20170518

18.5.

Tässäkin vielä haluan lähettää sydämellisiä nimipäiväonnitteluja meiltäpäin Mannin Eerolle, Jaskarin Erkille, Mannin Erkille, Anttilan Erkille ja Seppäsen Erkille!

Nousin hyvissä ajoin harmaahkoon aamuun. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. Laitoin evästä reppuun ja ajelin työmaalleni - rangan karsintaan Kohmiun perälle. Aika lämmin päivä. Välillä kävin repusta ottamassa suuhun evästä ja kahvia - joka sekin kyllä on evästä. Teimpäs terävän havainnon jälleen. Tuli sitä taas taajottua niitten puitten kanssa. Minulla oli mukana peräkärry, johon tein kuorman ja toin kotiin. Purin pihaan odottelemaan sirklausta. Ennen 17 olin kotona. Paistettu ruisleipä tuoksui. M-L oli tänään leiponut - muutakin. Hyvää ruokaakin oli tehnyt, jota heti pääsin pop-simaan. Termokseen jäänyttä eväskahvia kuppi päälle - ku suuhun.Kylläpäs se nyt vuolija koettaa sitä huumoria repiä.

Syönnin jälkeen vein peräkärryn "Terhien" pihaan. Emilian ja Danielin kanssa nostimme kärryyn raskaan nuotionpohjan, jota tarvitaan huomenillalla kevään ensimmäisessä NUOTIOILLASSA  Häkkilässä. Tuostapa oikeasta reunasta näet siitä illasta tarkemmin. Tulehan mukaan juomaan nokipannukahvia, syömään lettuja ja makkaroita. Eiköhän se säänkin puolesta ole hyvä ilta. Uskossa eespäin, uskossa vaan...

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. Metsästin puhelimella peräkärryä huomista varten - että voi viedä penkkejä nuotioiltaan. Tärppäsi. Pietilän Paavolta voin hakea kärrin. Soittelin myös siskolikka Pirjolle kotipalkisille. Pyysin ostamaan puolestamme kukkia tädillemme - äidin puolelta - joka täyttää 90 v. Juhlia ei ole. Varmaan kuitenkin menevät minun sisarukseni puoliskoineen. Meillä on ollut puhetta mennä sinne suunnalle ensi viikon loppupuolella. Ollessani eilen rankametsässä sain kyllä puhelun, jossa pyydettiin kävelykilpailuihin. Jätän kisat väliin ja menemme - jHs - sinne Kangasniemelle.

Kävin saunan löylyissä.

Söimme iltapalaa ja joimme - ainakin minä - teetä. Illalla n. 13 lämmintä.

"Haluaisin kaikille ihmisille koko maailmassa kertoa tästä. Ettei kukaan eläisi lyhytjännitteisesti ja tekisi elämänsä suunnitelmia vain muutamaa vuotta tai vuosikymmentä varten eikä eläisi "kuin viimeistä päivää". Meillä on mahdollisuus löytää aivan uuden tason vastaus elämän kysymyksiin.

Tämä vastaus on kätkettynä Jeesukseen ja tarjolla jokaiselle. Jokaisella on mahdollisuus oppia tuntemaan Jeesus kristus. Saat kaupanpäällisiksi iankaikkisen elämän ja elämääsi uuden mielekkyyden, sisällön ja toivon, jota ilman ihminen ei jaksa elää edes seuraavaa viikkoa.

Miten pääset alkuun?

Kun avaudut Jeesukselle ja turvaudut häneen, se tapahtuu. Tie on auki.

Jos haluat sanoa kyllä Jeesukselle ja tulla hänen omakseen ja saada iankaikkisen lämän, voit rukoilla ja sanoa Jeesukselle: Tule minun elämääni, haluan kuulua sinulöle. Anna minun elämääni tarkoitus. Anna vastaus kysymykseen: miksi elän" (Kalevi Lehtinen, Sinulle, Päivä Osakeyhtiö 2016, s. 27, 28).

Siunausta!

Ps. "Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen" (Joh. 1:12).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti