20161130

30.11.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut yhdelle nuorelle miehelle - Antille - Saarijärvellä!

Nousimme hyvissä ajoin. Ensimmäiseksi sytyttelin jouluisia valoja ja raapaisin kynttilään tulen. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Vähän plussan puolella lämpötila. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin 1. Timoteuskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Jeesus sanoi: "Olkaa rukouksessa kestävät". Rukous on ensin ja jatkossa/jatkuvasti.

Ennen 10 hyppäsimme autoon ja ajelimme Kangasniemelle, Pirjolle ja Karille - siskolleni ja hänen miehelleen - Synsiölle. Pirjo kutsui sinne minut ja Heimon - veljensä - perheineen. Pian mentyämme saimme istua valmiiksi katettuun ruokapöytään - ja ruuat olivat lievästi sanottuna erinomaisen hyvät, jälkiruokineen. Kokoontumisemme oli siksi, että äitimme kuolemasta on kulunut noin vuosi.
Saunakin meille lämmitettiin - Heimon kanssa kävimme löylyttelemässä. Ja kävinhän minä lumessakin vähän pyörähtelemässä - hangestahan nyt ei vielä oikein voi puhua.
Saunan päälle olivat vuorossa maistuvat kahvit. Kynttilä - muistokynttilä äidille - paloi pöydällä. Onhan se hyvä kokoontua välillä yhteen - olemmehan aikalailla vanhenevia ihmisiä jo. No, Pirjo ja Kari nyt eivät ihan niin...

Ajelimme Kangasniemen kirkonkylään - Heimo, Arja, Pirjo, M-L ja minä. Menimme isän ja äidin haudalle, jonne toiset laittoivat kynttilöitä palamaan - meillä ei ollut mukana. Siinä hautakivessä on isäni isän ja äidin, sekä isäni ja äitini, ja myös isäni veljen nimet.

Haudalta menimme M-L:n kanssa hakemaan toisen setäni vaimoa - Aunea - Majatalo-iltaan Kunnantalon Kangasniemi-saliin. Oli satutettu samalle päivälle tämä sisarusten perheiden tapaaminen, kuin tämä Majatalo-iltakin. Ovat niin hyviä iltoja, että olemme silloin tällöin olleet mukana. Nytkin oli sali täysi. Hyvä ilta.
Tilaisuuden jälkeen tarjosivat kahvit ruisleipätarjoilun kera.

Veimme Aunen kotiin. Pirjokin tuli kyydissämme kotiinsa.

Olimme kotona 21.45. Söimme iltapalaa ja joimme teetä - erityisesti minä. -1.

"Tavoittelemmeko todellakin kaikkea sitä armon siunausta, minkä Jumala on meille ajatellut? Pyrimmekö kokonaan täyttymään Pyhällä Hengellä? Kilvoittelemmeko tullaksemme täyteen kaikkea Jumalan täyteyttä? Noudatammeko näitä Paavalin kehoituksia Efesolaiskirjeessä vai pidämmekö kaikkea tätä ylisanoina ja turhana hurmahenkisenä touhuiluna?

Silloin emme varmaankaan tule valaisemaan sillä valovoimalla, jonka Jumala on kuitenkin tarkoittanut kullekin meistä" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 63).

Siunausta!

Ps. "Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä" (22. Kor. 4:7). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti