20161106

6.11.

Sunnuntai. Noustessamme siihen -7 huippeilla pakkasta. Tullut ohut kerros lunta. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Efesolaiskirjettä. 

10:ksi ajelimme helluntairukoushuoneelle rukoushetkeen M-L:n kanssa - 12 henkeä.

11 alkoi tilaisuus yläkerrassa. Tuomas Paananen johteli. Alena Paananen puhui - aivan erinomaisen hyvin valmisteltua asiaa. Hänellä on aina sanottavaa. Tuntuisi, että tuollaiset sanomat, joita hänellä on, olisivat hyviä myös kirjoitetussa muodossa - kirjana. Mika Turunen saarnasi - kannattaa kuunnella Uskotv:sta Saarijärven helluntaiseurakunnan kohdalta. Kuoro lauloi - ja ottipa kaikkiakin mukaan ylistyslauluihin. Vietimme ehtoollista. Tilaisuuden lopuksi lähetyskahvit alakerrassa.

Palattuamme kotiin kokouksesta laitoin takkaan tulen.

Söimme ja kahviakin piti minun juoda.

Tänään(kin) olen tehnyt valmisteluja ti. 15.11. klo 18 Palomäen koululla - Palikkaviidantie 104 - Hoikankylällä olevaa KYLÄILTAA varten. Samoin pe. 2.12. klo 18 Vanhalla Kansakoululla olevaa SAARIJÄRVI RUKOILEE -iltaa varten. Molemmista löytyy infoa tuosta blogijutun oikealta puolelta.

16:ksi menin Saarijärven Vapaakirkkoon, jossa saarnasin ehtoolliskokouksessa. Ensin annoin infoa kaikkien yhteisestä SAARIJÄRVI RUKOILEE -illasta ja kristittyjen yhteisestä SAARIJÄRVI RUKOILEE -rukousrintamasta. Laitoin myös listan kiertämään, johon sai laittaa nimensä, jos halusi liittyä rukousrintamaan - 6 halusi. Eli nyt on rukousrintamassa yhteensä 84 henkilöä. Hienoa. Infojen jälkeen pidin sen saarnan. Siunasimme ja jaoimme ehtoollisen Kinnusen Onnin kanssa.

Palattuani Vapaakirkosta tuli vähän otetuksi kahvin kanssa iltapalaa.

Poljeskelin kuntopyörää 69 min.

Sitten jälleen iltapalaa - että, sellaista.

"Vuorisaarnan kohdalla sopii erikoisesti muistaa Augustinuksen rukousta: "Herra, vaadi minulta, mitä tahdot, mutta anna minull, mitä vaadit, sillä itsestäni en pysty mihinkään."

Näin ollen ei Vuorisaarna ole ainoastaan laki, vaan siinä on samalla lupaus. Eteemme asetetaan mitä korkeimmat ihanteet, mutta Herra itse vaikuttaa näitten ihanteitten mukaisen elämän.

Vuorisaarnaa on näin ollen aina luettava armon valossa. Luonnollinen ihmisen lyö Vuorisaarna auttamatta maan tasalle, mutta Pyhän Hengen uudestisynnyttämän ja täyttämän ihmisen voi Herra varustaa sellaisilla armon voimilla, että vaikka Vuorisaarna aina jää kristillisen elämän korkeaksi ihanteeksi, niin ei sen tarvitse kuitenkaan olla ihanne, jota kohti ei edes kannata pyrkiä, vaan ihanne, jota kohti pyrkiessä saadaan Herralta tarpeellinen armon määrä ja taivaallinen voima" (Urho Muroma, Kristuksen jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 5).

Siunausta!

Ps. "Pitäkää usko Jumalaan" (Mark. 11:22).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti