20161128

28.11.

Maanantai. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin tänäänkin kouluun. Noustessani oli -3-4 astetta. Lunta tullut ohut kerros lisää. Olikin kaunis aurinkoinen aamupuoli. Aurinko matalalla metsänrajassa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Luin 2. Tessalonikalaiskirjettä.

11:ksi menin yhteen paikkaan - kotiin - kun kutsuttiin. En ole ennen käynyt siellä. Juttelimme ja rukoilimme - tarvitaan ihmettä, jota ilman muuta odotan. Miksi voin/voimme odottaa ihmettä? Siksi, koska ei ole kysymys minusta/meistä, vaan Jumalasta, joka tekee ihmeen. Voimme olla välikappaleita. Samalla reissulla laittelin vielä kauppojen ilmoitustaululle ilmoituksia ensi perjantain - 2.12. klo 18 - Kaikkien yhteisestä SAARIJÄRVI RUKOILEE -illasta, joka on Vanhalla Kansakoululla. Tilaisuudesta infoa blogijutun vieressä, Kyläilta -infon alapuolella. Ajattele jo nyt tulevasi mukaan tilaisuuteen - ja rohkene pyytää toisiakin mukaan.

Palattuani kylältä kotiin, kävinkin pian hakemassa Emilian ja danielin koulusta meille - klo 13 maissa.

Kirjoittelin ja lähetin lehti-ilmoituksen SAARIJÄRVI RUKOILEE -illasta.

Söimme hyvää VHH-ruokaa - jälkiruuaksi söimme riisipuuroa, joka ei ollut VHH-ruokaa, mutta kun se on niin hyvää. Lasten toiveesta M-L teki riisipuuroa.

Lähdinkin heti ruuan jälkeen ladulle - pihapiiriladulleni - joka olikin hyvä hiihteltäväksi kun lunta tullut lisää. -3 kun aloittelin, mutta oli noususuunnassa. Danielkin tuli kanssani joksikin aikaa hiihtelemään mummin suksilla ja hiihtokengillä. Nopeasti hämärtyi ja pimeni maisema. Mukavaahan se on hiihdellä hämärissä. N. 70 min. hiihtelin.

Kävin viemässä Emilian ja Danielin kotiin.

"Kietasin" takkaan tulen. 

Poljeskelin vähän myöhemmin kuntopyörää 60 min.

Kävin saunanlöylyissä hikoilemassa - "makkuilin" lauteilla ja heittelin löylyä.

Iltapalaa ja teetä.

"Jos siis joudumme kokemaan vainoa Kristuksen tähden, nostakaamme silloin aina päämme. Luokaamme katseemme suureen Ristin Kantajaan ja antakaamme tulevaisen ilon hyvän virkistää uupunutta mieltämme niin, että voimme laulaa kiitosvirsiä keskellä suuria ahdistuksiakin, kuten Paavali ja Silas Filippin kaupungin vankilassa" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 53).

Siunausta!

Ps. "Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen" (Ps. 23:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti