20161117

17.11.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut täältä meiltäpäin sinne Enontekiölle, Rantatalon Kyllikille, syntymäpäivän johdosta!

Siinähän se oli mittari n. +1 asteessa noustessamme torstaihin. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun aamulla. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Hiihtelin 65 min. pihaladullani. Välillä sateli vettä, välillä vähän lunta. Mukava hiihdellä.

Luin 1. Tessalonikalaiskirjettä.

Kävin hakemassa Emilian ja Danielin 13 maissa koulusta meille. Pari muutakin koululaista tuli kyydissämme.

Syötyään välipalaa kävi Daniel hakemassa puut liiteristä ja sytytteli takkaan tulen. Hyvin se kävi. Emilia oli kanssamme ulkona, kun laitoimme pitkällä riu´ulla takapihalla olevaan mäntyyn pienikynttiläisen jouluvalon - sellaisen pidemmän ulkovalon. M-L oli johtamassa, minä seipään kanssa törkkimässä sitä männyn oksille. Tein sellaisen haarariu´un, joka oli tehty sitomalla yhteen kaksi leppäriukua. 

Söimme. Terhi-Marja kävi hakemassa lapsensa kotiin töistä tullessaan.

Kirjoittelin puffin pe. 2.12. klo 18 Vanhalla Kansakoululla olevasta SAARIJÄRVI RUKOILEE -illasta ja lähettelin lehtiin.

16 jälkeen laitoin sivakat vielä toistamiseen hiihtokenkien alle ja hiihtelin 60 min. pimeässä. Mukavasti loistelivat ja valaisivat takapihalla uudet valot männyssä hiihtelijän latua. Palatessani sisälle oli +2.5 astetta.

Heti hiihtelyn jälkeen nousin rukouspyörän - kuntopyörän - selkään ja poljeskelin 60 min.

Mukava oli vähän hikisenä mennä saunan löylyihin polkemisen jälkeen.

Iltapalaa ja teetä.

Sohvalla torkkuen kuuntelin Sateet -illan lähetystä Seinäjoen helluntaiseurakunnasta, Deistä. M-L keinutuolissa sukkaa neuloen.

Ei siinä - mittää. 

"Kaiken rauhattomuuden aiheuttajana on synti, ja missä synti vallitsee, siellä ei koskaan voi olla rauhaa. Profeetta Jesajan kirjassa todetaan:
"Jumalattomat ovat kuin kuohuva meri, joka ei voi tyyntyä, ja jonka aallot kuohuttavat kuraa ja mutaa. Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo minun Jumalani" (Jes. 57:20-21).

Sentähden todellisen rauhantekijän täytyy aina käydä kiinni rauhattomuuden juuriin, s.o. syntiin. Ei voi koskaan syntyä todellista sopua ihmisten välillä, elleivät nämä ihmiset ensin ole sovussa Jumalan kanssa. Ensin on saatav pois synti Jumalan ja ihmisen väliltä. Vasta sitten voidaan saada synti poistetuksi ihmisten väliltä" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 46).

Siunausta!

Ps. "Kun menet maata, et pelkää mitään; ja maata mentyäsi on unesi makea" (Sananl. 3:24).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti