20161118

18.11.

Evankeliumi ei purista, eikä kurista, se tarjoaa - ihmeellisen hieno ajatus, jonka tänään kuulin ja se jäi mieleen. Totta. Eletään siitä. Jotkin muut asiat voivat kuristaa ja puristaa, mutta ei Jumalan evankeliumi koskaan.

Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun aamulla ja samalla reissulla kylällä kauppa-asioilla. Kostea sää - lämpöasteiden puolella hieman. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. Luin 1. Tessalonikalaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 2 rukoilijaa.

Rukoushetkestä menin suoraan hakemaan Danielia koulusta - oli jo vähän matkaa kävellyt luokkakaverin kanssa meille päin kun otin kyytiin. Koulun luona odottelin, kun en tiennyt, että oli lähtenyt koulun toisesta päästä taivaltamaan.

13 maissa kävin hakemassa Emilia-neidin koulusta meille.

Söimme neljisin siskonmakkarakeittoa - siinä makkarassa ei ole yhtään hiilihydraattia.

Daniel kävi hakemassa puut liiteristä ja sytytteli tulen takkaan - kasvanut miehenalku jo sen verran pitkäksi, että saa itse pellinkin auki.

Hiihtelin 60 min. pihapiirissämme. Emiliakin avasi hiihtelykautensa kun hiihteli kanssani alkupuolella. +2.7 astetta aloittaessamme, +2.4 astetta lopettaessani.

M-L kävi viemässä Emilian kotiin - menivät äidin kanssa tyttökerhoon.

Tänään tulleessa Enontekiön sanomat -lehdessä oli Tapio Huttuselta hyvä hartauskirjoitus. Sellaisia kun olisi enemmän lehdissämme - asiaa. Kuvakin oli hieno - voimakkaista revontulista.

M-L on leiponut tänään huomista tilaisuutta varten.

Katselimme Danielin kanssa netista mm. traktorien vetokilpailuja, sekä monenlaisia autojen kaatoja rallikilpailuissa, vähän jalkapalloakin.

Poljeskelin kuntopyörää 60 min. Danielkin vähän kuntoili tekemällä vatsalihasliikkeitä sellaisella telineellä.

19:ksi ajelimme Danielin kanssa heille - menin sinne saunaan minäkin kun Denis kutsui. Deniksen ja danielin kanssa löylyttelimme. Saunan päälle joimme teetä. Vähän räntää sateli +1.

Kotiin tultua teen juonti jatkui - sen kanssa vähän jotakin muutakin suuhun.

Katselin TV7:sta netin kautta pitkään kestänyttä ohjelmaa: Lähi-itä tänään. 

Sain tänään selkeän rukousvastauksen: Muutama päivä sitten meinasin alkaa valmistelemaan SAARIJÄRVI RUKOILEE -iltaan rukousaihe/rukoilija -listaa. En kuitenkaan voinut, kun yksi A4 paperi oli kateissa. Etsin joka paikasta ja moneen kertaan, vaan eipä löytynyt. Siihen paperiin olin kirjoitellut rukousaiheita, joita kukin sai esille tuoda Häkkilän-Peltokylän-Kohmun rukouspiirissä - piirissä, joka järjestää kyseisen rukousillan. Olimme etukäteen rukoilleet näitä aiheita ja sitten ne koottiin paperille. Se paperi oli kateissa. Sitten rukoilin, että paperi löytyisi. Parin päivän päästä - tänään - tuli rukousvastaus kun olimme Emilian kanssa hiihtämässä. Lumet olivat sulaneet niin paljon, että se paperi oli tullut näkyviin tuolla ulkona, ladun varressa, aidan vieressä, jonne tuuli oli sen vienyt. Se oli ollut siellä viikon ja kolme päivää - pudonnut autosta noustessani silloin kun tulin rukouspiiristä kotiin. Aiemminkin olin hiihtänyt siitä ohitse, mutta paperi ei näkynyt, kun se oli lumen alla. Nyt kun lumi oli sulanut se näkyi. Emilia kiikutti paperin pesuhuoneen lämpimälle lattialle kuivamaan. Kiitos Jumalalle rukousvastauksesta - vaikkapa huomennavoin tehdä sitä hommaa, mitä joitakin päiviä sitten meinasin.

"Tie todelliseen rauhaan käy usein taistelun kautta. Näin se käy kunkin omassa elämässä. Mutta näin se käy myöskin ihmisten välisissä suhteissa. Nykyisenä pahana maailmanaikana ei ole odotettavissa minkäänlaista yleistä rauhantilaa, niin kauan kuin saatana on tämän maailman herra. Mutta Raamattu lupaa, että on tuleva päivä, jolloin saatana sidotaan, ja Rauhanruhtinas, Jeesus kristus hallitsee täällä maan päällä. Tänä aikana tullaan huomaamaan, että kaikki todelliset Jumalan lapset ovat todellisia rauhan ihmisiä totuudessa ja rakkaudessa" (Urho Muroma, Kristuksen jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 47).

Siunausta!

Ps. "Minä pidän Herran aina edessäni; kun hän on minun oikealla puolellani, en minä horju. Sentähden minun sydämeni iloitsee ja sieluni riemuitsee, ja myös minun ruumiini asuu turvassa" (Ps. 16:8,9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti