20161123

23.11.

Sellainen kosteahko päivä - ei nyt satanut, mutta sumusadetta välillä vähän. +5 asteen huippeilla. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun aamulla. Aamupalaa ja kahvia.

10.35:ksi kävelin neuvolaan - n. 4.5 km tavallista kävelyä. Että neuvolaan? Ovesta sisään astuessani - kun sattui tuttu mies olemaan odotushuoneessa - sanoin, että kerran miehenä, kahistelapsena. Sehän nyt mielletään sellaiseksi lapsiin liittyväksi paikaksi - neuvola. Tuon em. sanonnan kuulin äidiltäni. No, neuvolaan menin siksi kun siellä oli silmanpohjankuvaus, jonne minutkin sokeritautipotilas oli kutsuttu. Olihan siellä meitä "imeliä veljiä" samasta seurakunnasta kolme kpl - eli ei ole Jeesus vielä parantanut. Liekkö uskon puutetta? Kyllähän kait sen minun kohdallani jotenkin ymmärtää, mutta kun noilla väkevimmilläkin veljillä näyttää oloevan sama ongelma. Sen toimituksen jälkeen kävelin sen 4.5 km kotiin - tuli 11 km käpöttelyt.

Ottelin kotiin päästyäni vähän välpalloo ja kahvia.

Kaikessa rauhassa, pikkuhiljaa, jatkoin rukousaiheiden ja rukoilijoiden "yhdistämisiä". Tarkoitan siihen pe. 2.12. klo 18 olevaan Kaikkien yhteiseen SAARIJÄRVI RUKOILEE -iltaan, siellä Vanhalla kansakoululla, jonne tulee paljon ihmisiä. Tulethan sinäkin? Infoa illasta löytyy tuosta blogijutun vierestä, kyläilta-infon alapuolelta.

8 päivää ennen 2.12. olevaa tilaisuutta, alkaa rukous- ja paastoaika illan puolesta - ja tietenkin siihen voi liittää muitakin aiheita. Jokaiselle päivälle on jo yksi paastoaja - mutta sille ajalle voit halutessasi liittyä paastoamaan, esim jollekin päivälle. Suhtaudumme järjestävänä tahona rukoukseen - ja rukosiltaan - kaikella vakavuudella. Tulemme yhteen jo edeltä rukoilleina. Uskomme, että ilmapiiri on avonainen ja Pyhän Hengen läsnäolon täyttämä. Ilta ei ole viihdytystilaisuus, mutta se on koskettava. Se on esirukousilta. Tervetuloa!

M-L valmisti erinomaisen ruuan, joka maistui hyvälle.

Kävin auttelemassa Danielia huoneensa järjestämisessä - kun hänkin auttelee mummia javaaria "pikkutalonmiehenä" ja lämmittelee meillä takkaa. Kyllä me saatiinkin kämppä ihan hyvään järjestykseen - tavaraa on runsaasti. Tiedä vaikka vielä jatkamme hommaa. Kahvitkin minulle tarjottiin.

Palattuani kotiin hain puut ja sytyttelin tulen takkaan.

19:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan - 25 henkeä. Tarmo Moisio johteli kokouksen ja myös ylistyslauluihin kitaran kanssa. Pastori Mika Turunen puhui. Yksi henkilö siunattiin - jälleen - seurakuntaan.

Tultuamme kotiin söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Jatkoin vähän SAARIJÄRVI RUKOILEE -illan rukousaiheiden ja rukoilijoiden "sovittamista yhteen".

"Tosin me saamme kokea paljon ikävyyksiä senkin tähden, että olemme kristittyinä niin puutteellisia. Ei meistä aina puhuta valhetellen pahaa Kristuksen tähden. Toisinaan olemme itse huonolla kristillisyydellämme ansainneet tämänkaltaista kohtelua.

Mutta sanon kuitenkin vielä kerran, että vaikka osaisimme elää kuin enkelit, emme välttyisi parjauksilta ja vääriltä tuomioilta" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 50-51).

Siunausta!

Ps. "Mutta jos olemme lapsia, niin olemme myöskin perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme. Sillä minä päätän, että tämän nykyisen ajan kärsimykset eivät ole verrattavat siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin" (Room. 8:17, 18).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti