20161119

19.11.

Marja-Leena nousi ennen minua valmistelemaan leipomisjuttujaan tämänpäiväiseen seurakuntamme naistenjuttuun, joka oli Majakalla. Aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Tessalonikalaiskirjettä.

M-L kävi viemässä leipomuksensa Majakalle ja meni sitten Emilian ja Danielin kanssa kylälle, ainakin Halpa-Halliin, jonne lapset veivät piirustuksensa. Jokainen piirustuksen viejä sai sieltä pienen lahjan - karkkia, vihkon, tms., sekä Tähtipolku-lehden, joka on hengellinen lastenlehti. Minä kävin sillä aikaa kävellä jurpottelemassa sellaista oikein hidasta kävelyä - "hapettumassa" - 60 min. Palatessani kotiin oli +4. 

Seurailin Ounasvaaralla olleita sprinttihiihdon- mäenlaskun ja yhdistetyn SM-kisoja. Välillä tuli syödyksi ja kahvia juoduksi. M-L kävi siellä "naistenjutussa", Majakalla.

M-L neuloi sukkia. Hieman paneuduin SAARIJÄRVI RUKOILEE -illan rukousaiheisiin ja rukoilijoihin.

Denis toi Emilian ja Danielin meille - meni itse pitämään Majakalle "teetupailtaa". Terhi-Marja oli Pian kanssa naistenpäivillä Jyväskylässä. Timo on ollut lastensa Milkan ja Miron, sekä yhden muun tytön kanssa Turussa Maata näkyvissä -festareilla, joka on ainakin ollut - ja voi olla vieläkin - Pohjoismaiden suurin hengellinen nuorisotapahtuma. Järjestäjänä SLEY. Pari kertaa olen itse ollut siellä.

Danielin kanssa kävimme hakemassa otsalampun kanssa puita liiteristä. Daniel sytytteli tulen takkaan.

Daniel polki vähän kuntopyörällä. Sitten kävivät meille tuodussa uudessa suihkukopissa suihkussa. Minäkin poljeskelin 60 min. kuntopyörää. Emilia istutti mummin taas "kampaamon pukille".

Söimme iltapalaa porukalla.

"Rymysimme" Danielin kanssa sohvalla. 22 maissa kävi Terhi-marja hakemassa lapsensa meiltä, kun tuli naistenpäiviltä JKL:stä. Uuraisten keskustassa oli meneillään tulipalo kun tuli ohitse.

"...Jeesus ei ole koskaan luvannut omillensa mitään helppoa tietä täällä ajassa. Hän tietää, että saatana on tämän maailman herra, ja että tämän maailman ihmiset vaeltavat tämän ilmavallan hallitsijan johdon alaisina. Heissä on sama henki kuin heidän päämiehessään, ja tämä henki on vihan henki Jumalaa ja Hänen omiansa kohtaan.

Sentähden Jeesus lopettaa nämä autuaaksi julistamisensa todeten sen vaikean aseman, johon Hänen omansa joutuvat tässä pahassa maailmassa tänä pahana maailmanaikana.

Meidän julistuksessamme ei oteta tarpeeksi voimakkaasti huomioon tätä tosiasiaa. On aina ollut kristittyjä, jotka luulevat, että tämä paha maailmanaika voidaan muuttaa Jumalan mielen mukaiseksi, kunhan kristityt vain ponnistavat kaikissa hyvissä asioissa maailman hyväksi" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s.48,49).

Siunausta!

Pe. "Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi meidän kaikkien edestämme, kuinka ei hän lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssaan?" (Room. 8:32). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti