20161104

4.11.

Noustessani uuteen päivään oli sää -5 ja hiukan yli. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Söimme kolmisin aamupalaa ja joimme kahvia - Salmen Ulla, Enontekiöltä, on meillä vieraana.

Luin Efesolaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme kolmisin keittiön pöydän ääressä erilaisten aiheiden puolesta. Uskomme Jumalan kuulevan ja vastaavan - siksi rukoilemme.

Hain puut ja sytyttelin takkaan tulen.

Menin tuonne n. 3 km päässä olevalle rankapaikalle karsimaan isomman palstan loput rangat. Ohut kerros lunta.

13 maissa ajelin rangankarsinnasta suoraan hakemaan Emilian ja Danielin koulusta meille.

Otettuamme kahvia ja muuta suuhumme, menimme Danielin kanssa heidän pihaansa jatkamaan oksien karsintaa.

16 jälkeen tulimme meille syömään.

Syönnin jälkeen lähdimme Ullan ja M-L:n kanssa käymään Timolla - Emilian ja Danielin veimme kotiin. Heillä on tänä iltana "pimis" koululla. Timo, Miro ja Milena olivat kotona. Joimme kahvit. Ulla näki heidän talonsa - ja pikku-Milenan - ensimmäisen kerran. 

Paluumatkalla Timolta tuli kuva, jossa Milena jo soitteli kosketinsoittimia ja Miro nosteli käsipainoja - Timon kanssa nostelevat yhdessä. Se tekee hyvää.

Palattuamme kotiin sytyttelin tuikkuja huusholliin. Kohta meille tulikin vieraita - Tuomo ja Piia-Riitta - hakemaan Ullaa Tuomolle, joka on Salmien poika. Joimme kahvia/teetä. Mukava oli tavata. Enontekiöllähän sitä Tuomonkin olemme tulleet tuntemaan poikasena. Piia-Riitan tapasimme nyt ensimmäisen kerran.

Vieraiden mentyä nousin kuntopyörän selkään ja poljeskelin 60 min. Ulkona -4.9.

"Jumalan valtakunnassa ei ole tärkeintä, mitä me teemme, vaan tärkeintä, mitä me olemme. Karvaasta lähteestä virtaa karvasta vettä. Näin myös sydämeltään itsekäs ihminen laupeudentöitäkin harjoittaessaan harjoittaa niitä itsekkäässa mielessä. Vasta kun herra on saanut uudestisynnyttää ihmisen ja antaa hänelle Pyhän Hengen, jolloin Kristus on uskon kautta asettunut asumaan häneen, saa ihminen Kristuksen laupiaan mielen. Herra voi hänessä tehdä sen ihmeen, että tuo ihminen unohtaa aivan itsensä ja antautuu kokonaan auttamaan epäitsekkäästi lähimmäisiään. Mutta, kuten sanottu, tässä on silloin tapahtunut Jumalan työ ja ihme. Sillä jokainen Kristuksen mielenlaadun omaava ihminen on tässä pahassa maailmassa suoranainen ihme" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetryssäätiö 1953, s. 33).

Siunausta!

Ps. "Teidän tulee...uudistua mielenne hengeltä ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu" (Ef. 4:23,24). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti