20161114

14.11.

Mukavaa maanantaita! Taisipi olla -7-8 astetta kun nousimme. Aamupalaa ja kahvia/teetä. Kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Sen jälkeen veimme nopeasti Marja-Leenan kanssa eilisen isönpäiväkakun lopun Majakalle tämänpäiväiseen tarjoiluun. Se oli iso hyvä kakku - Terhi-Marjan tekemä. 

Lähdin heti kylältä palattuamme Hoikankylälle jakelemaan kutsuja ja "Jumalalla on sinulle asiaa" -vihkosia. Siellä on kyllä aikamoinen teiden viidakko. Huomenna on - jHs - KYLÄILTA klo 18 Palomäen koululla, Palikkaviidantie 104. Blogijutun vieressä infoa siitä. Tule ja ota toisiakin mukaan!

Palattuani kotiin maistui ruoka. Meillä oli vuokraisäntä apumiehen kanssa asentamassa suihkukaappia persuhuoneeseen.

Sytyttelin tulen takkaan. Kynttilöihin ja tuikkuihinkin laitettiin tulia. M-L oli leiponut tänään huomiseen tilaisuuteen. 

Joimme kahvia/teetä suihkukaapin asentajien kanssa - toinen heistä oli turvapaikan hakija täältä meijjän kaupungista.

Kaksi iloista lasta käväisi meillä - Emilia ja Daniel. Pulkassa oli Emilia pikku-veljeään vetänyt - liekkö paluumatkalla Daniel iso-siskoaan. Kävivät repun kanssa herkkuja hakemassa - niitä eilen Isänpäivästä jääneitä.

18 laitoin "hikilaudat" alle ja hiihtelin hissukseen 60 min. pihalatua pitkin. Mukava sää ja luistava keli - -2-3 astetta.

Hiihtelyn jälkeen poljeskelin kuntopyörää 60 min. Pakkanen laskenut -1.5. Superkuuta emme täällä nähneet. Kerran Lapissa vuosia sitten - oli elokuu - vaelluksella, avolaavussa yöpyessäni näin elämäni isoimman kuun. Se oli aivan keltainen ja pyöreä. Valtava pallo, joka tuntui olevan aivan lähellä. Samana iltana ja yönä olivat kaikenlisäksi vielä huikeat revontulet. Passasi siinä tulilla istuskella ja makkuilla.

Katselimme netin kautta a-studion, jossa käsiteltiin mm. eutanasiaa. Sari Essayah oli mukana - hän käytti aikansa ohjelmassa hyvin. Nyt on "uusi aalto" taas liikkeellä asian suhteen - julkisuuden henkilöitä on mukana kansalaisaloitteessa eutanasian hyväksymiseksi Suomessa. Taisi olla jo yli 25 000 nimeä kasassa. Se on iso asia taas väärään suuntaan rakkaassa Suomessamme. Jopa pappejakin on kannattamassa asiaa. Itse en voi katsoa asiaa muuten kuin Jumalan Sanan valossa. Uskovina emme voi muuhun kantojamme perustaa.Meidän tulee rukoilla Jumalalta armoa kansamme kohdalle - ja päättäjille oikeanlaista viisautta. Jumalan pelkoon ja kunnioittamiseen kuuluu kansakuntien kohdallakin Sanan tunnustaminen korkeimmaksi auktoriteetiksi - mutta, se ohenee ja ohenee meidänkin kansamme keskellä. Uskovina meidän tulisi herätä. Meidän on kristikansallekin - minä mukaan lukien - rukoiltava Jumalan armoa ja armahdusta. Monen kristityn - jopa meisdän ns. uskovien seurakuntaan kuuluvien - elämä ei juurikaan poikkea uskomattomien ihmisten elämästä. Jotkut tekevät salaa sitä, mitä uskomattomat julkisesti. Tai, jos tupakan, viinan ja haureuden suhteen eletäänkin siveellistä elämää, niin ratkaisumme erilaisissa asioissa ovat samanlaisia kuin kenenkä tahansa - ratkaisuja ja valintoja ei tehdä Jumalan valtakunnan parasta ajatellen.

"Kun hän itse on saavuttanut tämän suuren rauhan, pyytää hän johdattaa myös lähimmäisiään tämän rauhan omistamiseen. Tämä tapahtuu viittaamalla heille sitä tietä, jota hän itse on kulkenut. Totuuden Hengen täytyy ensin päästä paljastamaan ihmisen sydämen synnit ja näin painamaan syntinen elävälle parannuksen paikalle. Sen jälkeen täytyy ihmiselle kirkastua se ansaitsematon armo, jonka hän ... on osaksen saanut. Se merkitsee täydellistä syntien anteeksisaamista. Kun Jumalan Henki on antanut hänelle tämän uskon armon, hän on saanut sydämeensä rauhan, jonka Pyhä Sana lupaa.

Näin hänestä on tullut sisäisen rauhan lapsi ja hänen pyrkimyksensä on nyt kaikkialla olla todella rauhantekijä. Tosin hän ei tätä voi koskaan olla totuuden kustannuksella" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 44-45).

Siunausta!

Ps. "Hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus" (Ps. 91:4).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti