20161103

3.11.

Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun tänään. Lunta vähän maassa. 1pari astetta.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia kolmisin - sillä Salmen Ulla, Saamenmaalta, Enontekiöltä oli meillä yötä. Tämän vuorokauden puolellahan sitä kotihin tulimme. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä kolmisin keittiön pöydän ääressä.

Kävin vähän karsimassa isojen puiden oksia "Terhien" pihalla. Sieltä sitten menin suoraan hakemaan Emilian ja Danielin koulusta meille. Koulussa oli ollut tänään sellainen päivä, että oli saanut ottaa mukaan tähän päivään sopivia vaatteita. Emilialla oli laulajan vaatteet. Danielilla maastovaatteet. Hänelle oli maskeerattu ihan oikeannäköinen arpi otsaan - olikohan asialla ollut Takalon Monja, niin muistelen Danielin sanoneen.

Juotuamme kahvit lähdimme Danielin kanssa kävelle - 1 km - heille karsimaan niitä puiden oksia. M-L ja Ulla tarvitsivat autoa. Terhi-Marja tuli töistä meille ja toi Emilian kotiin. Joimme pian kahvit. Sitten taas karsimaan. Daniel tekee sitä hommaa mielellään - ja homma käy kyllä hyvin.

16 jälkeen kävelimme meille syömään. M-L ja Ulla olivat vielä kylällä ja ruoka ei ollut valmis. Niinpä laittelin meille kahdelle jotakin. Daniel haki sillä aikaa puita ja sytytteli tulen takkaan. M-L ja Ulla olivat käyneet kylässä myös kauppareissullaan Toikkasilla - asuivathan hekin Enontekiöllä ja ovat Ullan tuttuja.

Poljeskelin kuntopyörää 60 min. 

Liki 19 oli kello kun menimme "Terheille" saunaan porukalla. Saunoin Deniksen ja Danielin kanssa. Saunan jälkeen joimme kahvia/teetä ja söimme hyvää piirakkaa.

Katselimme illan mittaan kuvia keittiön pöydän ääressä - näytöltä. 

Niin, siitä eilisestä seminaarista Seinäjoen helluntaikirkossa. Se kesti kolme tuntia. Aiheena oli: Evankeliumin voima. Puhujina Peter ja Rebekka Franz, tulkkina Pertti Söderlund, Ilkka ja Leena Salminen. Iloitsin Peterin uskonhenkisestä julistuksesta. Hän haastoi ottamaan riskejä Jeesuksessa. Paljon oli esimerkkejä heidän työssään tapahtuneista yliluonnollisista ihmeistä Ugandassa, muslimialueilla - alueilla, joilla ei paljon tehdä työtä. Illan Sateet -tilaisuudessa Peterin haastava puhe jatkui. Jospa joskus jatkan.

"Elävä kristitty on Jumalan ihme. Vihamiehiänsä rakastava kristitty on vielä suurempi ihme. Mutta Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Hän voi tehdä langenneesta vihan lapsesta ihmeellisen Jumalan rakkauden täyttämän Jumalan lapsen" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 94).

Siunausta!

Ps. "Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu" (1. Tim. 6:12). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti