20170510

10.5.

Lunta maassa noustessa - ja sitä on sadellut jaksoissa pitkin päivää. Aurinko paistoi. Sää viileää. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Valmistelin SAARIJÄRVI RUKOILEE -iltaa - joka on nyt perjantaina klo 18.30. Vanhalla kansakoululla. Infoa tuossa oikealla. Tule mukaan! Lähinnä rukousaiheita ja rukoilijoita johdattelemaan niihin rukousaiheisiin valitsin. Edistyi kuitenkin.

M-L leipoi ruisleipää.

Syötyäni lähdin urheilukentälle 10 km rauhalliselle käyskentelylle. Välillä satoi kovasti lumirakeita kuin ryynejä radalle, niin että se oli valkoisena. Nopeasti suli. Pian satoi uutta. Sellaista se on ollut tänään tämän sään kanssa.

Palattuani kotiin lenkiltä tuoksut olivat meidänm huushollissa hyvät - paistuvan ruisleivän tuoksu. M-L oli tehnyt niin hyvää ruokaa, että vaikka söin lähtiessä, niin söin uudelleen. Ja kahviahan sitä aina pittää juuvva.

19:ksi menimme M-L:n kanssa - kaupan kautta - helluntairukoushuoneelle seurakunnalliseen raamattukouluun. Pastorimme Mika Turunen johteli. Kalle Kohonen&band musisoi. Janne Lampinen piti opetuksen. Hän on nuori veli, mutta opetti keskeisestä aiheesta hyvin - ja nimenomaan keskeisesti keskeisestä tärkeästä asiasta. Erinomainen selkeys ja silmiinpistävä rauhallisuus. Mukava kuunnella. Taustalla Jannella on uskonelämää lapsesta pitäen ja hän on saanut elää jossa pidetään vanhurskautta voimassa hyvässä hengessä. Siunausta Jannelle elämään - ja Jumala avatkoon ovia, sekä antakoon rohkeutta Pyhässä Hengessä julistaa Sanaa ja puhua evankeliumia isommille ja pienemmille joukoille - ja yksilöille! Rukoilimme tilaisuuden loppuosassa.

Kotiin palattuamme laitoin takkaan tulen. Iltapalaa ja teetä.

"On aika opetella ylistämään ja korottamaan Herraa, miten säälittäväksi itsesi tuntisitkin. En voi edes luetella, montako kertaa minä olen antanut periksi hänen edessään vain huomatakseni, että hän ei anna minun jättää hommaa kesken. Ei Jumala pyytänyt, että vaihtaisin työpaikkaa tai ammattia; hän haluaa nähdä sydämen muutoksen.

Kun omat keinot puuttuvat ja tunnen itseni nurkkaan ahdistetuksi, minulla on tapana vielä viimeisillä voimillani pitää kiinni jostakin omasta vahvuudestani, jonka avulla tilanteesta ehkä selvitään. Silloin on kuitenkin parasta heittää menemään se viimeinenkin oljenkorsi, ja samalla on aika kertoa kaikki huolet, pelot ja epäilykset kiertelemättä Jumalalle.

Jos haluat ylistää häntä, mutta olet kadottanut kykysi katsoa asioita taivaallisesta näkökulmasta, palaa siihen aikaan elämässäsi, jolloin hän viimeksi puhutteli sinua tai antoi sinun nähdä jumalallisen ihmeen. Hänen uskollisuutensa muisteleminen auttaa sinua uudessa tilanteessa turvaamaan häneen kokosydämisesti. Heitä omien voimavarojesi viimeinen tukikeppi maahan. Hän antaa sinulle jotakin parempaa" (Tommy Tenney, Jumalan näkökulma, Aikamedia 2003, s. 156, 157).

Siunausta!

Ps. "Herra on sinun varjelijasi, Herra on suojaava varjosi sinun oikealla puolellasi, ...
Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti" (Ps. 121:5,7-8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti