä piilee hänen sydämensä syvyydessä rauhattomuus, jonka aiheuttajana on synti...

...Ainoastaan Jeesuksen veren voiman kautta me voimme saada puhtaan sydämen. Tämä on kaikki armoa. Tämä on lahjaa ylhäältä. Tämä on Jumalan teko, joka meidän on otettava uskossa vastaan" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s.37, 38).

Siunausta!

Ps. "Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti" (Ps. 118:1).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti