20161125

25.11.

Niukasti pakkasen puolella noustessamme. Marja-Leena hoiteli niitä mummin hommia jJopa Jeesus kehoittaa meitä i kävi viemässä lapsenlapset - Emilian ja Danielin - kouluun. Aamupalaa ja kahvia. M-L luki kohdasn hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 2 rukoilijaa. Tulin postin kautta kotiin.

Lapissa alkanut tänään kaamos - onhan se täälläkin jo aikamoista kaamoshämärää. Itse tykkäsin kaamosajasta(kin) asuessamme Enontekiöllä ja Muoniossa.

Hain Emilian ja Danielin koulusta - Danielin väliltä - meille. 

Söimme.

Valmistautumista minulla ensi sunnuntain puhumiseen - helluntaiseurakunnassa Saarijärvellä klo 11. Onhan se valmistautuminen ollut päällä jo pidempään - aihekin jo ennen pyyntöä tulla puhumaan. Mielenkiintoinen henkilökohtainen todistuskin on siinä kokouksessa luvassa - pyysin kokouksen johtajan suostumuksella Gröngvistin Miikan todistamaan. Todistuson varoittava esimerkki - mutta kuitenkin osoitus siitä, että Jumala voi tuoda muutoksen ihmisen elämään.

Poljeskelin kuntopyörää 60 min. - kyllä siinäkin voi säädellä, kuinka märäksi itsensä haluaa.

Timo ja Milena pistäytyivät ohi mennessään.

19:ksi menimme M-L:n kanssa - haimme Salmen mukaan - Uuden elämän iltaan helluntairukoushuoneelle. Turuset - pastoripariskuntamme - johtelivat tilaisuuden. Kaksi henkilöä Pieksämäeltä johti ylistykseen ja Pekka Perho Seinäjoelta saarnasi, ynnä johteli esirukouspalveluun. Hyvä tilaisuus - ainakin näin "maallikon" mielestä. Uskoon tulokin - tai tulojakin - tapahtui. "Esilölä" oli ihmisiä. Kokouksen aikana muutama ilmaisi, että oli saanut apua vaivoihinsa tilaisuudessa - kenties parantunut kokonaan.

Kaupan kautta tulimme kotiin - vietyämme Salmen kotiin.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Jopa Jeesus kehoittaa meitä iloitsemaan ja riemuitsemaan siitä, että joudumme tämänlaisen kohtelun alaiseksi. Hän huomauttaas, että se ei ole mitään oudoksuttavaa ja uutta, vaan että kaikki Jumalan ihmiset kaikkina aikoina ovat saaneet samaa kokea.

Ajattelemme nyt vain profeettoja, joista monet saivat antaa henkensä uskaltaessaan julistaa Herran totuutta nurjan ja aviorikollisen sukupolven keskellä.

Herra kehoittaa meitä nostamaan katseemme ylös ja jo etukäteen riemuitsemaan siitä suuresta palkasta, joka odottaa kaikkia niitä, jotka täällä maan päällä ovat pyrkineet vaeltamaan Mestarin askelissa ja Hänen Henkensä hallinnan alaisina" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev, lut, Sisälähetyssäätiö 1953, s. 51).

Siunausta!

Ps. "Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikäänkuin teille tapahtuisi jotakin outoa, vaan iloitkaa sitä myöten kun olette osallisia  Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestyessä saisitte iloita ja riemuita" (1. Piet. 4:12-13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti